Ράγκμπι: Η νίκη της Πούμας ανοίγει τον όμιλο της Ιαπωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η νίκη της Αργεντινής με 19-10 επί της Σαμόα στον Δ’ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι στο Σεντ-Ετιέν το βράδυ της Παρασκευής παρακολουθήθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον στο ξενοδοχείο της ιαπωνικής ομάδας στην Τουλούζη.

Η νίκη αυτή διατηρεί τις Πούμα ζωντανές στο τουρνουά μετά την ήττα τους στον πρώτο γύρο από την Αγγλία. Οι τέσσερις βαθμοί τους φέρνουν έναν βαθμό πίσω από την Ιαπωνία και τη Σαμόα και πέντε πίσω από την Αγγλία. Η Χιλή, η πέμπτη ομάδα του ομίλου, δεν έχει ακόμη πάρει βαθμό πριν από τον αγώνα του Σαββάτου με την Αγγλία στη Λιλ.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει τη Σαμόα στην Τουλούζη στις 28 Σεπτεμβρίου, προτού ολοκληρώσει την εκστρατεία της στον όμιλο με την Αργεντινή στη Νάντη στις 8 Οκτωβρίου. Οι Ιάπωνες θα ελπίζουν ότι οι νησιώτες του Ειρηνικού θα κάνουν τόσα λάθη όσα έκαναν σε μια βροχερή νύχτα στο Stade Geoffroy-Guichard.

Ο Emiliano Boffelli (C) της Αργεντινής αποκρούει ένα μαρκάρισμα κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι εναντίον της Σαμόα στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 στο Saint-Etienne της Γαλλίας. ( WeLoveSports)

Εκτός από μια πληθώρα λαθών χειρισμού, οι Σαμοανοί τιμωρήθηκαν 13 φορές, τους έκλεψαν δύο δικά τους lineouts και έχασαν 36 τάκλιν.

“Κάναμε πάρα πολλά λάθη και δεν προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες, ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού”, δήλωσε ο προπονητής της Σαμόα, Seilala Mapusua. “Νομίζω ότι η Αργεντινή εκτέλεσε πολύ καλά το σχέδιο παιχνιδιού της και εμείς δεν μπορέσαμε να προσαρμοστούμε.

Οι Πούμας, εν τω μεταξύ, κυριάρχησαν στην κατοχή και την επικράτεια, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάστηκε να κάνουν μόνο 77 μαρκαρίσματα, διατηρώντας τους φρέσκους για τον αγώνα τους με τη γειτονική Χιλή στη Νότια Αμερική στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Santiago Carreras της Αργεντινής κλωτσάει την μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι μεταξύ της Αργεντινής και της Σαμόα στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 στο Saint-Etienne της Γαλλίας. (Gaspafotos/MB Media/Getty/ WeLoveSports)

“Αυτή είναι μια τεράστια νίκη για εμάς”, δήλωσε ο αρχηγός της Αργεντινής Julian Montoya. “Ήταν πολύ σημαντική για αυτό το τουρνουά. Ξεκινήσαμε το τελευταίο παιχνίδι με την Αγγλία και δεν κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Σήμερα τα πήγαμε αρκετά καλά. Υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά ταυτόχρονα είναι συναρπαστικό”.

Ενώ η Αργεντινή έχει 10 ημέρες για να παίξει με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, οι παίκτες του Mapusua παίζουν με την Ιαπωνία σε έξι ημέρες.

“Αυτή η εβδομάδα θα έχει ως στόχο την ανανέωση των παικτών και την αναδιοργάνωση της ομάδας, λαμβάνοντας όλα όσα μπορούμε να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι και εφαρμόζοντάς τα στο επόμενο”, δήλωσε ο Mapusua, ο οποίος πέρασε πέντε χρόνια στην Ιαπωνία, παίζοντας για τις Kubota Spears (όπως ήταν γνωστές τότε) και Kamaishi Seawaves.

“Η Αργεντινή είχε δύο εβδομάδες ρεπό πριν παίξει απόψε και καταλαβαίνω ότι η Ιαπωνία έχει επίσης δύο εβδομάδες ρεπό πριν παίξει μαζί τους, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα είναι πρόθυμοι να παίξουν. Εμείς θα ανησυχούμε για το αύριο, αύριο.