Ο Sainz οδηγεί τη Ferrari στο 1-2 στην Αυστραλία – Ο Verstappen τερμάτισε μετά από μόλις τέσσερις γύρους

WeLoveSports.grΤροποποιημένο

Αυτό είναι το ζωντανό μας ημερολόγιο για το γκραν πρι της Αυστραλίας.

Λαμβάνετε ειδοποίηση push στο τηλέφωνό σας για ενημερώσεις; Πατήστε το κουδουνάκι.

liveblog κλειστό


Και έτσι ολοκληρώνεται ένα Σαββατοκύριακο με πολλή δράση και ιδιαίτερα λίγο ύπνο. Το επόμενο γκραν πρι είναι σε δύο εβδομάδες στην Ιαπωνία. Οπότε και πάλι, νωρίς ξύπνιοι, αλλά δύο ώρες αργότερα από σήμερα.

Ο Sainz δεν γνώριζε αν θα ήταν σε θέση να προλάβει το GP

Διαβάστε τις αναλυτικές αντιδράσεις των τριών πρώτων του γκραν πρι της Αυστραλίας εδώ:

Τέλος πολλαπλών σειρών Verstappen

Από την τελευταία φορά που ο Verstappen έπεσε έξω πριν από δύο χρόνια, επίσης στον αγώνα της Μελβούρνης, τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα σε κάθε αγώνα. Σε 43 συνεχόμενους αγώνες σημείωσε βαθμούς, γεγονός που τον φέρνει δεύτερο στην κατάταξη με τους περισσότερους τερματισμούς βαθμών στη σειρά πίσω από τον Lewis Hamilton (48). Αυτό το σερί έχει πλέον τελειώσει.

Η διακοπή τερματίζει επίσης ένα σερί εννέα νικών. Αν κέρδιζε σήμερα, θα ισοφάριζε το δικό του ρεκόρ των 10 συνεχόμενων νικών.

Ο Verstappen παραμένει πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Παρά την εγκατάλειψή του, ο Φερστάπεν παραμένει πρώτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πάνω από τον Leclerc με 51 βαθμούς. Ο Sainz σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση με τη νίκη του.

Χάσατε τον αγώνα από νωρίς; Διαβάστε την περίληψη του τι συνέβη εδώ:

Sainz: “Συμβουλεύω όλους να βγάλουν την απόφυση

“Ήταν ένας καλός αγώνας, ένιωσα καλά”, δήλωσε ο Sainz μετά τον αγώνα. “Δεν ήταν το πιο εύκολο σωματικά, αλλά ήμουν λίγο πολύ μόνος μου και μπορούσα να οδηγήσω τον δικό μου ρυθμό. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για την ομάδα. Είμαι χαρούμενος που έκανα το 1-2 με τον Charles (Leclerc). Αυτό δείχνει ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς”.

“Μερικές φορές η ζωή είναι τρελή. Πρώτα η αρχή της χρονιάς (όταν του είπαν ότι πρέπει να φύγει από τη Ferrari), μετά το βάθρο στο Μπαχρέιν, μετά η απόφυση και τώρα αυτό….. είναι ένα τρενάκι του λούνα παρκ. Συμβουλεύω όλους τους οδηγούς να βγάλουν τη σκωληκοειδή απόφυση”, αστειεύεται.

Σχετικά με την έξοδο του Verstappen, ο Sainz λέει: “Έχασε το μονοθέσιο στη στροφή 3, γεγονός που μου επέτρεψε να προσπεράσω. Στη συνέχεια τα φρένα του υπέφεραν. Είναι κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε μια ωραία μάχη, αλλά είμαι χαρούμενος που κέρδισα. Έχει πολλές νίκες”.

GP Αυστραλίας 58/58 | Ο Sainz κερδίζει το GP Αυστραλίας

Ο Carlos Sainz κερδίζει το γκραν πρι της Αυστραλίας, μπροστά από τον ομόσταυλό του Charles Leclerc και τον Lando Norris. Δύο εβδομάδες αφότου έχασε τον αγώνα στη Σαουδική Αραβία λόγω σκωληκοειδίτιδας, κερδίζει το τρίτο του γκραν πρι.

Ο αγώνας τελείωσε υπό εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και οι Ferrari περνούν τη γραμμή τερματισμού σε σχηματισμό.

Ο εγχώριος οδηγός Piastri τερματίζει τέταρτος.

