Ποδόσφαιρο: Η J2 Ventforet προκρίθηκε στο ασιατικό Champions League

Η πρωταθλήτρια του Emperor’s Cup Ventforet Kofu έγινε η πρώτη ιαπωνική ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην ιστορία του ασιατικού Champions League που προκρίθηκε στη νοκ-άουτ φάση, κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο H με νίκη 3-2 επί της Buriram United από την Ταϊλάνδη την Τρίτη.

Η Ventforet ολοκλήρωσε τον όμιλο με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, παίρνοντας προβάδισμα 3-0 στο πρώτο ημίχρονο στο στάδιο Buriram χάρη σε ένα διπλό του επιθετικού Peter Utaka και μια απόκρουση του τερματοφύλακα Kohei Kawata από μια πιθανή ισοφάριση στο 88ο λεπτό.

Οι οπαδοί της ομάδας της δεύτερης κατηγορίας J-League Ventforet Kofu πανηγυρίζουν τη νίκη της ομάδας τους με 3-2 στο Asian Champions League εναντίον της Buriram United FC στο Buriram της Ταϊλάνδης στις 12 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Motoki Hasegawa έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν νίκησε έναν αμυντικό και σούταρε από την αριστερή πλευρά του πέναλτι.

Ο Ουτάκα, ο οποίος διανύει τη δεύτερη σεζόν του με τη Βεντφόρετ, την έκτη του ομάδα στη J-League, σκόραρε δύο φορές πριν από το ημίχρονο με τυχερά ριμπάουντ που δεν κατάφεραν να μαζέψουν οι αμυντικοί της Μπουριράμ.

Στο 38ο λεπτό, ο Ουτάκα έβγαλε μια σέντρα στο στήθος ενός αμυντικού, αλλά κατάφερε να φτάσει στο ριμπάουντ πριν από τους αντιπάλους του και σκόραρε.

Δύο λεπτά πριν από το ημίχρονο, σκόραρε από κόρνερ, όταν η μπάλα που αναπήδησε ξέφυγε από τους αμυντικούς και έφτασε στο μακρινό δοκάρι, όπου σκόραρε με ηρεμία.

“Ήθελα να δείξω αυτό στο οποίο είμαι καλός, δηλαδή να σκοράρω γκολ. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα αυτά τα δύο γκολ, αλλά και που προκρίθηκα”, δήλωσε ο Ουτάκα στον αγωνιστικό χώρο μετά τον αγώνα, πριν τον διακόψουν οι οπαδοί της Κόφου που είχαν ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη για να τον εμψυχώσουν.

“Μπορείτε να ακούσετε τους οπαδούς να φωνάζουν γι’ αυτό. Είμαστε πολύ ευγνώμονες. Εκτιμούμε κάθε έναν από αυτούς που ήρθε. Κάθε φορά που πετυχαίναμε ένα γκολ, πηγαίναμε κοντά τους για να τους δείξουμε την εκτίμησή μας.

Η Μπουριράμ μείωσε το σκορ σε ένα γκολ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου χάρη στους Arthit Boodjinda και Goran Causic.

Ο Arthit έκανε το 3-1 τρία λεπτά μετά την ανάπαυλα με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, πριν ο Causic θάψει το πέναλτι που κέρδισε μετά από χέρι του αμυντικού Shion Inoue στην περιοχή του πέναλτι.

Στο Ουλσάν της Νότιας Κορέας, η J1 Kawasaki Frontale, η οποία είχε ήδη προκριθεί στον επόμενο γύρο, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Ulsan Hyundai FC, βάζοντας τέλος στην τέλεια πορεία της ομάδας της J-League στη φάση των ομίλων.