Ο Verstappen εγκαταλείπει σύντομα με καπνισμένο αυτοκίνητο, ο Sainz κερδίζει το GP Αυστραλίας

WeLoveSports.gr

Ο Carlos Sainz κέρδισε το γκραν πρι της Αυστραλίας. Είναι η πρώτη νίκη του Ισπανού μετά το περσινό GP της Σιγκαπούρης. Ο Max Verstappen εγκατέλειψε στην Αυστραλία μετά από μόλις τέσσερις γύρους. Ξεκίνησε τον αγώνα από την pole position, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με τεχνικό πρόβλημα.

Ο Verstappen μπήκε στο pit lane καθώς βγήκε καπνός από το πίσω μέρος του μονοθεσίου του. Λίγα λεπτά αργότερα, διακρινόταν ακόμη και μια έκρηξη. Η Red Bull ανέφερε ότι επρόκειτο για πρόβλημα στα φρένα.

1-2 Ferrari

Η Ferrari επωφελήθηκε πλήρως. Πίσω από τον Sainz, ο ομόσταυλος του Charles Leclerc τερμάτισε δεύτερος, δίνοντας στην κόκκινη αγωνιστική πίστα ένα 1-2 για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον χρόνια. Ο Lando Norris κατέλαβε την τελευταία θέση στο βάθρο.

“Ήταν ένας καλός αγώνας, ένιωσα καλά”, δήλωσε μετά τον αγώνα ο Sainz, ο οποίος έχασε το προηγούμενο grand prix λόγω σκωληκοειδεκτομής.

“Μερικές φορές η ζωή είναι τρελή. Πρώτα η αρχή της χρονιάς (όταν του είπαν ότι πρέπει να φύγει από τη Ferrari), μετά το βάθρο στο Μπαχρέιν, μετά η σκωληκοειδεκτομή και τώρα αυτό… είναι ένα τρενάκι του λούνα παρκ. Συμβουλεύω όλους τους οδηγούς να κάνουν αφαίρεση σκωληκοειδούς απόφυσης”, αστειεύεται.

Σχετικά με τη διακοπή του Verstappen, ο Sainz δήλωσε: “Έχασε το μονοθέσιο στη στροφή 3, γεγονός που μου επέτρεψε να προσπεράσω. Στη συνέχεια τα φρένα του υπέφεραν. Είναι κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε μια ωραία μάχη, αλλά είμαι χαρούμενος που κέρδισα. Έχει πολλές νίκες”.

Αποκλείοντας τον Verstappen

Ο Verstappen έκανε καλή εκκίνηση, αλλά βγήκε για λίγο εκτός πίστας στον δεύτερο γύρο, επιτρέποντας στον Sainz να πάρει την πρωτοπορία. Στη συνέχεια τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο για τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Είναι η πρώτη του εγκατάλειψη από τον αγώνα στην Αυστραλία πριν από δύο χρόνια.

Με το κορυφαίο φαβορί να έχει φύγει, ο αγώνας ήταν ορθάνοιχτος. Μετά τον πρώτο γύρο των pit stop, οι Sainz και Leclerc ήταν πρώτος και δεύτερος. Ο γηπεδούχος οδηγός Oscar Piastri είχε ανέβει στην τρίτη θέση, αλλά αναγκάστηκε να αφήσει μπροστά του τον ομόσταυλό του Norris αργότερα στον αγώνα, καθώς ο τελευταίος ήταν ταχύτερος.

Η Ferrari στο 1-2

Ο Sainz έλεγχε τον αγώνα και απομακρύνθηκε από τον Leclerc με γρήγορο ρυθμό. Ο Norris πίεσε όλο και περισσότερο τον Μονεγάσκο στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Μετά τον δεύτερο γύρο των pitstops, ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε στην πρώτη θέση. Στον τελευταίο γύρο, ο Τζορτζ Ράσελ είχε άλλη μια βαριά σύγκρουση, τερματίζοντας τον αγώνα κάτω από το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

Μετά τον αγώνα, ανακοινώθηκε ότι ο Fernando Alonso έλαβε ποινή χρόνου 20 δευτερολέπτων για το περιστατικό αυτό. Ως αποτέλεσμα, έπεσε από την έκτη στην όγδοη θέση.

Ο Alonso έφυγε από το γκάζι 100 μέτρα νωρίτερα από το κανονικό προς μια γρήγορη και δύσκολη στροφή, με αποτέλεσμα ο Russell να τον πλησιάσει πολύ γρήγορα και να χάσει τη στροφή. Οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν ότι ο Alonso επέλεξε σκόπιμα έναν ασυνήθιστο και επικίνδυνο ελιγμό.

Πέμπτος ο Pérez

Ο ομόσταυλος του Verstappen, Sergio Pérez, δεν μπόρεσε να σώσει την κατάσταση της Red Bull. Τερμάτισε μόνο πέμπτος.

Ο Verstappen διατηρεί την πρωτιά στο πρωτάθλημα. Βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πάνω από τον Leclerc με 51 βαθμούς. Ο Sainz ανεβαίνει στην τέταρτη θέση με τη νίκη του.