Ποδόσφαιρο: Η γυναικεία ομάδα της Ιαπωνίας άφησε τους φιλάθλους να αποφασίσουν για τις τιμές των δοκιμαστικών εισιτηρίων

Η ιαπωνική γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου INAC Kobe Leonessa προχώρησε στο εκπληκτικό βήμα να αφήσει τους φιλάθλους να αποφασίσουν για τις τιμές των εισιτηρίων μετά από έναν αγώνα.

Κάθε θεατής πλήρωσε τουλάχιστον 100 γιεν (67 λεπτά) ανάλογα με το “επίπεδο ικανοποίησής” του στο πλαίσιο της εκστρατείας του συλλόγου “Μπορούμε να πληρώσουμε;” μετά την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Chifure AS Elfen Saitama σε αγώνα της φάσης των ομίλων του WE League Cup στις 10 Σεπτεμβρίου.

Θεατές εισέρχονται στο στάδιο Noevir στο Κόμπε στις 10 Σεπτεμβρίου 2023, την ημέρα που η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου INAC Kobe Leonessa επέτρεψε στους φιλάθλους να αποφασίσουν πόσο θα πληρώσουν για τα εισιτήρια ενός αγώνα WE League Cup, με βάση το “επίπεδο ικανοποίησής” τους. ( WeLoveSports)

Για τον αγώνα προσήλθαν 1.298 θεατές και οι πωλήσεις εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων προπώλησης με καθορισμένη τιμή, ανήλθαν σε 887.001 γιεν (5.900 δολάρια). Οι πωλήσεις εισιτηρίων και εμπορευμάτων ανήλθαν συνολικά σε περίπου 1,5 εκατ. γεν, 1,5 φορά περισσότερο από το συνηθισμένο.

“Ήθελα να μάθω ποια ήταν η κατάλληλη τιμή για τα εισιτήρια”, δήλωσε ο Takashi Yasumoto, πρόεδρος του συλλόγου.

Ένας οπαδός πλήρωσε μέχρι και 10.000 γιεν, σύμφωνα με αξιωματούχο του συλλόγου. “Θα επιστρέψω για να παρακολουθήσω τον αγώνα όταν μου δοθεί η ευκαιρία”, δήλωσε μια γυναίκα γύρω στα εξήντα που πλήρωσε 1.000 γιεν για να παρακολουθήσει τον πρώτο της γυναικείο ποδοσφαιρικό αγώνα σε στάδιο.

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου INAC Kobe Leonessa ποζάρει για μια φωτογραφία πριν από τον αγώνα WE League Cup εναντίον της Chifure AS Elfen Saitama στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 στο στάδιο Noevir του Kobe ( WeLoveSports).

Σε σύγκριση με το ανδρικό ποδόσφαιρο στην Ιαπωνία, το γυναικείο ποδόσφαιρο δυσκολεύεται να προσελκύσει οπαδούς και να αποφέρει κέρδη.

“Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν έχει την ίδια απήχηση με το ανδρικό ποδόσφαιρο”, δήλωσε η αρχηγός της Κόμπε, Μίνα Τανάκα, μία από τις πολλές νυν και πρώην διεθνείς παίκτριες που αγωνίζονται στον σύλλογο. “Ο κόσμος πρέπει πρώτα να έρθει και να μας δει.

Η Κόμπε σχεδιάζει να επαναλάβει την εκστρατεία.

Οπαδοί της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας INAC Kobe Leonessa συγκεντρώνονται στο στάδιο Noevir του Κόμπε στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 για τον αγώνα WE League Cup με την Chifure AS Elfen Saitama ( WeLoveSports).