Ο Van de Zandschulp χρειάζεται δύο μέρες για να κερδίσει στο πορτογαλικό χώμα

WeLoveSports.gr

Ο Botic van de Zandschulp επέζησε από τον πρώτο γύρο τουρνουά ATP για πέμπτη φορά αυτή τη σεζόν. Ξεκίνησε την χωμάτινη σεζόν του στο Εστορίλ της Πορτογαλίας με μια νίκη 6-4, 4-6, 6-1 επί του Φεντερίκο Κόρια σε έναν αγώνα που έπρεπε να διακοπεί λόγω βροχής την Τρίτη.

Ο Van de Zandschulp, ο οποίος δεν έχει κερδίσει ακόμη δύο σερί αγώνες αυτή τη σεζόν, αντιμετωπίζει τώρα τον Νορβηγό Casper Ruud, τον πρώτο υπερασπιστή του πρωταθλητή που καταλαμβάνει την όγδοη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. “Έχω παίξει εναντίον του περίπου πέντε φορές και ήταν πάντα συναρπαστικά ματς. Θα είναι ξανά έτσι”, είπε ο Ολλανδός.

Ο Van de Zandschulp μπήκε στην εβδομάδα ως νούμερο 87 στον κόσμο, ακριβώς τη θέση που κατέλαβε η Coria την περασμένη εβδομάδα. Ο Αργεντινός έπρεπε να χάσει μία θέση, σε σύγκριση με τον Van de Zandschulp δέκα.

Το απόγευμα της Τρίτης, η μικρή διαφορά επιπέδου στα χαρτιά ήταν αρχικά μόλις ορατή. Ο Van de Zandschulp έσπασε τον αντίπαλό του στο πρώτο του σερβίς game και προηγήθηκε με 3-0 μετά από δεκαπέντε λεπτά. Η βροχή εμπόδισε μια γρήγορη συνέχεια αυτής της ενεργητικής εκκίνησης.

Εντυπωσιακή σειρά

Ο αγώνας συνεχίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης και φάνηκε ότι ελάχιστα είχαν αλλάξει στις σχέσεις. Ο Van der Zandschulp προηγήθηκε με 40-0 στο σερβίς της ατημέλητης βασικής Coria, αλλά ο Αργεντινός κατάφερε να εξαλείψει αυτά τα τρία break points, καθώς και ένα τέταρτο.

Αποδείχθηκε ότι ήταν το πρελούδιο μιας αξιοσημείωτης σειράς σερβίς: ο Van de Zandschulp έπρεπε να παραδώσει το σερβίς του στο 4-2, αλλά τρία μπρέικ αργότερα κέρδισε το πρώτο σετ. Η Κόρια ανέκαμψε επίσης από το έλλειμμα μπρέικ στο δεύτερο σετ, αλλά αυτή τη φορά κέρδισε και το σετ. Ωστόσο, ο Αργεντινός δεν είχε καμία πιθανότητα στο τρίτο.

«Δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας, αλλά ήταν ο πρώτος μου χωμάτινος αγώνας της χρονιάς απέναντι σε κάποιον που έχει ήδη παίξει περισσότερους χωμάτινους αγώνες», σημείωσε με ικανοποίηση ο 28χρονος Βενεντάλερ.