Ο Verstappen έκτος στη δεύτερη ελεύθερη δοκιμασία του Μπαχρέιν, η Mercedes δείχνει ταχύτητα

WeLoveSports.grΤροποποιημένο

Ο Max Verstappen ολοκλήρωσε τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην έκτη θέση. Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος, με τον Βρετανό οδηγό της Mercedes να είναι τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull.

Ο Χάμιλτον σημείωσε μερικούς γρήγορους χρόνους στις αρχές των δοκιμών, με τον ομόσταυλό του Ράσελ να πλησιάζει στη δεύτερη θέση στα μέσα της περιόδου.

Στο δεύτερο μισό των δοκιμών κυριάρχησαν οι μεγαλύτερες διαδρομές, όπου οι ομάδες προετοιμάστηκαν για τον αγώνα του Σαββάτου.

Ο Ricciardo γρήγορος στην πρώτη προπόνηση

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Daniel Ricciardo (RB) σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα δοκιμαστικά. Ο Verstappen τερμάτισε και εδώ στην έκτη θέση. Ο ομόσταυλος του Sergio Pérez πέτυχε τον 12ο ταχύτερο χρόνο με μεσαία ελαστικά, 0,544 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ricciardo.

Ο Verstappen παραπονέθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της προπόνησης ότι το μονοθέσιο δεν ήταν ακόμα τόσο δυνατό όσο θα ήθελε. “Όλα είναι χάλια”, δήλωσε ο πρωτοπόρος της Red Bull μέσω του ενσωματωμένου ραδιοφώνου. “Αυτό απέχει ακόμα πολύ από αυτό που θα έπρεπε να είναι”.

Ο αγώνας στο Μπαχρέιν θα διεξαχθεί το Σάββατο. Την Παρασκευή διεξάγονται τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά και οι κατατακτήριες δοκιμές.

Horner

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull, Christian Horner, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της διασυνοριακής συμπεριφοράς. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Red Bull διεξήγαγε εσωτερική έρευνα, αλλά ο Horner μπόρεσε να επιστρέψει στο paddock την Πέμπτη. “Είμαι απλά χαρούμενος που η δίκη τελείωσε”, δήλωσε ο Horner.

“Προφανώς δεν μπορώ να το σχολιάσω, αλλά εδώ η εστίαση είναι τώρα πολύ στο Grand Prix του Μπαχρέιν, στην επόμενη σεζόν και στην προσπάθεια να υπερασπιστούμε και τους δύο τίτλους μας”.

Ερωτηθείς αν λυπάται που η δίκη έγινε γνωστή, ο Horner αρνήθηκε και πάλι να σχολιάσει. “Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο Μπαχρέιν και με την ομάδα συγκεντρωμένος στην επερχόμενη σεζόν”, δήλωσε.

Η Red Bull ανέφερε ότι η έκθεση της έρευνας θα παραμείνει εμπιστευτική.