Ο Verstappen στον τελευταίο τίτλο της F1: Verstappen: “Trots op mezelf, m’n familie en mijn team

WeLoveSports.grAangepast

  • Louis Dekker

    verslaggever Formule 1 in Qatar

  • Louis Dekker

    verslaggever Formule 1 in Qatar

Max Verstappen vindt het ‘fantastisch klinken’ om drievoudig wereldkampioen Formule 1 te zijn. Verstappen verzekerde zich met de tweede plaats in de sprintrace van zijn derde wereldtitel op rij.

Eigenlijk was het pleit al beslecht toen zijn teamgenoot Sergio Pérez in de grindbak belandde, na een crash met Nico Hülkenberg en Esteban Ocon.

Ο Verstappen θα πρέπει να καθυστερήσει το ζέιγκε στο σπριντ στο Oscar Piastri, αλλά η ανάληψη του τίτλου τον κάνει να τρομάζει. “Το πρόγραμμα είναι φανταστικό: τρεις τίτλοι. Έχω πρόβλημα με τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και την ομάδα μου. Δεν το είχα καταφέρει ποτέ να το πιστέψω. Θεωρώ ότι η ατμόσφαιρα στο σπίτι μου είναι τόσο όμορφη. Είναι φανταστικοί άνθρωποι για να δουλέψω”.

Of this title mooier is dan zijn vorige twee? “Ο προηγούμενος τίτλος ήταν συναισθηματικός και μου έβγαλε από το μυαλό, αλλά αυτός είναι ο πιο ωραίος. Τόσο συνεπής, τόσο σκληρός, τόσο σταθερός. Το Φεβρουάριο πήγε πολύ καλά, ήταν μια θετική εξέλιξη στο Μπαχρέιν στο τεστ. Αλλά αυτό που σκεφτήκαμε είναι ότι τα υπόλοιπα θα είναι πολύ δύσκολα. Αλλά εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ήταν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο στο οποίο με βοήθησε πολύ”.

Over de vergelijkingen met de vorige twee titels zegt Verstappen: “Iedereen heeft het steeds over de laatste ronde in Abu en de rare ontknoping op Suzuka, maar het seizoen duurt maands en niet één race. Αυτό εκνευρίζει τους ανθρώπους πολύ. Dit jaar hebben we niet echt moeten vechten, maar dat heb ik ook niet nodig om het best uit mezelf te halen.”

Δείτε εδώ την κουβέντα με τον Verstappen σχετικά με το θέμα του τελευταίου τίτλου της Φόρμουλα 1:

Verstappen blij met dominant seizoen: “Dit is beste titel tot nu toe

Op de vraag of Verstappen voelt dat hij nu beter is dan hij ooit geweest is, antwoordt hij: “Ik probeer me voortdurend te verbeteren en te groeien, ook als mens. Ervaring telt. Elk weekend presteren is niet eenvoudig, het vergt veel. Αν αυτό φαίνεται, αυτό είναι πολύ γενναιόδωρο. Το να βγεις έξω από το ξενοδοχείο είναι επικίνδυνο, αλλά και το να βγεις έξω από το ξενοδοχείο επίσης. Αυτό είναι πολύ καλό για να κάνεις μια έξοδο”.

De Limburger boekte dit jaar al dertien GP-zeges. Για τον Verstappen ξεκινούν το Μαϊάμι, το Βέλγιο και το Zandvoort. “Η Σουζούκα και πάλι, μετά τον τίτλο για την ομάδα. Το μονοθέσιο ήταν εκεί υποδεέστερο, εγώ ήμουν στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό σε κάνει να μην ξαναγυρίσεις”.

Ο Verstappen δεν θα μπορούσε να πάει αυτή τη χρονιά ούτε ο Alain Prost στην κορυφή του GP. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπορεί να γίνει διάσημος. Ωστόσο, η κούρσα των νικητών δεν είναι τόσο σημαντική όσο οι στατιστικές. “Είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβουμε, αυτό ισχύει και για τις επόμενες χρονιές. Το πέρασμα από τον Σουμάχερ δεν είναι πολύ σταθερό. Είναι ακόμα πιο δύσκολο για μένα να βρω τον προπονητή με τις καλύτερες προοπτικές. Τι λες για μένα; I voel me er goed genoeg voor, ben uiteraard erg tevreden over howe het momententeel gaat.”

“Ik ben niet in de Formule 1 om recordresultaten neer te zetten en in lijstjes te komen, maar natuurlijk is het heel bijzonder en eervol om tussen al die grote namen te staan. Daar geniet ik echt wel van, hoewel ik niet zo van de statistieken ben.”

Και πόσοι τίτλοι πηγαίνουν πλέον για τον Verstappen; Αυτός δεν το ξέρει αυτό. “Αυτό εξαρτάται από το αυτοκίνητο και την ομάδα. Είναι περισσότερο η αλήθεια που θα ήθελα να μάθω”.

I come naar het circuit om to te winnen. Φυσιολογικά είναι πολύ δύσκολο, αλλά η νοοτροπία δεν με πείθει.

Ο Μαξ Φερστάπεν θα κερδίσει το πρωτάθλημα

“Ooit zal it vuur doven en heb je genoeg. Dat overkomt iedereen vroeg of laat, ook fysiek. Het can ook dat je gewoon other dings wilt doen, but nu noog niet.”

Geen gevecht om kruimels

Wie denkt dat Verstappen de laatste races ruimte laat voor andere coureurs om succes te hebben, komt bedrogen uit. “Δεν υπάρχει τίποτα. Vandaag hoefde ik maar zesde te be, maar zo zit ik niet in elkaar. Εγώ πήγα στην πίστα για να κερδίσω. Φυσιολογικά είναι πολύ δύσκολο, αλλά η νοοτροπία μου δεν με επηρεάζει”.

Το μόνο που είναι διαφορετικό από το κανονικό, είναι ότι υπάρχει πάνω από ένα φεστιβάλ στο πρόγραμμα. “Με νερό για μπουρμπουλήθρες”, λέει ο Verstappen. “Morgen ben ik er weer hoor, de trofee komt pas over zes weken. Αυτό δεν μας κάνει τίποτα, έχω όλα τα δύο, και τα παιδιά έρχονται από μόνα τους. Δεν μπορούμε να το συζητήσουμε ακόμα. Υπάρχει ένας πάνω από την τηλεόραση και ένας πάνω από τον προσομοιωτή”.

Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να γίνει για να γίνει ένα πολύ ωραίο μέρος για το τελευταίο WK-bokaal.