Ποδόσφαιρο: Η Ουράβα ξεπέρασε την Ποχάνγκ (Νότια Κορέα) στο ACL

Η Ουράβα Ρεντς βρήκε εμπόδιο στην υπεράσπιση του τίτλου της στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίτη, χάνοντας με 2-0 από την Νοτιοκορεάτικη Ποχάνγκ Στίλερς για τον J όμιλο.

Ο νικητής της αναμέτρησης μεταξύ της νυν και της πρώην πρωταθλήτριας Ασίας στο στάδιο Σαϊτάμα εξασφάλιζε την πρώτη θέση στον όμιλο. Ο σύλλογος της K League παρέμεινε αήττητος και απέκτησε προβάδισμα πέντε βαθμών από τους Κόκκινους χάρη στα γκολ των Jeong Jae Hee και Goh Young Jun.

Οι παίκτες του Maciej Skorza έχουν πλέον τέσσερις βαθμούς (μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα) στα μισά της φάσης των ομίλων. Είχαν σημαντικό πλεονέκτημα όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο σε κανένα από τα εννέα σουτ τους, έναντι επτά από τα 16 των φιλοξενούμενων.

Ο Jeong Jae Hee (27) δίνει προβάδισμα στους Pohang Steelers κατά τη διάρκεια του αγώνα τους για τον J όμιλο του Asian Champions League με τους Urawa Reds στο Saitama Stadium στη Saitama, κοντά στο Τόκιο, στις 24 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Τζονγκ με βολέ έπιασε την μπάλα του Κιμ Σουνγκ Ντε μέσα στην περιοχή σε αντεπίθεση στο 22ο λεπτό.

Η Σκόρζα φρόντισε να ανατάξει τα πράγματα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, εισάγοντας τον Shoya Nakajima για τον Kai Shibato και τον Hiroki Sakai για τον Takuya Ogiwara, αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να προκαλούν χάος στην κόντρα και διπλασίασαν το προβάδισμά τους όταν ο Goh τοποθέτησε το σουτ του στο δοκάρι στο 49ο λεπτό.

“Η Ποχάνγκ ήταν η καλύτερη ομάδα σήμερα και άξιζε τη νίκη. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά, ειδικά σωματικά”, δήλωσε ο Σκόρζα.

“Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα με τον Νακατζίμα, μια πιο επιθετική μεσαία γραμμή… αλλά ακόμα και οι (αναπληρωματικοί) παίκτες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τα πράγματα.