GP Αυστραλίας 58/58 | Βαριά σύγκρουση Ράσελ

Ο Τζορτζ Ράσελ τρακάρει δυνατά στον τελευταίο γύρο! Σε μια από τις ταχύτερες στροφές της πίστας, πέφτει με τον πιο δυνατό τρόπο στον τοίχο. Δεν τραυματίζεται, αλλά καμία από τις δύο Mercedes δεν καταφέρνει να φτάσει στον τερματισμό.

GP Αυστραλίας 52/58 | Καυγάς μεταξύ Αλόνσο και Ράσελ

Ο Alonso και ο Russell μάχονται για την έβδομη θέση. Η Ferrari εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά για το 1-2.

Τι έκανε το πρόβλημα με τα φρένα στον Φερστάπεν

GP Αυστραλίας 42/58 | Αλλαγή ελαστικών Sainz

Ο Sainz είναι ο τελευταίος από τους πρωτοπόρους που κάνει το δεύτερο pit stop του. Διατηρεί την πρωτιά, μπροστά από τον Leclerc. Οι οδηγοί της Ferrari μπορεί να οδεύουν προς το 1-2.

GP Αυστραλίας 36/58 | Δεύτερος γύρος pit stop

Οι Leclerc και Pérez πραγματοποιούν το δεύτερο pit stop τους. Οι υπόλοιποι οδηγοί θα ακολουθήσουν σύντομα.

GP Αυστραλίας 34/58 | Ο Sainz προηγείται, χωρίς τυφλή πλευρά

GP Αυστραλίας 30/58 | Ο Πιάστρι αφήνει μπροστά τον Νόρις

Ο Norris έχει μεγαλύτερη ταχύτητα από τον teammate της McLaren Piastri και του επιτρέπεται να περάσει. Ως αποτέλεσμα, ο Piastri είναι πλέον τέταρτος.

5. Pérez ( +12 δευτερόλεπτα)

Οι οπαδοί παρακολουθούν τον αγώνα του Piastri

Verstappen: “Έγινε λάθος από την αρχή

Ο Verstappen αντιδρά στο Viaplay για τη διακοπή του: “Κάτι πήγε στραβά από την αρχή. Μπορούσαμε να δούμε από τα δεδομένα ότι το πίσω δεξί φρένο δεν είχε κρυώσει. Δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς είναι αυτό”.

GP Αυστραλίας 21/58 | Ferrari 1-2, Piastri δυνατός

Οι Sainz και Leclerc εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση. Στην τρίτη θέση βλέπουμε τον εγχώριο οδηγό Piastri. Προηγουμένως, δεν ήθελε να κάνει πολλά όνειρα για βάθρο, αλλά τώρα βρίσκεται 2,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον team mate Norris.

Αλπικά αστεία: “Διπλό προσπέρασμα του Verstappen

GP Αυστραλίας 17/58 | Pit stop Sainz, πρόβλημα Hamilton

Ο Sainz πραγματοποιεί το pit stop του, επανερχόμενος στην πίστα μπροστά από τον Leclerc. Μόνο ο Alonso στην πρώτη πεντάδα δεν έχει κάνει ακόμα το pit stop του.

Εν τω μεταξύ, ο Χάμιλτον έμεινε εκτός με μηχανικό πρόβλημα. Υπάρχει ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

GP Αυστραλίας 15/58 | Περισσότερα pit stops

Οι Norris και Pérez κάνουν επίσης τα pit stop τους, ενώ ο Sainz ελέγχει τον αγώνα. Αν ο Alonso κάνει και αυτός την αλλαγή ελαστικών του με αυτόν τον τρόπο, η Ferrari θα μπορούσε κάλλιστα να βρεθεί πρώτη και δεύτερη.

GP Αυστραλίας 10/58 | Πρώτα πιτ στοπ

Οι Leclerc και Piastri πραγματοποιούν το πρώτο τους pit stop. Πηγαίνουν στη σκληρή γόμα, η οποία τους επιτρέπει να οδηγούν για αρκετή ώρα.

Ο Verstappen, εν τω μεταξύ, έχει αλλάξει και επιστρέφει στο pit box. Η Red Bull αναφέρει ότι πρόκειται για πρόβλημα στα φρένα.

GP Αυστραλίας 7/58 | Ανοιχτός αγώνας

Και μετά ο αγώνας είναι εντελώς ανοιχτός! Ο Sainz προηγείται, μπροστά από τους Norris, Leclerc, Piastri, Russell και Pérez.

