Ράγκμπι: Ο Καζούκι Χιμένο στο τιμόνι μιας ισχυρής ιαπωνικής ομάδας για τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Τζέιμι Τζόζεφ, όρισε μια ομάδα πλούσια σε εμπειρία και νέους την Παρασκευή, ενόψει της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι των “γενναίων ανθών” απέναντι στη Χιλή την Κυριακή.

Ο Kazuki Himeno ηγείται μιας ομάδας που περιλαμβάνει τους βετεράνους Michael Leitch, Kotaro Matsushima, Shota Horie και Keita Inagaki, ο οποίος θα κερδίσει την 50ή του συμμετοχή.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, ο flanker Kanji Shimokawa και ο αναπληρωματικός Shota Fukui θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους μόλις για τρίτη φορά, ενώ ο lock Amato Fakatava θα παίξει την τέταρτη δοκιμή του, έχοντας αναρρώσει γρήγορα από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο που απειλούσε να τον κρατήσει εκτός όλου του τουρνουά.

Ο αρχηγός της Ιαπωνίας Καζούκι Χιμένο (L) και ο προπονητής Τζέιμι Τζόζεφ παρευρίσκονται σε συνέντευξη Τύπου στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, δύο ημέρες πριν από τον αγώνα της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι με τη Χιλή ( WeLoveSports).

“Η Χιλή είναι πρωτοεμφανιζόμενη στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτός θα είναι ο τελικός της”, δήλωσε ο Joseph στο Stade Ernest Wallon. “Θα μας έχουν βάλει στο στόχαστρο και θα έχουν κίνητρο να παίξουν ένα καλό παιχνίδι και να μας πιέσουν… και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Η λέξη “πίεση” χρησιμοποιήθηκε συχνά από τον Joseph, ο οποίος παραδέχτηκε ότι αρκετές από τις επιλογές του έγιναν για να προσπαθήσει να ελαφρύνει το βάρος ορισμένων παικτών.

Ο Rikiya Matsuda απεικονίζεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Ιαπωνίας πριν από τον εναρκτήριο αγώνα της ομάδας D του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι εναντίον της Χιλής στη βάση Brave Blossoms στην Τουλούζη της Γαλλίας στις 7 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Rikiya Matsuda θα ξεκινήσει ως fly-half, αλλά θα μπορεί να υπολογίζει στους συμπαίκτες του Yutaka Nagare και Ryoto Nakamura, αμφότεροι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Teikyo, οι οποίοι θα αγωνιστούν ως scrum-half και εσωτερικός σέντερ αντίστοιχα.

Ο Semisi Masirewa, εν τω μεταξύ, αναμένεται να αναλάβει μεγάλο μέρος των λακτισμάτων, κυρίως με τα χέρια, ώστε να επιτρέψει στον Matsuda να επικεντρωθεί στον ρόλο του ως playmaker.

“Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι kickers δεν κλωτσάνε καλά υπό πίεση”, δήλωσε ο Joseph. “Έτσι έχουμε πολλές επιλογές. Ο στόχος είναι να αποφύγουμε να φτάσει η πίεση σε έναν από αυτούς.

Η ικανότητα του Μασιρέβα να επικοινωνεί είναι και ο λόγος που ο Ματσουσίμα μετακινήθηκε στον άξονα.

“Χρειαζόμαστε έναν συνομιλητή και επικοινωνιολόγο στο κέντρο της άμυνας”, δήλωσε ο Τζόζεφ. “Με τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε, ο Ματσουσίμα είναι πιο κατάλληλος για να παίζει στον άξονα.

Άλλες αξιοσημείωτες επιλογές είναι οι Warner Dearns και Lomano Lava Lemeki στον πάγκο.

Ο Dearns πέρασε δύσκολα με τραυματισμό, αλλά τα 201 εκατοστά και τα 117 κιλά του θα δώσουν στην Ιαπωνία μια φυσική παρουσία στα τελευταία λεπτά, ενώ ο Lemeki θα προσφέρει σημαντική ευελιξία στις επιλογές της αμυντικής γραμμής, για να μην αναφέρουμε την ηρεμιστική του επιρροή στους συμπαίκτες του.

“Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις συγκρούσεις. Πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο”, δήλωσε ο Χιμένο για τη Λος Κοντόρες. “Μόλις το κάνουμε αυτό σωστά, θα μπορέσουμε να παίξουμε σε υψηλότερο ρυθμό.

Στην πραγματικότητα, ήταν ένας από αυτούς τους παίκτες, ο Ιναγκάκι, που αποτέλεσε αντικείμενο ιδιαίτερου σχολιασμού από τον Τζόζεφ.

Οι παίκτες ράγκμπι της Ιαπωνίας σχηματίζουν κύκλο κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, δύο ημέρες πριν από τον αγώνα του ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Χιλή ( WeLoveSports).

“Αυτή είναι η 50η δοκιμή του, το τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι μέλος της διοικητικής ομάδας εδώ και οκτώ χρόνια”, δήλωσε ο Τζόζεφ. “Είναι ένας πολύ σεβαστός παίκτης και θα παίξουμε γι’ αυτόν αυτή την εβδομάδα.


Ξεκινώντας XV

Keita Inagaki, Atsushi Sakate, Gu Ji Won- Jack Cornelsen, Amato Fakatava, Michael Leitch, Kanji Shimokawa, Kazuki Himeno- Yutaka Nagare, Rikiya Matsuda- Jone Naikabula, Ryoto Nakamura, Dylan Riley, Kotaro Matsushima, Semisi Masirewa

Αναπληρώσεις

Shota Horie, Craig Millar, Asaeli Ai Valu ; Warner Dearns, Shota Fukui ; Naoto Saito, Tomoki Osada, Lomano Lava Lemeki