Ο Verstappen βρίσκει ταχύτητα στην ώρα του και παίρνει την pole position Αυστραλίας

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την pole position για το γκραν πρι της Αυστραλίας. Η Ferrari έδειχνε να είναι ταχύτερη από τον παγκόσμιο πρωταθλητή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ο Verstappen και η Red Bull βγήκαν πρώτοι στην τρίτη περίοδο.

Πίσω τους, ο Carlos Sainz τερμάτισε στη δεύτερη θέση, μπροστά από τους Sergio Pérez, Lando Norris και Charles Leclerc. Ωστόσο, ο Pérez δέχθηκε ποινή τριών σημείων στη σχάρα, επειδή καθυστέρησε τον Nico Hülkenberg σε έναν γρήγορο γύρο. Τώρα θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την έκτη θέση.

Δεκαεννέα οδηγοί

Μόνο δεκαεννέα οδηγοί συμμετείχαν στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Logan Sargeant αναγκάστηκε να παραχωρήσει τη Williams του στον ομόσταυλό του Alexander Albon, ο οποίος προκρίθηκε στη δωδέκατη θέση.

Για τον γηπεδούχο οδηγό Daniel Ricciardo, το Σάββατο αποδείχθηκε άσχημο. Ξεπέρασε τα όρια της πίστας και έμεινε εκτός στο πρώτο μέρος.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton είχε επίσης μια κακή μέρα. Τερμάτισε 11ος στο Q2 και βγήκε νωρίς εκτός.

Τόσο στο Q1 όσο και στο Q2, οι Ferrari ήταν ταχύτερες από τον Verstappen, ο οποίος έδειξε δυσαρεστημένος με το μονοθέσιό του. Στην τρίτη περίοδο, ωστόσο, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε αμέσως τον καλύτερο χρόνο μέχρι τότε. Ήταν σχεδόν τρία δέκατα ταχύτερος από τον Sainz.

Στον δεύτερο γύρο του, ο Verstappen πρόσθεσε σε αυτόν, εξασφαλίζοντας την pole position.