Ο Verstappen κέρδισε στη Suzuka και έδωσε στη Red Bull τον τίτλο του κατασκευαστή

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν έφυγε για δεύτερη χρονιά από το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας με το όνομα του. Από την pole position όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο για τον Ολλανδό στην πίστα της Suzuka. Οι McLaren κατέλαβαν την τρίτη θέση, ο Lando Norris πήγε στη μέση του αγώνα πίσω από τον Oscar Piastri.

Verstappen kan over twee weken bij de Grand Prix van Qatar al in de sprintrace wereldkampioen worden. Μια θέση στην πρώτη θέση την επόμενη ημέρα είναι κατάλληλη για τον τελευταίο παγκόσμιο τίτλο.

Ο Verstappens dertiende zege van dit seizoen was al wel genoeg om de constructeurstitel voor Red Bull binnen te slepen, ondanks een problematische race van zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Κατά την εκκίνηση ο Verstappen είχε προσβληθεί από τους Norris και Piastri. Και οι δύο McLaren ήταν πολύ μακριά και άφησαν τον Ολλανδό να μπει στο σάντουιτς. Ο Verstappen δεν μπορεί να περάσει ποτέ από την άλλη πλευρά και να επανέλθει σε επαφή με τον αγώνα.

Προβλήματα Pérez

Ο Πέρεζ ασχολήθηκε πολύ γρήγορα με τα προβλήματα. Ο Μεξικανός άρχισε να παλεύει, έπιασε τον Χάμιλτον και άφησε το αυτοκίνητό του να χτυπήσει. Κατά την έξοδο από την πίστα άρχισε να τον προσπερνάει μια παράκαμψη που τον έκανε να ξεφύγει. Λίγο αργότερα, ο Πέρεζ έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του Κέβιν Μάγκνουσεν.

Μετά από ένα λεπτό με το αμάξι του μπήκε στα πιτς, όπου έμεινε για μια ώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι τροχονόμοι το αυτοκίνητο του Πέρεζ δεν το έβαλαν πιο κοντά στην πίστα. Ωστόσο, ο Pérez δεν είχε φτάσει ακόμα και στην πίστα, αλλά σε μια δεύτερη φάση ο Pérez έφτασε στα πιτς.

Το δεύτερο θύμα της Red Bull ήταν εκείνη τη στιγμή επίσης μέσα στη Red Bull. Ο Verstappen είχε μια φανερή διαφορά από τις McLaren του Norris και του Piastri και είχε μια έξτρα στροφή στην τελευταία στροφή. Έτσι ο Verstappen κέρδισε στην αρχή περισσότερες βαθμούς από τους δύο οδηγούς της Mercedes και τις δύο Ferrari.

Daarmee werd de voorsprong Red Bull op de concurrentie onoverbrugbaar and is de zesde titel binnen.