Ποδόσφαιρο: Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας.

Ο Ιάπωνας εξτρέμ Καόρου Μιτόμα μπήκε στο ημίχρονο και σκόραρε δύο φορές, καθώς η Μπράιτον νίκησε 3-1 εντός έδρας την Μπόρνμουθ για την αγγλική Premier League την Κυριακή, ενώ στην Ισπανία, ο Τακεφούσα Κούμπο πέτυχε το τέταρτο γκολ του στη σεζόν για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Αφού έπαιξε 86 λεπτά την Πέμπτη στην ήττα των “γλάρων” με 3-2 από την ΑΕΚ για το Europa League, ο Μίτομα ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος στον πάγκο των αναπληρωματικών, αλλά πέτυχε το νικητήριο γκολ 15 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, προτού σκοράρει άλλο ένα για να φτάσει τα τρία γκολ στην κορυφαία αγγλική κατηγορία.

Η Μπράιτον επιτέθηκε με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και η πάσα του αναπληρωματικού Ansu Fati στην περιοχή από αριστερά βρήκε τον Mahmoud Dahoud για τον Mitoma, ο οποίος πήρε ένα άγγιγμα πριν χτυπήσει στην κάτω γωνία με την εξωτερική πλευρά της μπότας του για να κάνει το 2-1.

Ο Kaoru Mitoma (L) της Μπράιτον πετυχαίνει γκολ με κεφαλιά κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα της Premier League με την AFC Bournemouth στο Μπράιτον της Αγγλίας στις 24 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Μίτομα έβαλε την κεφαλιά στο 77ο λεπτό σε αριστερή σέντρα του Περβίς Εστουπινάνα για το τρίτο γκολ και σφράγισε το παιχνίδι στο Amex Stadium.

“Ήταν ένα πραγματικά τεράστιο γκολ”, δήλωσε ο Mitoma για το πρώτο του γκολ. “Νομίζω ότι η ομάδα μου άρχισε να χαλαρώνει μετά από αυτό το γκολ.

“Η ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ και πίστευα ότι σίγουρα θα με καλούσαν νωρίς.

Το λάθος του τερματοφύλακα της Μπράιτον, Bart Verbruggen, επέτρεψε στον Dominic Solanke να πετάξει την μπάλα σε κενή εστία για το Μπόρνμουθ στο 25ο λεπτό, αλλά ο Milos Kerkez έπιασε την κεφαλιά στα δικά του δίχτυα, καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Με τη νίκη αυτή η Μπράιτον ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, πίσω από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, που έχει 18 βαθμούς, αφού έχει κερδίσει και τα έξι παιχνίδια της, και τη Λίβερπουλ, που έχει 16.

Ο Κούμπο συνέχισε το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη La Liga, ανοίγοντας το σκορ δύο λεπτά μετά την εντός έδρας νίκη με 4-3 επί της Χετάφε.

Ο Takefusa Kubo (L) της Ρεάλ Σοσιεδάδ αγωνίζεται για την μπάλα κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα της ισπανικής La Liga εναντίον της Getafe στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας στις 24 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Brais Mendez απομάκρυνε έναν παίκτη πριν δώσει την μπάλα στον Kubo στα δεξιά μέσα στην περιοχή και ο Ιάπωνας επιθετικός με το πρώτο του σουτ στο μακρινό δοκάρι έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στην Reale Arena.

Η Getafe γύρισε το παιχνίδι με κεφαλιά του Carles Alena στο 39ο λεπτό και πέναλτι του Borja Mayoral στο 50ο λεπτό, αλλά ο Mikel Oyarzabal ισοφάρισε στο 61ο λεπτό. Η κεφαλιά του Mendez στη συνέχεια αποκατέστησε το προβάδισμα της Sociedad πέντε λεπτά αργότερα, πριν ο Oyarzabal πετύχει το δεύτερο γκολ του δύο λεπτά πριν το τέλος, πράγμα που σημαίνει ότι το τρίτο γκολ της Getafe από την κεφαλιά του Juanmi Latasa στις καθυστερήσεις δεν ήταν αρκετό.

Η Σοσιεδάδ είναι όγδοη με εννέα βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα.