Ποδόσφαιρο: Ο Ιάπωνας επιθετικός της Ναντέσικο Ρίκο Ουέκι εντάσσεται στη Γουέστ Χαμ

Η επιθετικός της Nadeshiko Japan, Riko Ueki, μεταγράφηκε από την ιαπωνική ομάδα Tokyo Verdy Beleza στη West Ham στην αγγλική Super League γυναικών, όπως ανακοίνωσαν οι σύλλογοι την Τρίτη.

Η Ουέκι έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια της Ιαπωνίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, σκοράροντας δύο φορές στα προημιτελικά των προκριματικών.

Η 24χρονη από τη νομαρχία Καναγκάουα, κοντά στο Τόκιο, ήταν πρώτη σκόρερ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο της WE League, της κορυφαίας γυναικείας κατηγορίας της Ιαπωνίας, την περασμένη σεζόν.

Η Riko Ueki της Ιαπωνίας σκοράρει το πέμπτο γκολ της ομάδας της από το σημείο του πέναλτι κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων του αγώνα ποδοσφαίρου του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με τη Ζάμπια στο Waikato Stadium στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας στις 22 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Σε ανακοίνωση της Γουέστ Χαμ, η Ουέκι δήλωσε ότι η μετακίνησή της στην Αγγλία θα τη βοηθήσει να εξελιχθεί ως παίκτρια.

“Όταν πήρα την απόφαση να ενταχθώ στον σύλλογο, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να δοκιμαστώ στην Ευρώπη”, δήλωσε. “Νομίζω ότι θα μπορέσω να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής εδώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα.

Θα συναντήσει τις συμπαίκτριες της στην εθνική ομάδα Risa Shimizu και Honoka Hayashi στην East London, η οποία τερμάτισε όγδοη στην Super League 12 ομάδων την περασμένη σεζόν.