Ποδόσφαιρο: Ο Νακαμούρα σκοράρει το πρώτο γκολ της Ρεμς, ο Φουκούι κάνει ντεμπούτο στην Μπάγερν

Ο Ιάπωνας επιθετικός Keito Nakamura πέτυχε το πρώτο του γκολ για τη Reims στη Ligue 1 της Γαλλίας την Τρίτη, ενώ ο 19χρονος Taichi Fukui έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου στο Κύπελλο Γερμανίας.

Ο Nakamura, καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα από την αυστριακή LASK, πέτυχε αυτό που αποδείχθηκε το νικητήριο γκολ για τη Reims στη νίκη της με 2-1 επί της Λιλ, πυροβολώντας δίπλα από τον τερματοφύλακα στο 16ο λεπτό για να διπλασιάσει το προβάδισμα της Reims στο Stade Pierre-Mauroy.

Ο Μοχάμεντ Νταραμί άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό έπειτα από κόρνερ για τη Ρεμς, με τον Μάρσαλ Μουνέτσι να σημειώνει και τα δύο τέρματα. Η κεφαλιά του Μπενζαμέν Αντρέ στο 78ο λεπτό έδωσε μια αχτίδα ελπίδας στη Λιλ, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από το αδιέξοδο.

Ο Keito Nakamura της Reims πανηγυρίζει το γκολ του κατά τη διάρκεια του αγώνα Ligue 1 εκτός έδρας με τη Λιλ στο Stade Pierre-Mauroy στις 26 Σεπτεμβρίου 2023. (Icon Sport/Getty/ WeLoveSports)

“Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να κοιμηθώ απόψε. Μπόρεσα να δεχτώ την μπάλα σε καλή θέση για να σκοράρω”, δήλωσε ο Νακαμούρα, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του, μεταξύ των οποίων και τον Ιάπωνα εξτρέμ Τζούνια Ίτο, για τη συμβολή τους στην προετοιμασία του αγώνα.

Η Ρεμς είναι πέμπτη με 10 βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπρεστ.

Ο μέσος Φουκούι, εν τω μεταξύ, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του γερμανικού κολοσσού Μπάγερν στη νίκη με 4-0 επί της τρίτης κατηγορίας πρωσικής Μούενστερ για τον πρώτο γύρο του DFB-Pokal.

Ο Taichi Fukui της Μπάγερν Μονάχου ντριμπλάρει κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα του 1ου γύρου του γερμανικού Κυπέλλου με την Πρωσία Muenster στο Preussenstadion στις 26 Σεπτεμβρίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμά τους με 3-0 στο ημίχρονο, πριν ο Fukui αντικαταστήσει τον Joshua Kimmich στο 63ο λεπτό και ο νεαρός πραγματοποίησε μια σταθερή εμφάνιση σε ρόλο βαθιάς μεσαίας γραμμής.

Ο Fukui, ο οποίος εντάχθηκε στην Μπάγερν τον Ιανουάριο από την ομάδα της πρώτης κατηγορίας της J-League Sagan Tosu, είχε καθίσει στον πάγκο από τον προπονητή Thomas Tuchel για πρώτη φορά σε αγώνα της Bundesliga στις 15 Σεπτεμβρίου.