Ποδόσφαιρο: Ο Κούμπο, ο άνθρωπος του αγώνα για τη νίκη της Σοσιεδάδ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ιάπωνας επιθετικός Τακεφούσα Κούμπο αναδείχθηκε ως ο άνθρωπος του αγώνα, καθώς η Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Μπενφίκα την Τρίτη και ανέβηκε στην κορυφή του Δ’ ομίλου του Champions League μετά από τρεις αγωνιστικές.

Ο Κούμπο ήταν μια συνεχής απειλή στη δεξιά πτέρυγα για την ισπανική ομάδα, η οποία επικράτησε της αντίστοιχης πορτογαλικής χάρη στο κοντινό πλασέ του Μπράις Μέντεζ στο 63ο λεπτό από την ασίστ του Άντερ Μπαρρενέτσεα από αριστερά.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ Τακεφούσα Κούμπο ντριμπλάρει την μπάλα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα για τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα, Πορτογαλία, 24 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Αφού είδε την προσπάθειά του να αποκρούεται από το χέρι του αμυντικού της Μπενφίκα, Αντόνιο Σίλβα, στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να καταλογιστεί πέναλτι, ο Κούμπο χτύπησε το δοκάρι στο 67ο λεπτό, αφού μπήκε στην περιοχή του Estadio do SL Benfica και έστειλε ένα αριστερό σουτ.

“Νομίζω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα σε όλους τους τομείς απόψε”, δήλωσε ο Κούμπο στο UEFA.com. “Δεν μπορούμε να νιώθουμε ακόμα πολύ άνετα, αλλά αν παίξουμε όπως απόψε στην έδρα μας απέναντι στους ίδιους αντιπάλους, τότε νομίζω ότι θα προκριθούμε.

Η Λα Σοσιεδάδ ισοβαθμεί με την Ίντερ Μιλάνου στους επτά βαθμούς, αλλά προηγείται της φιναλίστ της περσινής σεζόν στην Ιταλία στη διαφορά τερμάτων.

“Ήρθα σε αυτή τη διοργάνωση με την πεποίθηση ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε”, δήλωσε ο 22χρονος Κούμπο, ο οποίος μπήκε στο 76ο λεπτό. “Ήμασταν πολύ τολμηροί, πολύ γενναίοι και σχηματίσαμε μια ενωμένη ομάδα. Αυτά είναι τα κλειδιά της επιτυχίας μας.

Στον όμιλο Β, ο Ιάπωνας αμυντικός Takehiro Tomiyasu έπαιξε και τα 90 λεπτά ως αριστερός μπακ, καθώς η Άρσεναλ νίκησε 2-1 τη Σεβίλλη, επίσης εκτός έδρας, και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου Β με έξι βαθμούς.

Ο Γκάμπριελ Ζέσους δημιούργησε το εναρκτήριο τέρμα του Γκαμπριέλ Μαρτινέλι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, πριν διπλασιάσει το προβάδισμα στο 53ο λεπτό. Ο Νεμάνια Γκούντελι σκόραρε με κεφαλιά από κόρνερ πέντε λεπτά αργότερα για τους γηπεδούχους.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ Takefusa Kubo (Δ) ελέγχει την μπάλα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα για τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League εναντίον της Μπενφίκα στη Λισαβόνα, Πορτογαλία, 24 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports