Ράγκμπι: Η Ιαπωνία επικεντρώνεται στους επιθετικούς ενόψει της πρόκλησης της Χιλής

Η Ιαπωνία άνοιξε τις πόρτες του Stade Ernest Wallon στο κοινό της Τουλούζης που αγαπάει το ράγκμπι την Πέμπτη για την τελευταία προπόνηση πριν ο Τζέιμι Τζόζεφ ανακοινώσει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει τη Χιλή στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ενώ οι αμυντικοί έκαναν μερικές ασκήσεις που ενθουσίασαν το κοινό των περίπου 1.500 ατόμων – των οποίων οι τοπικοί ήρωες είναι οι προμηθευτές του ράγκμπι με σαμπάνια – δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τον στόχο του αγώνα της Κυριακής.

Παιδιά χειροκροτούν την ομάδα της Ιαπωνίας καθώς οι Brave Blossoms ανοίγουν τις πόρτες του Stade Ernest Wallon στην Τουλούζη της Γαλλίας στο κοινό κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στις 7 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την προπόνηση συμμετείχαν ο προπονητής της ομάδας scrum Shin Hasegawa και οι στηρίχτες Asaeli Ai Valu και Craig Millar, και όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση στράφηκε στις στημένες φάσεις.

Ο Μίλαρ αναγνώρισε ότι οι Brave Blossoms έπρεπε να αφήσουν στην άκρη την ταμπέλα τους ως οι “αγαπημένες του παγκόσμιου ράγκμπι” και να συμπεριφερθούν σαν νταήδες απέναντι σε μια ομάδα που κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όχι μόνο για να εξασφαλίσουν ένα καλό ξεκίνημα, αλλά και για να προετοιμαστούν για μεγαλύτερες προκλήσεις απέναντι στην Αγγλία, τη Σαμόα και την Αργεντινή.

“Αυτό είναι το κλειδί για το μέλλον”, δήλωσε. “Οι στημένες φάσεις θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σωματικά, πρέπει να ανταγωνιστούμε τις καλύτερες ομάδες, γιατί αυτό είναι που ξεχωρίζει τις καλύτερες ομάδες.

Και όπως επισήμανε ο Valu, η ιστορία δεν είναι με το μέρος της Ιαπωνίας, δεδομένου του αργού ξεκινήματός της πριν από τέσσερα χρόνια.

“Στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον της Ρωσίας, δεν ξεκινήσαμε καλά”, είπε. “Αλλά η επικοινωνία και η προετοιμασία είναι πολύ καλύτερες σήμερα. Ο Καζούκι Χιμένο καθοδηγεί πολύ καλά την ομάδα. Απλά πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας.

Το να πιστεύεις στον εαυτό σου είναι το μάντρα αυτής της ομάδας. Ο πρώην αρχηγός Michael Leitch δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Ιαπωνία μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους και να κερδίσει το τουρνουά. Και ο Μίλαρ δεν πρόκειται να ξεπεραστεί.

“Φυσικά και συμφωνώ με τον Μάικλ”, δήλωσε ο στηρίχτης. “Υπάρχει ένα μεγάλο στοιχείο πίστης. Μόνο εμείς ξέρουμε πόσο σκληρά δουλεύουμε και μόνο εμείς ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για εμάς. Πρέπει να πιστεύεις για να φτάσεις μέχρι τέλους”.

Για να το πετύχει αυτό, η Ιαπωνία θα πρέπει όχι μόνο να κυριαρχήσει στις στημένες φάσεις, αλλά και να βελτιώσει την εκτέλεση πέναλτι.

Οι παίκτες της Ιαπωνίας προπονούνται πριν από τον εναρκτήριο αγώνα τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι της ομάδας D εναντίον της Χιλής στη βάση Brave Blossoms στην Τουλούζη της Γαλλίας, 7 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Αφού έκαναν τις ασκήσεις τους για να ενθουσιάσουν τους οπαδούς της Τουλούζης, οι οποίοι συρρέουν κάθε εβδομάδα για να δουν τους αριστοκράτες του γαλλικού ράγκμπι, οι fly-halves της Ιαπωνίας ξόδεψαν πολύ χρόνο δουλεύοντας πάνω στο κτύπημα των τερμάτων τους.

Ο Λι Σουνγκ Σιν, ο Ρικίγια Ματσούντα και ο αναπληρωματικός Τζουμπέι Ογκούρα πλαισιώθηκαν από τον αμυντικό Ναότο Σάιτο και τον Σεμίσι Μασιρέουα, ο οποίος θα μπορούσε να ξεκινήσει ως αμυντικός την Κυριακή.

Όπως τόνισε ο Hasegawa μιλώντας για τους scrum-halves -αν και αυτό θα μπορούσε να ισχύει για όλες τις πτυχές του παιχνιδιού τους, δεδομένων των κακών αποτελεσμάτων του τελευταίου διαστήματος- “Πρέπει να αποδώσουμε καλά υπό πίεση”.

Αυτό σημαίνει συνεχή επικοινωνία μεταξύ των παικτών και με τον διαιτητή, καθώς και να γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές.

Αν μπορούν να το κάνουν αυτό από την αρχή, ο Hasegawa είναι πεπεισμένος ότι το σχόλιο του Leitch δεν είναι τόσο σουρεαλιστικό.

“Αν έχουμε μια καλή συγκέντρωση, μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο”, δήλωσε.