Ράγκμπι: Η Ιαπωνία θα παίξει με την Ουαλία στα προημιτελικά αν καταφέρει να ξεπεράσει την Πούμας

Η Ιαπωνία πηγαίνει στον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι με τη βεβαιότητα ότι γνωρίζει ποιον θα αντιμετωπίσει αν κερδίσει και προκριθεί στα προημιτελικά ως δεύτερη στον Δ’ όμιλο.

Γνωρίζουν επίσης ότι προκρίνονται αυτόματα στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αυστραλίας το 2027, αφού η Σαμόα έχασε οριακά την πρόκριση από την Αγγλία σε ένα θρίλερ στη Λιλ.

Μια μέρα πριν οι Brave Blossoms αντιμετωπίσουν τις Pumas στο Stade de la Beaujoire, η Ουαλία επιβεβαίωσε ότι θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο C, νικώντας τη Γεωργία με 43-19 στο ίδιο στάδιο μπροστά σε 33.580 άτομα.

Ιάπωνες παίκτες προπονούνται στα προάστια της Νάντης, στη Γαλλία, στις 7 Οκτωβρίου 2023, μία ημέρα πριν από τον αγώνα της ομάδας D του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι εναντίον της Αργεντινής ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Σε μια ζωντανή αναμέτρηση, στην οποία πολλές κρίσιμες αποφάσεις πήγαν εις βάρος των Γεωργιανών, ένα χατ-τρικ προσπαθειών από τον ταχύτατο Ουαλό Louis Rees-Zammit έδωσε στην ομάδα του Warren Gatland μια νίκη με μπόνους πόντους.

Μια νίκη των Φίτζι την Κυριακή απέναντι στην Πορτογαλία θα φέρει τα νησιά του Ειρηνικού στη δεύτερη θέση του Γ’ ομίλου, με την Αυστραλία του Έντι Τζόουνς να μην καταφέρνει να φτάσει στα προημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ανταμοιβή για τα Φίτζι θα ήταν ένας προημιτελικός με την Αγγλία, την οποία νίκησαν τον Αύγουστο στο Twickenham.

Η Ουαλία δεν πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, κλώτσησε την μπάλα. Η Γεωργία πήρε πολλά για να κερδίσει, με τον Νταβίτ Νινιασβίλι να ξεχωρίζει για άλλη μια φορά.

Οι Ουαλοί έχασαν επίσης το ισχυρό νούμερο 8 Taulupe Faletau για το υπόλοιπο του τουρνουά με σπασμένο χέρι.

“Δεν ήταν όμορφο, αλλά κάναμε τη δουλειά μας”, δήλωσε ο Gatland.

Όταν ρωτήθηκε ποιον θα ήθελε να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά, ο αρχηγός της Ουαλίας Dewi Lake απάντησε αρχικά: “Δεν υπάρχει ομάδα που θα προτιμούσαμε να παίξουμε ή να μην παίξουμε. Και οι δύο ομάδες παίζουν εξαιρετικό ράγκμπι σε αυτό το τουρνουά.

Στη συνέχεια όμως συνέχισε να επεκτείνεται για τους Brave Blossoms.

Ο προπονητής της Ουαλίας Warren Gatland μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι με τη Γεωργία στις 7 Οκτωβρίου 2023 στη Νάντη της Γαλλίας. (World Rugby/Getty/ WeLoveSports)

“Από τότε που η Ιαπωνία εξέπληξε τον κόσμο νικώντας τη Νότια Αφρική πριν από δύο Παγκόσμια Κύπελλα, πηγαίνει από το ένα σημείο στο άλλο ως έθνος του ράγκμπι.

“Είναι πολύ περήφανοι που παίζουν για τη χώρα τους και αυτό φαίνεται, είναι εμφανές στο ράγκμπι που παίζουν – αυτή η στάση που δεν λέει ποτέ να πεθάνει. Αλλά δεν υπάρχει αγαπημένη ομάδα για εμάς, όποια και αν είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε, θα προετοιμαστούμε καλά για το παιχνίδι.

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, η Αγγλία, που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο D, χρειάστηκε μια προσπάθεια από τον Danny Care επτά λεπτά πριν από τη λήξη, την οποία μετέτρεψε ο Owen Farrell, για να εξασφαλίσει μια δύσκολη νίκη με 18-17 επί της Σαμόα.

Δύο προσπάθειες από τον Nigel Ah-Wong, ο οποίος πέρασε αρκετά χρόνια παίζοντας στην Ιαπωνία για τις Coca-Cola, Suntory, Kintetsu και Kobe Steel, έκαναν τον Seilala Mapusua και την προπονητική ομάδα της Σαμόα, καθώς και τους περισσότερους ουδέτερους θεατές στις κερκίδες και στην τηλεόραση, να πιστέψουν ότι μια τεράστια έκπληξη ήταν στα σκαριά.

Ο Φάρελ φάνηκε να προσθέτει στα βάσανα των οπαδών της Αγγλίας όταν έγινε ο πρώτος παίκτης σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο που του ακυρώθηκε πέναλτι αφού χρειάστηκε περισσότερα από τα προβλεπόμενα 60 δευτερόλεπτα. Αλλά επανορθώθηκε ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του Care, καθώς οι Σαμοανοί ξέμειναν από δυνάμεις.

Η ήττα σημαίνει ότι η Σαμόα ολοκληρώνει τη φάση των ομίλων στην τέταρτη θέση, με τις τρεις πρώτες να εξασφαλίζουν αυτόματα μια θέση για το 2027.

Οι προημιτελικοί μεταξύ των νικητών και των δευτεραθλητών των ομίλων Γ και Δ θα διεξαχθούν στη Μασσαλία το επόμενο Σαββατοκύριακο.