Ο Verstappen λέει ότι δεν επιθυμεί να φύγει, ο Russell τον θέλει στη Mercedes

WeLoveSports.grΤροποποιημένο

  • Louis Dekker

    Ρεπόρτερ της Φόρμουλα 1

  • Louis Dekker

    Ρεπόρτερ της Φόρμουλα 1

Ο Μαξ Φερστάπεν θα κυκλοφορεί την επόμενη σεζόν με τις τιρκουάζ αποχρώσεις της Mercedes; Η τρέχουσα σεζόν μόλις ξεκίνησε, αλλά οι φήμες απασχολούν τον κόσμο της Formula 1 από τότε που διάφορα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πιθανή ρήτρα αποχώρησης στο συμβόλαιο του Ολλανδού με τη Red Bull.

Ο ίδιος ο Verstappen, σε εκδήλωση Τύπου ενόψει του grand prix της Σαουδικής Αραβίας -που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο- άφησε να εννοηθεί ότι δεν ανησυχεί.

“Κατ’ αρχήν, θα παραμείνω. Αυτή είναι η πρόθεση και γι’ αυτό υπέγραψα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Δεν μπορούν να προβλεφθούν τα πάντα”.

Κράτηση

Ο Verstappen εξέφρασε έτσι τις επιφυλάξεις του. “Φυσικά εξαρτάται από την απόδοση. Μπορεί η ομάδα να μου δώσει ένα καλό μονοθέσιο; Το 2026, με τους νέους κανονισμούς, αυτό μπορεί να παίξει ρόλο”.

“Όλοι οι οδηγοί είναι ευπρόσδεκτοι όσον αφορά εμένα”, απάντησε ο οδηγός της Mercedes, George Russell. “Πάντα θέλω να αγωνίζομαι εναντίον του καλύτερου συναθλητή. Νομίζω ότι μπορώ να ανταγωνιστώ με οποιονδήποτε οδηγό και να νικήσω οποιονδήποτε συναθλητή”.

Καλύτερος οδηγός

Ο Ράσελ βλέπει τον Λιούις Χάμιλτον να φεύγει για τη Ferrari μετά τη φετινή σεζόν και έτσι μια θέση στην αγωνιστική πίστα μένει κενή. “Ο Max είναι πλέον ο καλύτερος οδηγός. Όποια ομάδα μπορεί να τον κατακτήσει θα το κάνει ή τουλάχιστον θα είναι ανοιχτή σε αυτό”.

“Το ερώτημα είναι περισσότερο: το θέλει αυτό ο Max; Και τι θέλει η Red Bull Racing; Τι συμβαίνει εκεί καθόλου;”, αναρωτιέται φωναχτά ο 26χρονος Βρετανός.

Οι εικασίες ακολουθούν τη διαμάχη γύρω από τον Κρίστιαν Χόρνερ. Κατηγορίες για παραβατική συμπεριφορά βαραίνουν τον 50χρονο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, αλλά ο Άγγλος αθωώθηκε μετά από εσωτερική έρευνα.

Παρ’ όλα αυτά, η αναταραχή συνεχίζεται. Η Red Bull καταρρέει, δήλωσε ο Jos Verstappen, ο πατέρας του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Max, στους δημοσιογράφους την περασμένη Κυριακή μετά τη νίκη του γιου του στον εναρκτήριο αγώνα στο Μπαχρέιν. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αντέτειναν οι επικεφαλής της αγωνιστικής στάνης.

“Σε αυτό το άθλημα θα έπρεπε στην πραγματικότητα να αφορά τους αγώνες”, δήλωσε ο Ράσελ. “Είναι πολύ ενοχλητικό το γεγονός ότι η Formula 1 βρίσκεται τώρα στο προσκήνιο με διαφορετικό τρόπο. Όλα πρέπει να είναι πολύ πιο διαφανή, ώστε να μπορούμε να κρίνουμε καλύτερα τέτοια θέματα”.

Συμβόλαια που λήγουν

Ο Jos Verstappen εθεάθη στο πλευρό του επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, στο Μπαχρέιν. Ένα σημάδι των πραγμάτων που έρχονται; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον Max να φύγει από τη Red Bull βραχυπρόθεσμα, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί”, δήλωσε ο Wolff στο Sky News.