Ο Verstappen απέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη με την πρώτη του νίκη στο Κατάρ

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει κερδίσει την επόμενη ημέρα τον τελευταίο τίτλο της κορυφής στη Formule 1 με τη νίκη του στο Grand Prix του Κατάρ. De Limburger reed in de avond op het warme circuit van Lusail onbedreigd naar zijn veertiende zege van het seizoen.

Verstappen blijft daardoor kansrijk om zijn recordaantal van vijftien grandprixzeges in éen seizoen (van 2022) te evenaren en zelfs te overtreffen. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη πέντε αγώνες: στις Ηνωμένες Πολιτείες (Austin), στο Μεξικό, στη Βραζιλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες (Las Vegas) και στο Αμπού Ντάμπι.

Ο Πέρεζ αφήνει τον Αλόνσο στο δρόμο

Ο Αυστραλός Oscar Piastri της McLaren κατέκτησε τη δεύτερη θέση, το καλύτερο αποτέλεσμα σε ένα γκραν πρι, για τον teamgenoot του Lando Norris.

Ο teamgenoot του Verstappens, Sergio Pérez, έκανε έναν μαζεμένο αγώνα και δεν ήταν ούτε μια φορά καλύτερος από τα tracklimits (το ongeoorloofd buiten racelijn rijden). Ο Μεξικανός εμφανίστηκε ως επικεφαλής και έβαλε τον Fernando Alonso (Aston Martin) στη γραμμή για να ανοίξει την δεύτερη θέση στην εξέδρα των WK. Ο Ισπανός τερμάτισε ως πρώτος.

Η διαφορά μεταξύ του Pérez και του Alonso είναι ακόμα μεγαλύτερη: 41 punten.

Ο Lewis Hamilton είναι το νούμερο τρία στην κατάταξη, αλλά δεν έχει σχέση με τον Pérez στο τέλος. Ο Βρετανός που κέρδισε το 2021 το πρώτο γύρο του αγώνα στο Κατάρ, αλλά δεν είναι έτοιμος να φύγει από το δρόμο.

De zevenvoudig wereldkampioen gleed na de start bij de eerste bocht van de baan toen hij George Russell buitenom wilde inhalen. Ο ίδιος ονομάζει την ομάδα της Mercedes στην πρώτη θέση, αλλά ο Ράσελ μπορεί να κερδίσει τον αγώνα.

Schuldig

Ο Χάμιλτον έμεινε πίσω από την ομάδα της Mercedes. “Μου αρέσει πολύ να βλέπω την ομάδα μου. Έχουμε ένα πολύ καλό πλάνο για να κάνουμε τις καλύτερες στιγμές”.

Ο Verstappen είχε κατά την εκκίνηση geen last από το stoeiende Mercedessen και έχασε απευθείας ένα gaatje met de concurrentie.

Het was voor de Red Bull-coureur vervolgens zaak om, net as de other negentien coureurs, het maximum van achttien raceronden in de gaten te houden.

Autosportfederatie FIA had besloten dat alle coureurs maximaal achttien ronden op een set banden mochten rijden, nadat vrijdag was gebleken dat de Pirelli-banden flink worden beschadigd, vermoedelijk door de scherpe kerbstones op het Lusail-circuit.

Ziekte velt Sargeant in race

Crashes en uitvallers door bandenproblemen bleven in ieder geval uit. Έτσι, ο Αμερικανός Logan Sargeant (Williams) στην 42η διαδρομή του αγώνα έμεινε πίσω με μια αλλεπάλληλη αναμέτρηση σε έναν αγώνα: ο οδηγός έβαλε τα δυνατά του για να φύγει από την πίστα.

Verstappen klokte in de voorlaatste ronde de snelste raceronde en reed fluitend naar zijn veertiende overwinning van het jaar. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος έκανε την κορυφαία επίδοση με μια επιτυχημένη θέση.