Ράγκμπι: Η Ιαπωνία αλλάζει την αρχική της ενδεκάδα για τον αγώνα με τη Σαμόα

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Τζέιμι Τζόζεφ επέλεξε την Τρίτη να βασιστεί σε δοκιμασμένους παίκτες, παρατάσσοντας μια σχεδόν αμετάβλητη ομάδα για την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Σαμόα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι.

Ο Dylan Riley, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός στην ήττα της Ιαπωνίας με 34-12 από την Αγγλία, ξεκινάει στο εξωτερικό κέντρο, ενώ ο Lomano Lava Lemeki θα φορέσει τη φανέλα με το Νο 15, αφού αντικατέστησε τον τραυματία Semisi Masirewa στο έβδομο λεπτό του αγώνα με τους πρωταθλητές του 2003.

Σε άλλα σημεία, οι αντικαταστάτες της ομάδας και των επιθετικών παραμένουν ακριβώς οι ίδιοι, με τον Τομόκι Οσάντα να υποβιβάζεται στον πάγκο για να καλύψει τους εξωτερικούς αμυντικούς και τον Λι Σουνγκ Σιν να μπαίνει ως αντικαταστάτης του φλάι-χαφ.

Ο αρχηγός της Ιαπωνίας Kazuki Himeno (μπροστά αριστερά), ο Warner Dearns (μπροστά δεξιά) και άλλοι παίκτες της εθνικής ομάδας ράγκμπι προπονούνται στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 26 Σεπτεμβρίου 2023, πριν από τον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Pool D με τη Σαμόα ( WeLoveSports).

“Ήταν μια δύσκολη απόφαση στα κέντρα, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση”, δήλωσε ο Ζοζέφ μετά την προπόνηση της ομάδας στο Stade Ernest Wallon.

Όσον αφορά την ένταξη του Λεμέκι, ο Τζόζεφ είπε ότι “έπαιξε πολύ καλά για εμάς απέναντι στην Αγγλία. Είχε πολύ καιρό να παίξει σε αυτό το επίπεδο και ψηφίστηκε παίκτης του αγώνα από τους παίκτες για τον τρόπο που μπήκε σε δύσκολες συνθήκες.

Ο Gu Ji Won επιλέχθηκε παρά την προπόνηση με ένα βαριά δεμένο δεξί γόνατο, αλλά πέρα από τον σφιχτό πυλώνα, η ομάδα έδειχνε αναζωογονημένη μετά από μια μακρά διακοπή.

“Είχαμε χρόνο να μελετήσουμε τον αντίπαλό μας και έχουμε το πλεονέκτημα του χρόνου”, δήλωσε ο αρχηγός Καζούκι Χιμένο, αναφερόμενος στις δέκα ημέρες προετοιμασίας της Ιαπωνίας σε σχέση με τις πέντε της Σαμόα.

Αντί να επιδιώξει να ενισχύσει την ομάδα του με ένα 6-2, ο Τζόζεφ συμπεριέλαβε τον Λι στη σημερινή σύνθεση με το σκεπτικό ότι “πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ κλειστό παιχνίδι”.

“Πρέπει να επιτεθούμε, αλλά πρέπει να εξοικονομήσουμε την ενέργειά μας για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τη γραμμή του τέρματός μας”, δήλωσε ο Λεμέκι.

Ο Pieter ‘Lappies’ Labuschagne, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι το κλειδί είναι “να ενεργήσουμε ως ομάδα και να εκτελέσουμε το σχέδιο παιχνιδιού”.

Και αν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, “πρέπει να αναδιοργανωθούμε και να ανακτήσουμε τη δυναμική μας”, δήλωσε ο γεννημένος στη Νότια Αφρική πλάγιος επιθετικός. “Θα πρέπει να βρισκόμαστε μπροστά όταν μας επιτίθενται, αλλά να δημιουργούμε δυναμική όταν έχουμε την μπάλα.

Οι δύο ομάδες έχουν αυτή τη στιγμή πέντε βαθμούς από μία νίκη και μία ήττα. Η ήττα στον αγώνα της Πέμπτης στο γήπεδο της Τουλούζης θα τους στερήσει πιθανότατα μια θέση στα προημιτελικά και θα οδηγήσει πιθανότατα σε μια τέταρτη θέση στον όμιλο Δ, που θα απαιτήσει την πρόκριση στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο τελευταίος αγώνας της Ιαπωνίας στον όμιλο θα είναι εναντίον της Αργεντινής, η οποία είναι πιθανό να πάει στο παιχνίδι της 8ης Οκτωβρίου στη Ναντ με εννέα βαθμούς μετά την αναμέτρηση με τη Χιλή το Σάββατο. Η Σαμόα, εν τω μεταξύ, θα τελειώσει την εκστρατεία της στον όμιλο απέναντι στην Αγγλία, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με 14 βαθμούς.

Από XV

Keita Inagaki, Shota Horie, Gu Ji Won ; Jack Cornelsen, Amato Fakatava, Michael Leitch, Pieter “Lappies” Labuschagne, Kazuki Himeno ; Yutaka Nagare, Rikiya Matsuda ; Jone Naikabula, Ryoto Nakamura, Dylan Riley, Kotaro Matsushima, Lomano Lava Lemeki

Αναπληρώσεις

Atsushi Sakate, Craig Millar, Asaeli Ai Valu, Warner Dearns, Kanji Shimokawa, Naoto Saito, Lee Seung Sin, Tomoki Osada