Ποδόσφαιρο: Η γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα εξελέγη στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Καβασάκι Φροντάλε νίκησε την Τρίτη την αντίπαλο της Ουλσάν Χιουντάι στον πρώτο όμιλο του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ με 1-0, χάρη σε ένα θεαματικό γκολ του αρχηγού Κέντο Τατσιμπανάδα στο 89ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι πρωταθλητές ποδοσφαίρου της Νότιας Κορέας είχαν μόλις ένα σουτ στο στόχο, αλλά έδειχναν έτοιμοι να μοιραστούν τους βαθμούς πριν ο Tachibanada σπάσει το αδιέξοδο με ένα καταιγιστικό χτύπημα από αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του πέναλτι στο στάδιο Todoroki.

Ο Kento Tachibanada (κάτω δεξιά) δέχεται συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του στην Kawasaki Frontale μετά το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις και χάρισε στην ιαπωνική ομάδα της J-League τη νίκη με 1-0 επί της νοτιοκορεατικής Ulsan Hyundai κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ασιατικού Champions League Group I στο στάδιο Todoroki της Kawasaki στις 3 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Πιέζοντας ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα της J-League κέρδισε την κατοχή στο δικό της μισό, πριν ο αναπληρωματικός Daiya Tono ελέγξει μια αποκλίνουσα σέντρα και την περάσει στον Tachibanada, το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από τον τερματοφύλακα της Ulsan, Jo Hyeon Woo και κατέληξε στα δίχτυα.

“Ήμουν στην πορεία του τέρματος πριν ακόμα λάβω την μπάλα”, δήλωσε η Tachibanada. “Ευτυχώς, η μπάλα πήγε κατευθείαν στα δίχτυα.

Η νίκη επί της δύο φορές πρωταθλήτριας της LCA επέτρεψε στην Καβασάκι, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ένατη στην J1, να ανέβει στην κορυφή του ομίλου Ι με δύο νίκες σε δύο αγώνες.

“Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που πήραμε αυτό το αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Ταχιμπανάδα.