Ράγκμπι: Η Ιαπωνία χάνει μια θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Οι ελπίδες της Ιαπωνίας για πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι διαψεύστηκαν από την Αργεντινή την Κυριακή. Ένα χατ-τρικ του εξτρέμ Ματέο Καρέρας χάρισε στους Πούμας τη νίκη με 39-27 σε έναν άκρως διασκεδαστικό αγώνα μπροστά σε 33.624 θεατές στο Stade de la Beaujoire.

Η ανταμοιβή για την Αργεντινή είναι ένας αγώνας με την νικήτρια του Pool C Ουαλία στη Μασσαλία το επόμενο Σάββατο για μια θέση στα ημιτελικά, ενώ η Ιαπωνία επιστρέφει σπίτι της με ψηλά το κεφάλι μετά από μια γενναία εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που έχει το πλεονέκτημα ότι παίζει τακτικά σε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου.

Ο Santiago Chocobares εκμεταλλεύτηκε ένα χαμένο μαρκάρισμα του Kotaro Matsushima για να ανοίξει το σκορ μετά από μόλις δύο λεπτά.

Ο Amato Fakatava από την Ιαπωνία σκοράρει μια προσπάθεια κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα για το Rugby World Cup Pool D εναντίον της Αργεντινής στο Stade de la Beaujoire στη Νάντη, Γαλλία, στις 8 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Χάνοντας στις εναέριες μάχες και γλιστρώντας στα πρώτα μαρκαρίσματα, οι Brave Blossoms χρειάζονταν μια σπίθα για να πάρουν μπρος το παιχνίδι τους.

Αυτή η σπίθα ήρθε από τον Amato Fakatava στο 16ο λεπτό. Ο μεγαλόσωμος κλειδαράς έδειξε ταχύτητα, επίγνωση και καλή τεχνική στο λάκτισμα για να επιβληθεί στην πτέρυγα πριν μαζέψει τη δική του μπάλα και περάσει τη γραμμή.

Η υπεροχή της Αργεντινής στον αέρα, ωστόσο, της επέτρεψε να ανακτήσει το προβάδισμα με τον Carreras. Οι Πούμας εκμεταλλεύτηκαν τον 10λεπτο αποκλεισμό του Pieter “Lappies” Labuschagne για να εξαπολύσουν αντεπίθεση και να βγάλουν από την πλευρά τους την ιαπωνική άμυνα.

Ένα πέναλτι από τον Emiliano Boffelli διεύρυνε το προβάδισμα των Pumas στο 15-7, πριν η Ιαπωνία ανταποδώσει με στυλ.

Μια καλή ρίψη από τον Dylan Riley και ένα υποστηρικτικό παιχνίδι από τον Siosaia Fifita δημιούργησαν χώρο για τον Naoto Saito να περάσει τη γραμμή, με την μετατροπή του Rikiya Matsuda να φέρνει το παιχνίδι πίσω στον ένα πόντο στην ανάπαυλα.

Ο Rikiya Matsuda από την Ιαπωνία εκτελεί μια μετατροπή κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα του Rugby World Cup Pool D εναντίον της Αργεντινής στο Stade de la Beaujoire στη Νάντη της Γαλλίας στις 8 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Ιαπωνία βρέθηκε πίσω στο σκορ τόσο από πλευράς κατοχής όσο και από πλευράς εδάφους, αλλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να κρατήσουν την μπάλα και να μην επιτρέψουν στην Πούμα να εκτοξεύσει τους επικίνδυνους αμυντικούς της.

Ωστόσο, η Αργεντινή ήταν αυτή που πέτυχε την πρώτη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Carreras σημείωσε τη δεύτερη προσπάθειά του, αφού η ομάδα της Πούμας είχε κρατήσει την μπάλα ζωντανή για αρκετές φάσεις.

Η μετατροπή του Boffelli σήμαινε ότι η Ιαπωνία έπρεπε να σκοράρει δύο φορές, και ο Matsuda έδωσε την πρώτη με πέναλτι στο 52ο λεπτό. Τον ακολούθησε γρήγορα ο Lomano Lava Lemeki που πέτυχε ένα εύστοχο drop goal.

Όμως η Πούμας απάντησε με τον Μποφέλι να περνάει, λίγο πιο εύκολα, από ένα σκορ 22 μέτρων, με τον εξτρέμ να μετατρέπει τη δική του προσπάθεια και να βάζει εννέα πόντους ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο Jone Naikabula (C) της Ιαπωνίας σκοράρει μια προσπάθεια κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα του Rugby World Cup Pool D με την Αργεντινή στο Stade de la Beaujoire στη Νάντη της Γαλλίας στις 8 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Αυτό το σκορ μετατράπηκε σε δύο γκολ όταν ο Jone Naikabula βούτηξε στη γωνία και ο Matsuda πρόσθεσε τους έξτρα πόντους από την πλάγια γραμμή.

Αλλά ήταν οι Pumas που τελείωσαν πιο δυνατά, ο Carreras πέτυχε την τρίτη του προσπάθεια το απόγευμα και ο Nicolas Sanchez εκτέλεσε ένα πέναλτι για να διασφαλίσει ότι οι Brave Blossoms δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην ισοπαλία.

Οι παίκτες της Ιαπωνίας αντιδρούν μετά την ήττα τους από την Αργεντινή κατά τη διάρκεια του αγώνα του Pool D του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι στο Stade de la Beaujoire στη Νάντη της Γαλλίας, στις 8 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)