Ποδόσφαιρο: Οι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2011 της Ιαπωνίας συγχαίρουν τους εαυτούς τους για τη νίκη τους επί της Ισπανίας

Τα μέλη της νικήτριας ομάδας της Ιαπωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2011 έδωσαν κουράγιο στη νυν εθνική ομάδα από τη νίκη της με 4-0 επί της Ισπανίας τη Δευτέρα, με την οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον Γ’ όμιλο με το μέγιστο των εννέα βαθμών και χωρίς να δεχτεί γκολ.

Με τη νίκη επί των έκτων Ευρωπαίων στο Ουέλινγκτον, η Ναντέσικο της Ιαπωνίας, που βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, εξασφάλισε ότι θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας για τον αγώνα της 16ης αγωνιστικής του Σαββάτου με τη Νορβηγία.

Αφού παρακολούθησε τον αγώνα με τους συμπαίκτες της του 2011 στο Τόκιο, η βετεράνος επιθετικός Nahomi Kawasumi, η οποία εντάχθηκε στην ομάδα της WE League Albirex Niigata αυτό το καλοκαίρι από την NJ/NY Gotham FC στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξήρε το βάθος της ιαπωνικής ομάδας.

Μέλη της Ιαπωνικής ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2011, συμπεριλαμβανομένων των Nahomi Kawasumi (R) και Aya Sameshima (C), μιλούν σε εκδήλωση στο Τόκιο στις 31 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Παίζουν καλό ποδόσφαιρο, όποιον κι αν επιλέξουν”, δήλωσε ο 37χρονος. “Υπάρχουν πολλές επιλογές και είναι συναρπαστικό να τις παρακολουθείς.

Ο αγώνας με την Ισπανία ήταν επανάληψη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 του 2018, όταν ο Φουτόσι Ικέντα, ο σημερινός προπονητής της ομάδας των μεγάλων, ήταν υπεύθυνος για τους νέους.

Οι Hinata Miyazawa και Fuka Nagano, οι ήρωες του αγώνα της Δευτέρας, σκόραραν και οι δύο στη νίκη με 3-1 στη Γαλλία πριν από πέντε χρόνια και, για λόγους συνέχειας, και οι δύο παίκτες ήταν μεταξύ των επτά παικτών εκείνης της ομάδας που ήταν παρόντες στον τελευταίο αγώνα.

Η Mina Tanaka (C) της Ιαπωνίας πανηγυρίζει το τέταρτο γκολ της κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα ποδοσφαίρου του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με την Ισπανία στο Wellington Regional Stadium στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας στις 31 Ιουλίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

Ενώ ο αριθμός των παικτριών με έδρα το εξωτερικό στην ομάδα της Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο έφτασε το ρεκόρ των εννέα φέτος, οι σκόρερ της Δευτέρας ήταν όλες από την WE League, με την Miyazawa της Mynavi Sendai Ladies, την Riko Ueki της Nippon TV Beleza και την Mina Tanaka της INAC Kobe Leonessa.

Η Aya Sameshima, αμυντικός της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2011, δήλωσε ότι αισθάνεται τη θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των σημερινών παικτών.

“Βλέπω ότι η ομάδα είναι ενωμένη και παίζει δυναμικό ποδόσφαιρο”, δήλωσε η 36χρονη Aya Sameshima, η οποία σήμερα αγωνίζεται στην Omiya Ardija Ventus στο WE League. “Ελπίζω να συνεχίσουν να κερδίζουν και να προοδεύουν.