Ράγκμπι: Η συλλογική προσπάθεια είναι το κλειδί για τη νίκη επί της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τη Σαμόα

Η Σαμόα πηγαίνει στον αγώνα της Πέμπτης για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι με την Ιαπωνία γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί συλλογική προσπάθεια για να νικήσει τους Brave Blossoms σε αυτό που πολλοί αποκαλούν διπλή αναμέτρηση.

“Έχουμε ένα καλό, έμπειρο πακέτο, αλλά θα έλεγα ότι αυτό είναι το κλειδί για τη νίκη; Όχι, εξακολουθούμε να έχουμε 23 παίκτες στο γήπεδο”, δήλωσε ο προπονητής Paul Alo-Emile την Τετάρτη μετά τον αγώνα του αρχηγού στο γήπεδο της Τουλούζ.

“Οι επιθετικοί πρέπει να είναι πολύ δραστήριοι. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα επικεντρωθούμε σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού. Έχω εμπιστοσύνη στους επιθετικούς μας, αλλά όλοι πρέπει να είμαστε ενεργοί και να συμμετέχουμε πλήρως σε αυτό που κάνουμε.

Ο Alo-Emile οδήγησε τους νησιώτες του Ειρηνικού σε μια νίκη 24-22 επί της Ιαπωνίας στο Σαπόρο τον περασμένο Ιούλιο και συνολικά 11 παίκτες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ στην αρχική XV της Σαμόα, έπαιξαν εκείνη την ημέρα.

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Σαμόα προπονούνται στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023, πριν από τον αγώνα της ομάδας D του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι με την Ιαπωνία ( WeLoveSports).

Αλλά ο βοηθός προπονητή Andrew Goodman ήταν πρόθυμος να τονίσει ότι ο αγώνας είχε μικρή σημασία για το παιχνίδι της Πέμπτης.

“Το παιχνίδι του Ιουλίου άλλαξε λόγω της κόκκινης κάρτας (στον Μάικλ Λιτς της Ιαπωνίας)”, δήλωσε.

“Η πειθαρχία θα είναι σημαντική και για τις δύο ομάδες. Ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι για να περιορίσουμε τις ευκαιρίες της Ιαπωνίας στο δικό μας μισό.

Ο Γκούντμαν δήλωσε ότι ενώ ο Καζούκι Χιμένο και ο Λέιτς ήταν σημαντικοί παίκτες που “εκπροσωπούσαν το πνεύμα της Ιαπωνίας”, οι Brave Blossoms ήταν μια απειλή 1-23. Και όπως και οι Ιάπωνες συνάδελφοί του, τόνισε την ανάγκη η ομάδα του, η οποία έχει τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε την ήττα με 19-10 από την Αργεντινή, να είναι ακριβής με την μπάλα στα χέρια.

“Πρέπει να εκτελέσουμε τις βασικές μας τεχνικές. Αν μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, θα έχουμε μια καλή μέρα στο γραφείο.

Όσο για το αν ο αγώνας ήταν μια σύγκρουση μέχρι θανάτου, ο Γκούντμαν είπε ότι οι Σαμοανοί δεν το είδαν με τον ίδιο τρόπο.

“Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε πόσο ανοιχτή είναι η πισίνα με όλα τα αποτελέσματα των δύο πρώτων εβδομάδων, αλλά ο όρος do-or-die δεν είναι πραγματικά ο όρος που χρησιμοποιούμε”, είπε.

“Μιλήσαμε για μια εμφάνιση για την οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι απέναντι στην Ιαπωνία (μετά την ήττα από την Αργεντινή).

Η Αγγλία, της οποίας το τελευταίο παιχνίδι είναι εναντίον της Σαμόα, βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου D με 14 βαθμούς. Η Σαμόα και η Ιαπωνία έχουν από πέντε βαθμούς, ενώ η Αργεντινή, η τελευταία αντίπαλος της Ιαπωνίας, έχει τέσσερις βαθμούς πριν από τον αγώνα του Σαββατοκύριακου με τη Χιλή.