Ο Van de Zandschulp κερδίζει τον Bautista και πηγαίνει στον δεύτερο γύρο στη Βασιλεία

WeLoveSports.gr

Στον δεύτερο γύρο του δυνατού τουρνουά ATP της Βασιλείας έφτασε ο Botic van de Zandschulp. Το παγκόσμιο νούμερο 65 ήταν πολύ δυνατό για τον Roberto Bautista Agut, τον αριθμό 48 στην κατάταξη ATP, 7-5, 6-7, 6-2.

Ο Ισπανός τραυματίστηκε στον αριστερό του αστράγαλο το καλοκαίρι ενώ φρόντιζε τα άλογά του και πρόσφατα έκανε την επιστροφή του. Κέρδισε μόνο έναν αγώνα, αλλά έδειξε αναλαμπές από την παλιά του φόρμα.

Ο Van de Zandschulp, ο οποίος προκρίθηκε μέσω των προκριματικών, έπαιξε επίσης καλά. Ήταν καλύτερος και αυτό ωφελήθηκε ιδιαίτερα από τα πολύωρα ράλι. Ένα κακό έκτο game στο τελευταίο σετ οδήγησε στον θάνατο του Bautista: ο Van de Zandschulp τον έσπασε στην αγάπη και κέρδισε το ματς με άλλο ένα break.

Τρεις στη σειρά

Για τον Ολλανδό, είναι η πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες που κερδίζει τρία συνεχόμενα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένης της πρόκρισης. Τον Απρίλιο, ο Van de Zandschulp έχασε μόνο στον τελικό του Μονάχου.

Στον δεύτερο γύρο, ο Van de Zandschulp θα παίξει με τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Felix Auger-Aliassime και Leandro Riedi.