Ο Verstappen ξεκινά τη νέα σεζόν της Formula 1 με πειστική νίκη στο Μπαχρέιν

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε τον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν της Φόρμουλα Ένα με τη βία. Ο τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής έφυγε στην εκκίνηση του γκραν πρι του Μπαχρέιν και οι ανταγωνιστές δεν τον ξαναείδαν παρά μόνο μετά τον τερματισμό.

Με νίκη από την pole position, τον ταχύτερο γύρο του αγώνα καθώς και το γεγονός ότι οδήγησε κάθε γύρο του αγώνα, ο Verstappen παίρνει το λεγόμενο “grand slam” για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Ο Sergio Pérez έκανε το 1-2 για τη Red Bull με αρκετή απόσταση, όπως και πέρυσι, βοηθώντας την ομάδα να κλείσει θετικά μια ταραχώδη εβδομάδα με πρωταγωνιστή τον team boss Christian Horner. Ο Carlos Sainz τερμάτισε τρίτος με τη Ferrari του.

Καλή αρχή

Από την pole, ο Verstappen είχε μια δυνατή εκκίνηση. Κράτησε μακριά τον Charles Leclerc και διατήρησε την πρωτιά. Πίσω του, ο Lance Stroll περιστράφηκε στην πρώτη στροφή, εξαιτίας ενός tap από τον Nico Hülkenberg. Ο Γερμανός χρειάστηκε να επισκεφθεί το pit lane για νέα μπροστινή πτέρυγα.

Το γεγονός ότι το DRS, το σύστημα με το οποίο επιτρέπεται να ανοίξεις την πίσω πτέρυγα στην ευθεία αν είσαι σε απόσταση ενός δευτερολέπτου από το μονοθέσιο που προηγείται, επιτρέπεται να ανοίξει μετά από μόλις έναν γύρο από φέτος, δεν είχε σημασία για τον Verstappen. Μετά από έναν γύρο, ήταν ήδη πάνω από ένα δευτερόλεπτο μπροστά. Πίσω του, ο George Russell πήρε τη δεύτερη θέση από τον Leclerc.

Ο Leclerc συνέχισε να φρενάρει, με αποτέλεσμα τα ελαστικά του να καταστραφούν. Ο Pérez και ο teammate του Leclerc, Sainz, πέρασαν επίσης τον Μονεγάσκο. Ο Verstappen είχε ήδη προβάδισμα 8 δευτερολέπτων μετά από 10 γύρους.

Κίτρινη σημαία

Η πρώτη κίτρινη σημαία της σεζόν ήρθε από τον Logan Sargeant. Σταμάτησε στην τέταρτη στροφή, αλλά μπόρεσε να συνεχίσει την πορεία του χωρίς να χρειαστεί να εξουδετερωθεί ο αγώνας.

Μετά τα pit stop, ο Pérez κατέκτησε τη δεύτερη θέση εις βάρος του Russell. Ο Sainz προσπέρασε επίσης τον Russell και ανέβηκε στην τρίτη θέση.

Στα μισά του αγώνα, και τα δύο μονοθέσια της Mercedes αντιμετώπισαν προβλήματα υπερθέρμανσης, αλλά τα ασημένια βέλη κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό. Το υπόλοιπο του αγώνα δεν ήταν γεμάτο θέαμα, εκτός από το γεγονός ότι ο Leclerc ανάγκασε τον Russell σε άλλο ένα λάθος και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Ο Verstappen οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος, παίρνοντας τη νίκη από την pole position και σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, εξασφαλίζοντας το πέμπτο του grand slam.