Ο Verstappen δεύτερος στα δοκιμαστικά μετά από δουλειά στο μονοθέσιο, ο Leclerc ταχύτερος

WeLoveSports.gr

Ο Charles Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Αυστραλίας. Πίσω από τον Μονεγάσκο της Ferrari, ο Max Verstappen και ο team mate του Leclerc, Carlos Sainz, τερμάτισαν δεύτερος και τρίτος.

Ο Verstappen χρειάστηκε να περιμένει αρκετή ώρα μέχρι να ξεκινήσει τη δική του περίοδο, καθώς η Red Bull εξακολουθούσε να επεξεργάζεται το μονοθέσιό της στην αρχή των δοκιμών. Μετά από 23 λεπτά, μπόρεσε να βγει στην πίστα.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου δοκιμών, αρκετοί οδηγοί έκαναν κάποιο λάθος. Ο Logan Sargeant πέρασε γύρω από τη Williams του, ενώ οι Lance Stroll, George Russell και επίσης Leclerc έκαναν για λίγο ευθεία.

Crash Albon

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Αλεξάντερ Άλμπον υπέστη ένα γερό ατύχημα στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο οδηγός της Williams γλίστρησε δυνατά εκτός πίστας και αναγκάστηκε να χάσει τη δεύτερη περίοδο δοκιμών, καθώς το μονοθέσιό του υπέστη ζημιές.

Άλλοι οδηγοί, συμπεριλαμβανομένου του Verstappen, αντιμετώπισαν επίσης ένα μικρό περιστατικό στην πρώτη δοκιμασία, στην οποία ο Leclerc σημείωσε επίσης τον ταχύτερο χρόνο. Ο Verstappen ήταν επίσης δεύτερος τότε.

Καλά γύρισε

“Ήταν λίγο μπερδεμένο, επειδή πήγα φαρδύς στην πρώτη προπόνηση, προκαλώντας ζημιά στο πάτωμα και το σασί. Δυστυχώς χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο για να το επισκευάσω”, δήλωσε ο Verstappen μετά τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά.

“Το γυρίσαμε καλά ως ομάδα, οπότε μπόρεσα να ολοκληρώσω λίγο πολύ το πρόγραμμά μας. Κανονικά θα ήθελα ίσως να κάνω δύο γύρους ακόμα, αλλά με 20 λεπτά που χάσαμε, αυτό είναι εντάξει”.

Πώς συγκρίνεται η ταχύτητα της Red Bull με τον ανταγωνισμό; “Η Ferrari είναι γρήγορη, αλλά από την πλευρά μας μπορούμε ακόμα να τελειοποιήσουμε τα πράγματα. Δεν υπάρχει κάτι τρελό για να ανησυχούμε”.