Ράγκμπι: Η Σαμόα ελπίζει ότι η γνώση του εδάφους θα της δώσει πλεονέκτημα απέναντι στην Ιαπωνία

Όταν η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει τη Σαμόα στην Τουλούζη την Πέμπτη, στο πλαίσιο του Δ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι, θα έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που γνωρίζει κάτι παραπάνω από δύο πράγματα για το ιαπωνικό ράγκμπι.

Ο επικεφαλής προπονητής Seilala Mapusua πέρασε πέντε χρόνια στην Ιαπωνία, παίζοντας για τις Kubota Spears (όπως ονομάζονταν τότε) και τις Kamaishi Seawaves. Είναι θείος του κλειδαρά της Toyota Verblitz, Isaiah Mapusua, ενώ ο βοηθός προπονητή Tom Coventry ανήκει στην οικογένεια που ανέδειξε τον πρώην παίκτη της Verblitz, Richard, και τον Jamie prop των Hokkaido Barbarians.

Και έπειτα υπάρχουν και οι παίκτες, ορισμένοι από τους οποίους θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις φιλίες και το επαγγελματικό τους παρελθόν σε ένα παιχνίδι που είναι do-or-die και για τις δύο ομάδες.

“Υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί παίκτες και έχω μεγάλο σεβασμό για τους Ιάπωνες αδελφούς μου που παίζουν στην Ιαπωνία”, δήλωσε ο hooker Sama Malolo, ο οποίος έπαιξε τέσσερις αγώνες για το Top League Cup το 2019 για τη Suntory Sungoliath (τώρα Tokyo Sungoliath). “Τους σέβομαι, παίζουν πολύ καλά και παίζουν καλά για τη χώρα τους”.

Ο Malolo δήλωσε ότι ανυπομονεί πραγματικά να παίξει εναντίον των πρώην συμπαικτών του στη Sungoliath, ιδίως των Yutaka Nagare και Shinnosuke Kakinaga, και ότι γνωρίζει τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν, λέγοντας: “Οι Ιάπωνες είναι πολύ γυμνασμένοι, πολύ γρήγοροι. ”

Συνδυασμένη φωτογραφία δείχνει τον fly-half της Σαμόα Christian Leali’ifano (L) και τον scrum-half Jonathan Taumateine σε δράση εναντίον της Αργεντινής κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Rugby World Cup Pool D στο Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Etienne, Γαλλία, 22 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο scrum-half Jonathan Taumateine, ο οποίος όπως και ο Malolo είναι μεγάλος θαυμαστής των ιαπωνικών anime, θέλει πολύ να συναντήσει τον Michael Leitch και να πάρει ένα αναμνηστικό από τον πρώην αρχηγό της Ιαπωνίας.

“Ήμασταν μαζί στους Chiefs και εξακολουθούμε να έχουμε επαφή”, δήλωσε. “Ελπίζω να μην δώσει τη φανέλα του πολύ σύντομα μετά το παιχνίδι.

Ο Taumateine είχε επίσης πολλά να πει για τον fly-half του Christian Leali’ifano, ο οποίος πέρασε από μία σεζόν με την Toyota Shuttles και την NTT Communications Shining Arcs στην παλιά Top League.

“Είναι καλό να τον έχουμε, είναι καλό να έχουμε κάποιον με τόση εμπειρία μέσα του”, δήλωσε ο scrum-half για τον πρώην Wallaby που πληροί τις προϋποθέσεις για τη Σαμόα βάσει των νέων κανόνων καταγωγής. “Είναι ένας καλός ηγέτης για εμάς και νομίζω ότι αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας.

Και οι δύο ομάδες πηγαίνουν στο παιχνίδι στο γήπεδο της Τουλούζης γνωρίζοντας ότι η ήττα θα εξανεμίσει τις πιθανότητες πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Οι παίκτες της Σαμόα (με μπλε χρώμα) αντιδρούν μετά την ήττα τους με 19-10 από την Αργεντινή κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Rugby World Cup Pool D στο Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Etienne, Γαλλία, 22 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Αργεντινός hooker Pablo Matera, ο οποίος αγωνίζεται στην Ιαπωνία για την ομάδα της League One Mie Heat, πιστεύει ότι οι Brave Blossoms έχουν το πλεονέκτημα, παρόλο που η Σαμόα κέρδισε 24-22 όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τον Ιούλιο.

“Νομίζω ότι η Ιαπωνία πρέπει να επιμείνει στον τρόπο που παίζει, επειδή παίζει πολύ καλό ράγκμπι και κινεί την μπάλα πολύ γρήγορα”, δήλωσε μετά τη νίκη των Πούμας με 19-10 επί της Σαμόα την Παρασκευή.

“Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τη Σαμόα να αμυνθεί απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ιαπωνία που παίζει πολύ γρήγορο ράγκμπι.