Ο Van de Zandschulp χάνει σε ένα μεγάλο τρίσετ από τον Κινέζο ταλέντο Shang (18)

WeLoveSports.gr

Ο Botic van de Zandschulp δεν μπόρεσε να κερδίσει τον δεύτερο αγώνα του για το 2024. Ο Ολλανδός τενίστας έχασε με 7-6 (5), 6-7 (2), 6-6 (2) στον δεύτερο γύρο του τουρνουά ATP του Χονγκ Κονγκ σε ένα μακρύ τρίσετ από τον μόλις 18χρονο Κινέζο ταλέντο Juncheng. Shang.

Ο Van de Zandschulp, νούμερο 50 στον κόσμο, γνώρισε την πρώτη του ήττα υπό τον νέο του προπονητή Johan Örtegren. Την Πρωτοχρονιά, ο Σουηδός προπονητής είδε πώς ο μαθητής του ήταν πολύ δυνατός για τον Ιάπωνα Shintaro Mochizuki σε δύο σετ.

Τρεισήμισι ώρες

Ο αγώνας κόντρα στη Σανγκ (ATP-183) κύλησε αρκετά ισομερώς. Έγιναν πολλά μεγάλα ράλι στο σκληρό γήπεδο και ο αγώνας κράτησε 3 ώρες και 35 λεπτά.

Οι νεαροί Κινέζοι είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο σετ. Στο 4-5, ο Σανγκ έχασε δύο σετ πόιντ σε σερβίς του Φαν ντε Ζάντσχουλπ.

Ένα παιχνίδι αργότερα, ο Veenendaler κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του: 6-5. Αλλά ο Σανγκ έκανε αμέσως πίσω και ανάγκασε το τάι μπρέικ.

Και οι δύο τενίστες δέχθηκαν ελάχιστα μεταξύ τους σε εκείνο το τάι μπρέικ. Στο 6-5, ο Van de Zandschulp πήρε το πρώτο του set point, σε σερβίς του Shang. Ο αριστερόχειρας Κινέζος έπαιξε επιθετικά, αλλά έχασε τη συντριβή του, που σημαίνει ότι το πρώτο σετ πήγε στον Ολλανδό.

Σειρά σφαλμάτων

Στο δεύτερο σετ, ο Van de Zandschulp έμεινε πίσω με ένα μπρέικ (1-2), αλλά αμέσως έκανε μπρέικ στο επόμενο game. Μετά από αυτό, και οι δύο παίκτες είχαν ελάχιστα προβλήματα στα σερβίς τους, έως ότου ο Σανγκ χρειάστηκε να σερβίρει στο 6-5. Ο Van de Zandschulp απέκρουσε οριακά την επιστροφή στο πρώτο του ματς.

Ο Σανγκ ανέκαμψε και κέρδισε τάι μπρέικ. Μετά από σερί λάθη του Ολλανδού προηγήθηκε με 6-2. Ο Van de Zandschulp στάθηκε στην πίστα κουνώντας το κεφάλι του. δεν μπόρεσε να εμποδίσει τον Σανγκ να πάρει το δεύτερο σετ.

Το τρίτο σετ ήταν επίσης ισόπαλο, μέχρι που ο Van de Zandschulp έσπασε: 3-5. Αλλά για τρίτη φορά αυτό το ματς, ακολούθησε αμέσως ένα επανασπάσιμο.

Χρειάστηκε άλλο ένα τάι μπρέικ, στο οποίο ο δυνατός σερβίς Van de Zandschulp (δεκατρείς άσοι, ένα διπλό σφάλμα σε όλο το παιχνίδι) χτύπησε δύο ωραίους πόντους, αλλά έκανε και περιττά λάθη.

Ο Σανγκ προηγήθηκε με 2-5 και σέρβιρε το ματς. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο έφηβος φτάνει στα προημιτελικά τουρνουά ATP.