Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών νικώντας τη Νορβηγία (3-1)

Η Risa Shimizu πέτυχε το καθοριστικό γκολ πριν η Hinata Miyazawa σκοράρει για πέμπτη φορά στο τουρνουά. Η Ιαπωνία νίκησε 3-1 τη Νορβηγία στη φάση των “16” και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών το Σάββατο.

Η Ιαπωνία άνοιξε το σκορ όταν η σέντρα της Miyazawa απομακρύνθηκε από τη νορβηγική άμυνα, αλλά η κεφαλιά της Guro Reiten έσβησε το μειονέκτημα του πρώτου ημιχρόνου στο Wellington Regional Stadium πριν η ασιατική ομάδα κάνει την κυριαρχία της να μετρήσει μετά την ανάπαυλα.

Η ομάδα του προπονητή Futoshi Ikeda θα αντιμετωπίσει είτε τις ΗΠΑ είτε τη Σουηδία στον προημιτελικό της Παρασκευής.

Οι παίκτριες της Ιαπωνίας (με ροζ) πανηγυρίζουν μετά από αυτογκόλ της Νορβηγίδας Ingrid Syrstad Engen κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα ποδοσφαίρου για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στο Wellington Regional Stadium στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας στις 5 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Περιμέναμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Ξέραμε ότι η Νορβηγία θα έπαιζε με βάση τις δυνάμεις της, αλλά όλοι οι παίκτες μας δούλεψαν σκληρά”, δήλωσε ο Ικέντα.

“Κάναμε αρκετές προσαρμογές στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν σπουδαίο που οδήγησαν σε γκολ και στη νίκη. Οι παίκτες στη μεσαία γραμμή έπεφταν πολύ πίσω για να δεχτούν την μπάλα, οπότε τους είπα να βγουν μπροστά και να χρησιμοποιήσουν καλά τον χώρο στα πλάγια.

Η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, είχε τον έλεγχο της κατοχής από την αρχή και προηγήθηκε στο 15ο λεπτό, όταν η διαγώνια σέντρα της Miyazawa από τα αριστερά αποκρούστηκε από το πόδι της Ingrid Syrstad Engen, η οποία προσπάθησε να μπλοκάρει την μπάλα. Η μπάλα αναπήδησε προς το τέρμα και πέρασε δίπλα από τα καταδυόμενα χέρια της τερματοφύλακα Aurora Mikalsen στο κοντινό δοκάρι.

Η Νορβηγίδα Guro Reiten (11) σκοράρει με κεφαλιά κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα ποδοσφαίρου της φάσης των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με την Ιαπωνία στο Wellington Regional Stadium στις 5 Αυγούστου 2023 στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας. ( WeLoveSports)

Αλλά η 12η Νορβηγία ισοφάρισε κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα πέντε λεπτά αργότερα, όταν η πρώτη σέντρα της Βίλντε Μπόε Ρίσα από τα δεξιά βρήκε τον Ράιτεν, του οποίου η δυνατή κεφαλιά έφυγε στην αριστερή πάνω γωνία, καθώς η Ιαπωνία δέχθηκε την πρώτη της ισοφάριση σε αυτό το τουρνουά.

Ο Σιμίζου είχε μια ευκαιρία για γκολ τέσσερα λεπτά πριν από την ανάπαυλα, όταν μια μπάλα από τα αριστερά κατέληξε έξω από την περιοχή του πέναλτι. Το πρώτο του σουτ πέρασε πάνω από το δοκάρι, αλλά τα τολμηρά τρεξίματα του δεξιού μπακ απέδωσαν καρπούς πέντε λεπτά μετά την ανάπαυλα.

Ο Boe Risa ήταν υπεύθυνος για άλλο ένα γκολ, αλλά αυτή τη φορά από τη λάθος πλευρά, καθώς την πίσω πάσα του μέσα στη νορβηγική περιοχή μάζεψε ο Shimizu, το σουτ του οποίου απομακρύνθηκε από το γλιστερό πόδι του Syrstad Engen πριν βρεθεί στα δίχτυα.

Η Risa Shimizu (2) της Ιαπωνίας σκοράρει το δεύτερο γκολ της ομάδας της στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ποδοσφαίρου για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με τη Νορβηγία στο Wellington Regional Stadium στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας στις 5 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Οι παίκτριες της Ιαπωνίας πανηγυρίζουν αφού η Risa Shimizu (ροζ) πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας της κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα ποδοσφαίρου για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με τη Νορβηγία, στις 5 Αυγούστου 2023, στο Wellington Regional Stadium στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Νορβηγία είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν η ντρίμπλα της Caroline Graham Hansen από τα δεξιά επέτρεψε στην Karina Saevik να μαζέψει την μπάλα, αλλά το σουτ της από μικρή γωνία πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η Frida Maanum είχε επίσης μια καλή ευκαιρία έξω από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα κατευθείαν στον τερματοφύλακα Ayaka Yamashita, πριν η Ιαπωνία σφραγίσει την ισοπαλία εννέα λεπτά πριν από το τέλος.

Η Aoba Fujino έλαβε την μπάλα στο δικό της μισό και πέρασε τη μεσαία γραμμή πριν στείλει μια υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της νορβηγικής οπισθοφυλακής. Η Miyazawa, όπως και τα δύο γκολ που πέτυχε εναντίον της Ισπανίας στον τελευταίο αγώνα του ομίλου C τη Δευτέρα, διατήρησε την ψυχραιμία της και πέρασε την μπάλα δίπλα από τον τερματοφύλακα. Η επιθετικός οδηγεί πλέον την κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι.

Η Hinata Miyazawa (R) σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο για την Ιαπωνία για να ολοκληρώσει τη νίκη με 3-1 επί της Νορβηγίας σε αγώνα ποδοσφαίρου για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στο Wellington Regional Stadium στις 5 Αυγούστου 2023 στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας. ( WeLoveSports)

Η Σάεβικ είδε την κεφαλιά της να σώζεται πάνω στη γραμμή από την Γιαμασίτα, καθώς η Νορβηγία προσπάθησε να επιστρέψει στην τελευταία στιγμή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η Ιαπωνία, νικήτρια το 2011, κράτησε άνετα τις πρωταθλήτριες του 1995.

“Ήμασταν πολύ απογοητευμένοι το 2019 και παρόλο που υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας, ξεπεράσαμε το πρώτο εμπόδιο”, δήλωσε ο Σιμίζου, αναφερόμενος στην οριακή ήττα της Ιαπωνίας στους 16 του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου από την τελική δευτεραθλήτρια Ολλανδία. “Νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλή νίκη σήμερα.

“Υπήρχαν πολλά θετικά λόγια από τους παίκτες μας, κανείς δεν είπε κάτι αρνητικό όταν το σκορ πήγε στο 1-1. Είναι μια πολύ χαρούμενη ομάδα, όλοι είναι στο ίδιο μήκος κύματος και θέλουμε να συνεχίσουμε να προοδεύουμε”.

Η Ιαπωνία πανηγυρίζει τη νίκη της με 3-1 επί της Νορβηγίας στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στις 5 Αυγούστου 2023 στο Wellington Regional Stadium στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας. ( WeLoveSports)


Σχετική κάλυψη

Ποδόσφαιρο : Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τη Νορβηγία για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ποδόσφαιρο: Οι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2011 της Ιαπωνίας πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ισπανίας

Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία νίκησε 4-0 την Ισπανία και ανέβηκε στην κορυφή του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA