Ποδόσφαιρο: Ο πρώην μέσος της Ιαπωνίας και της Φέγενορντ Σίντζι Όνο αποσύρεται από την ενεργό δράση

Ο πρώην πλέι μέικερ της Κονσαντόλε Σαπόρο, Σίντζι Όνο, ο γηραιότερος εν ενεργεία παίκτης στην κορυφαία κατηγορία της J-League, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν.

Ο Όνο, ο οποίος συχνά περιγράφεται ως “ιδιοφυΐα” επειδή είναι ένας από τους πιο τεχνικά προικισμένους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει ποτέ η Ιαπωνία, παραμένει ο νεότερος παίκτης της χώρας που έχει συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, σε ηλικία 18 ετών στο ντεμπούτο της Samurai Blue το 1998 στη Γαλλία.

Ο Όνο ήταν επίσης ο πρώτος Ιάπωνας που σήκωσε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο, όταν κατέκτησε το Κύπελλο UEFA, το σημερινό Europa League, το 2002, την πρώτη του σεζόν μετά την αποχώρησή του από την Urawa Reds το προηγούμενο καλοκαίρι για να ενταχθεί στους ολλανδικούς γίγαντες.

Ο Σίντζι Όνο (Γ) της Φέγενορντ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA με τους συμπαίκτες του μετά τη νίκη επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 3-2 στον τελικό στο De Kuip στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στις 9 Μαΐου 2002 (Getty/ WeLoveSports).

“Καθώς τα πόδια μου, που ήταν οι σύντροφοί μου για τα 39 χρόνια από τότε που πρωτοσυνάντησα το ποδόσφαιρο, λένε ότι ήρθε η ώρα να τα ξεκουράσω, αποφάσισα να τελειώσω το ταξίδι μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο τέλος της σεζόν”, ανέφερε ο Όνο σε ανάρτησή του στο Instagram την Τετάρτη, ημέρα των 44ων γενεθλίων του.

“Έχουν απομείνει ακόμα μερικοί αγώνες αυτή τη σεζόν και θα συνεχίσω να προετοιμάζομαι καλά για να συμμετέχω όσο το δυνατόν περισσότερο”.

Ο καταγόμενος από το νομό Σιζουόκα εντάχθηκε στους Urawa Reds το 1998, λίγους μήνες πριν από το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο. Οδήγησε τη χώρα του στη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 1999, το σημερινό Παγκόσμιο Κύπελλο U-20, στη Νιγηρία, οδηγώντας μια “χρυσή γενιά” παικτών, όπως οι μέσοι Junichi Inamoto, Yasuhito Endo και ο επιθετικός Naohiro Takahara.

Φωτογραφία αρχείου που τραβήχτηκε τον Ιούνιο του 1998 και δείχνει τον Shinji Ono της Ιαπωνίας σε δράση εναντίον της Τζαμάικα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του ομίλου H του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Stade de Gerland στη Λυών της Γαλλίας. ( WeLoveSports)

Ο Όνο, ο οποίος έπαιξε επίσης στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2002 και του 2006, πέτυχε έξι γκολ σε 56 συμμετοχές με την Ιαπωνία.

Σε επίπεδο συλλόγων, ο Όνο άφησε τη Φέγενορντ για να επιστρέψει στην Ουράβα το 2006 και κατέκτησε το J1, το Κύπελλο Αυτοκράτορα και το Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ με τους Κόκκινους τις επόμενες δύο σεζόν.

Στη συνέχεια μετακόμισε στις Bochum, Shimizu S-Pulse, Western Sydney Wanderers, Sapporo και FC Ryukyu Okinawa, τότε στη δεύτερη κατηγορία της Ιαπωνίας, πριν επιστρέψει στη Sapporo το 2021.

Ο Όνο σημείωσε 29 γκολ σε 206 συμμετοχές στην J1. Ο βετεράνος περιορίστηκε σε μόλις δύο συμμετοχές στο Emperor’s Cup τη φετινή σεζόν.

Φωτογραφία αρχείου τραβηγμένη στις 8 Ιουνίου 2022, δείχνει τον Shinji Ono (C) της Consadole Sapporo να πασάρει την μπάλα κατά τη διάρκεια αγώνα για τον δεύτερο γύρο του Emperor’s Cup στο στάδιο Atsubetsu Park του Sapporo ( WeLoveSports).