Ο AlphaTauri αναδεικνύει τους Tsunoda και Ricciardo ως προπονητές για το 2024, Lawson reserve

WeLoveSports.gr

Ο Yuki Tsunoda και ο Daniel Ricciardo αγωνίζονται και το 2024 για τον AlphaTauri στη Formule 1. Αυτό έκανε την ομάδα γνωστή για την τελευταία τριήμερη προπόνηση για το Grand Prix της Ιαπωνίας.

Ο Tsunoda αναλαμβάνει από το 2021 την ιταλική ομάδα της Red Bull Racing. Όπου την προηγούμενη χρονιά του ήταν άγριος και δυναμικός, σε αυτή την περίοδο ανέλαβε το ρόλο του αρχηγού της ομάδας.

Ο Ricciardo πέρασε από το GP του Hongarije ως μέλος της ομάδας, στην οποία ήταν και το 2012 και το 2013 για λογαριασμό της, μετά από ένα εξάμηνο στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. De Australiër verving Nyck de Vries, die geen verpletterende indruk kon maken in de eerste seizoenshelft. Σε δέκα αγώνες οι Ολλανδοί δεν πέτυχαν ούτε ένα WK-punten.

Lawson reserve

Ο Λανγκ δεν μπορεί να πιστέψει την επιστροφή του Ρικιάρντο. Μετά από ένα πρόβλημα στην προπόνηση των νικητών στο Zandvoort, ο Liam Lawson του έσπασε το χέρι, ενώ ο ίδιος τον περιμένει για τέσσερις εβδομάδες.

Lawson maakte indruk door vorige week in Singapore punten te pakken door as negende te eindigen, maar voor hem is er volgend jaar slechts een reserverol weggelegd, bij zowel Red Bull als AlphaTauri.

Ο Helmut Marko, σύμβουλος της Red Bull, δήλωσε ότι ο Lawson την είδηση αυτή την είδηση την έκανε “goed opnam”. “We verkiezen ervaring boven talent”, δήλωσε. Επίσης, μας είπε ότι ο Ricciardo στο Κατάρ θα δοκιμαστεί σε έναν προσομοιωτή, αλλά ότι η ενοικίαση του στον αγώνα στο Όστιν, δύο εβδομάδες αργότερα, είναι πιο δύσκολη.