Ποδόσφαιρο: Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μάνα Ιβαμπούτσι δεν μετανιώνει για τίποτα

Ο πρώην επιθετικός της Ιαπωνίας Mana Iwabuchi αποχαιρέτησε με δάκρυα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου για την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στο Τόκιο.

Μέλος τριών ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συμπεριλαμβανομένης της πρωταθλήτριας Ιαπωνίας του 2011 Ναντέσικο, η 30χρονη δήλωσε ότι “ήρθε η ώρα” να ρίξει την αυλαία της καριέρας της.

“Είμαι λυπημένη, αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα. Ήμουν πραγματικά ευτυχισμένη που μπόρεσα να παίξω το παιχνίδι που αγαπώ, λαμβάνοντας παράλληλα την υποστήριξη τόσων πολλών ανθρώπων”, δήλωσε.

Η πρώην διεθνής Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια Mana Iwabuchi ποζάρει για φωτογραφίες στη συνέντευξη Τύπου για την αποχώρησή της από την ενεργό δράση στο Τόκιο στις 8 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Το πρώην αστέρι των ιαπωνικών συλλόγων Nippon TV Beleza και INAC Kobe Leonessa έπαιξε σε πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων η Μπάγερν Μονάχου και η Άρσεναλ.

Η Mana Iwabuchi, μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2011 στο Nadeshiko, σκουπίζει ένα δάκρυ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την αποχώρησή της από την ενεργό δράση στο Τόκιο στις 8 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Δεν επιλέχθηκε για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, όπου η Ιαπωνία έφτασε στα προημιτελικά για πρώτη φορά σε δύο διοργανώσεις.

Μέχρι πρότινος ένα από τα βασικά επιθετικά όπλα της Ναντέσικο Ιαπωνίας, η Ιβαμπούτσι αγωνιζόταν μετά από χειρουργική επέμβαση και στους δύο αστραγάλους και δόθηκε δανεική από την Άρσεναλ στην Τότεναμ Χότσπερ τον Ιανουάριο σε αναζήτηση περισσότερου χρόνου συμμετοχής. Έφυγε από την Άρσεναλ στο τέλος του συμβολαίου της τον Ιούνιο.

“Ένιωθα ότι απομακρυνόμουν από τον τύπο του επαγγελματία παίκτη που ιδανικά ήθελα να γίνω. Σκέφτηκα να αποσυρθώ για ένα χρόνο πριν αποφασίσω”, δήλωσε.

Ο πρώην μεγάλος Ιάπωνας Homare Sawa, ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Iwabuchi το 2011, έκανε μια εμφάνιση-έκπληξη στη συνέντευξη Τύπου. Συγκράτησε τα δάκρυά της όταν η Iwabuchi εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της.

“Το ποδόσφαιρο με έκανε αυτό που είμαι”, δήλωσε η Iwabuchi. “Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα.

Η πρώην διεθνής Ιάπωνας ποδοσφαιριστής Mana Iwabuchi (Δ) ποζάρει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την αποχώρησή της από την ενεργό δράση μαζί με τον συμπαίκτη της Homare Sawa, νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2011, στο Τόκιο στις 8 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)