Ο Sinner κερδίζει το ABN Amro Open μετά από μια συναρπαστική μάχη τένις στο Ahoy

WeLoveSports.gr

Ο Jannik Sinner κέρδισε την 51η έκδοση του ABN Amro Open. Σε μια συναρπαστική τελική μάχη, ο Ιταλός κέρδισε στο Ρότερνταμ τον Alex De Minaur από την Αυστραλία: 7-5, 6-4.

Ως πρόσφατος νικητής του Australian Open και νούμερο τέσσερα στον κόσμο, ο Sinner ήταν το κορυφαίο φαβορί για τη συνολική νίκη. Στα προηγούμενα έξι ματς με τον Ντε Μιναούρ έχασε μόνο ένα σετ.

Παρόλα αυτά, ο αγώνας κύλησε ισόπαλα για αρκετή ώρα. Ο Ιταλός και ο Αυστραλός κέρασαν το κοινό στο Ahoy σε μια συναρπαστική μάχη τένις υψηλού επιπέδου, η οποία ήταν γεμάτη από όμορφα ράλι.

Ο Αυστραλός έφτασε στο 5-5 στο πρώτο σετ με μπρέικ, μετά από τέσσερα χαμένα σετ πόντους για τον Σίνερ. Αλλά ένα παιχνίδι αργότερα, ο De Minaur έσπασε ξανά. Αυτό έγινε και στο δεύτερο σετ.

Νέο νούμερο τρία

Ο Sinner διαδέχεται τον Daniil Medvedev, τον οποίο έχασε σε τρία σετ στον τελικό πέρυσι. Ο Ρώσος αποχώρησε φέτος από το μεγαλύτερο τουρνουά τένις στην Ολλανδία.

Επειδή ο Μεντβέντεφ δεν έπαιξε και ο Σίνερ κέρδισε το τουρνουά, ο Ιταλός είναι νούμερο τρία στον κόσμο από τη Δευτέρα. Ο Μεντβέντεφ είναι τότε τέταρτος.

Ο 22χρονος Sinner έφτασε στον τελικό νικώντας τον Tallon Greek Spoor στα ημιτελικά και πλέον είναι αήττητος για δεκαπέντε συνεχόμενες αγωνιστικές. Τον περασμένο μήνα, ο Ιταλός κέρδισε τον πρώτο του τίτλο Grand Slam στο Australian Open.