GP Αυστραλίας 4/58 | Ο Verstappen εγκαταλείπει!

Ο Verstappen εγκαταλείπει! Καπνός βγαίνει από το αυτοκίνητό του και τέλος για τον τριπλό παγκόσμιο πρωταθλητή!

GP Αυστραλίας 2/58 | Ο Sainz περνάει μπροστά

Ο Carlos Sainz επιτίθεται και παίρνει την πρωτοπορία στα μέσα του δεύτερου γύρου. Ανοίγει την πίσω πτέρυγα του και περνάει την Red Bull του Verstappen. Ο Verstappen αναφέρει ότι είχε κάνει ένα λάθος.

GP της Αυστραλίας 1/58 | Σβήνουν τα φώτα, ξεκινάμε!

Το Γκραν Πρι της Αυστραλίας έχει ξεκινήσει. Ο Verstappen προηγείται, μπροστά από τους Sainz και Norris.

Οι μηχανικοί κάνουν τις τελευταίες εργασίες στα μονοθέσια. Στις 15:00 τοπική ώρα, ξεκινά ο γύρος σχηματισμού.

Η επιτυχία στη Μελβούρνη δεν δίνει εγγυήσεις

Η επιτυχία στο GP της Αυστραλίας τα τελευταία χρόνια λέει λίγα πράγματα για το ποιος θα πάρει τελικά τον τίτλο. Επειδή η πίστα είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες πίστες του ημερολογίου, η σειρά κατάταξης στη Μελβούρνη είναι συχνά διαφορετική.

Στις τελευταίες 10 διοργανώσεις, συνέβη μόνο τρεις φορές ο νικητής στην Αυστραλία να γίνει και παγκόσμιος πρωταθλητής. Παρεμπιπτόντως, πριν από αυτό, στην πραγματικότητα συνέβαινε συχνά ο νικητής να γίνεται και πρωταθλητής (11 από τις 16 φορές).

Οι νικητές των τελευταίων 10 αγώνων στη Μελβούρνη:

2012: Jenson Button (5ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο)

2013: Kimi Raikkonen (5ος)

2015: Lewis Hamilton (πρωταθλητής)

2016: Nico Rosberg (πρωταθλητής)

2017: Sebastian Vettel: (2ος)

2018: Vettel (2ος)

2019: Valtteri Bottas (2ος)

2022: Charles Leclerc (2ος)

2023: Max Verstappen (πρωταθλητής)

Οι οπαδοί είναι εκεί σε μεγάλους αριθμούς

Οι οπαδοί ήταν παρόντες στην πίστα του Albert Park ώρες πριν. Τα ρεκόρ θεατών έσπασαν στη Μελβούρνη την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο Oscar Piastri φτάνει για τον αγώνα της πατρίδας του, στον οποίο εκκινεί από την πέμπτη θέση.

Δύο εγχώριοι οδηγοί στη Μελβούρνη

Ο Όσκαρ Πιάστρι και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα οδηγήσουν σήμερα τον αγώνα της πατρίδας τους στη Φόρμουλα 1. Ενώ οι οπαδοί ελπίζουν σε ένα θαύμα, οι ίδιοι οι κύριοι μετριάζουν τις προσδοκίες.

Ο Max Verstappen θα εκκινήσει τον αγώνα στην πίστα Albert Park από την pole position. Πίσω του θα πάρουν τις θέσεις τους οι Carlos Sainz, Lando Norris, Charles Leclerc, Oscar Piastri και Sergio Pérez. Ο Pérez αρχικά προκρίθηκε τρίτος, αλλά έπεσε πίσω επειδή μπήκε στο δρόμο του Nico Hülkenberg κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Zhou Guanyu εκκινεί από το pit lane. Έσπασε χθες την μπροστινή του πτέρυγα και επειδή δεν είχε άλλη του ίδιου τύπου και έτσι άλλαξε το μονοθέσιό του μεταξύ των περιόδων, θα εκκινήσει από τα pits.

Καλώς ήρθατε σήμερα νωρίς το πρωί στο liveblog του γκραν πρι της Αυστραλίας. Στις 05:00 ώρα Ολλανδίας, τα φώτα σβήνουν για τον τρίτο αγώνα της σεζόν.

Σε αυτό το liveblog, παρακολουθούμε από κοντά τον αγώνα.