Ο Sinner μαζεύει τον Medvedev στο Μαϊάμι και συναντά τον Dimitrov στον τελικό

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Στον Jannik Sinner αρέσει το τουρνουά Masters του Μαϊάμι. Ο Ιταλός νούμερο τρία στον κόσμο κέρδισε το νούμερο τέσσερα της παγκόσμιας κατάταξης Daniil Medvedev στους ημιτελικούς σε μία ώρα και 11 λεπτά: 6-1, 6-2.

Με αυτό ο Σίνερ εκδικείται για την ήττα που υπέστη από τον Μεντβέντεφ πέρυσι στον τελικό του υψηλού κύρους τουρνουά της Φλόριντα. Στη συνέχεια ο Μεντβέντεφ κέρδισε με 7-5, 6-3.

Στον τελικό στο Μαϊάμι, ο Sinner συναντά τον Grigor Dimitrov, ο οποίος ήταν πολύ δυνατός για τον Alexander Zverev σε τρία σετ: 6-4, 6-7 (4), 6-4.

«Διαφορετικό άτομο, διαφορετικός παίκτης»

Ο Sinner βρίσκεται στον τελικό του Μαϊάμι για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια. Πέρυσι τα πράγματα πήγαν στραβά απέναντι στον Μεντβέντεφ και το 2021 τα νεύρα έπιασαν τον 22χρονο τενίστα απέναντι στον Πολωνό Hubert Hurkacz.

«Μερικές φορές αναπολώ και θυμάμαι την ημέρα πριν από αυτόν τον τελικό», είπε ο Σίνερ στο γήπεδο μετά τη νίκη επί του Μεντβέντεφ. “Ιδρώνοντας, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Και τώρα χειρίζομαι την κατάσταση πολύ καλύτερα”. Ο Sinner είναι, λέει, «άλλος παίκτης και άλλος άνθρωπος».

Φέτος κέρδισε δεκαέξι αγώνες, κέρδισε τον πρώτο του τίτλο Grand Slam στην Αυστραλία και έχασε μόνο έναν αγώνα. Αυτό ήταν στον ημιτελικό του Indian Wells, κόντρα στον Carlos Alcaraz.

Στο Μαϊάμι, ο Sinner συνέχισε αυτό που έκανε όλη τη σεζόν: να κερδίζει και να παίζει εξαιρετικό τένις. “Ελπίζω να μπορώ να παίξω καλό τένις την Κυριακή. Είναι μια μεγάλη εμπειρία για μένα.”

Ο Μεντβέντεφ δεν ενοχλείται

Τα νούμερα 6-1, 6-2 είναι εντυπωσιακά. Και αυτό ενώ ο Μεντβέντεφ δεν έπαιξε και τόσο άσχημα. Αλλά ακόμα κι αν ο Ρώσος είχε την πρωτοβουλία στα ράλι, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον πόντο. Αυτή ήταν κυρίως η αξία του Sinner, ο οποίος φαινόταν να τα κάνει όλα καλά. Υπηρέτησε καλά, επέστρεψε ακόμα πιο δυνατός και βρήκε λύση ακόμα και όταν είχε ανάγκη.

Ο Sinner φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον Μεντβέντεφ τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι στον τελικό του Μαϊάμι, ο Μεντβέντεφ σημείωσε την έκτη του σερί νίκη επί του Σίνερ. Στη συνέχεια, ο Sinner κέρδισε πέντε παιχνίδια στη σειρά, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Australian Open.

Ο Ντιμιτρόφ πολύ δυνατός για τον Ζβέρεφ

Στον άλλο ημιτελικό, μεταξύ του ενδέκατου Ντιμιτρόφ και του τέταρτου Ζβέρεφ, οι διαφορές ήταν μικρές. Συνολικά υπήρχαν μόνο τέσσερις ευκαιρίες break στο παιχνίδι, ισομερώς μοιρασμένες μεταξύ του Βούλγαρου και του Γερμανού.

Ο Ντιμιτρόφ, ο οποίος ήδη αιφνιδίασε τον Αλκαράζ στους προημιτελικούς, οδήγησε τακτικά τον Γερμανό σε απόγνωση με τα μπροστινά του χέρια. Ο Βούλγαρος κέρδισε το πρώτο σετ με μόνο τρία περιττά λάθη.

Στο επόμενο σετ ήρθε δίπλα ο Ζβέρεφ, ο οποίος είχε κερδίσει επτά από τους άλλους οκτώ αγώνες με τον Ντιμιτρόφ. Όμως στο τρίτο σετ η δεκάρα έπεσε ξανά στον Βούλγαρο.

Με τη νίκη ο 32χρονος Ντιμιτρόφ επιστρέφει στην πρώτη δεκάδα του κόσμου για πρώτη φορά από το 2018.

Πειθαρχία

“Νομίζω ότι το να κερδίζω σταθερά κορυφαίους παίκτες είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου”, είπε ο Ντιμιτρόφ στη συνέχεια. Κατάφερε επίσης να αποκλείσει τον Ισπανό αγαπημένο Carlos Alcaraz και τον Πολωνό Hubert Hurkacz στο Μαϊάμι.

“Αν κερδίσεις κορυφαίους παίκτες, είναι καλό για την κατάταξή σου και όλα γίνονται καλύτερα για σένα. Είναι η πειθαρχία που με πήγε μέχρι εδώ και τίποτα άλλο. Θέτω στόχους και δεν αφήνω τίποτα ή κανέναν να με αποσπάσει την προσοχή.”