Ράγκμπι: Ο τρεις φορές Παγκόσμιο Κύπελλο Fumiaki Tanaka περιμένει από την Ιαπωνία να επιστρέψει στη φόρμα της

Ο πρώην scrum-half της Ιαπωνίας Fumiaki Tanaka προβλέπει ότι οι Brave Blossoms θα κορυφώσουν την κατάλληλη στιγμή για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι στη Γαλλία, όπου θα επιδιώξουν να βελτιώσουν τον εντός έδρας προημιτελικό του 2019.

Μέλος της ομάδας της Αγγλίας του Έντι Τζόουνς το 2015, όταν κατέπληξε τη Νότια Αφρική στο Μπράιτον, ο Τανάκα έπαιξε στο τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο υπό τον σημερινό προπονητή Τζέιμι Τζόζεφ πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η ομάδα έφτασε για πρώτη φορά στη νοκ-άουτ φάση.

Ο πρώην scrum-half της Ιαπωνίας Fumiaki Tanaka μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Τόκιο στις 23 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνία έχασε δύο φορές από τους αντιπάλους της ομάδας D του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τους All Blacks XV και τη Σαμόα, πριν νικήσει την Τόνγκα τον Ιούλιο, ο πρώτος παίκτης της Ιαπωνίας στο Super Rugby μίλησε για τις δυνατότητες των Brave Blossoms ενόψει του φετινού τουρνουά, το οποίο ξεκινά στις 8 Σεπτεμβρίου.

“Η ικανότητα κάθε Ιάπωνα παίκτη είναι υψηλότερη από ό,τι το 2019. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν στην τετράδα”, δήλωσε ο 38χρονος, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα με τους Green Rockets Tokatsu στην League One.

Η ήττα με 24-22 από τη Σαμόα στο Σαπόρο στις 23 Ιουλίου ήταν ένα πλήγμα για τους Ιάπωνες φιλάθλους, όχι μόνο λόγω της αποβολής του Μάικλ Λιτς στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, ο Τανάκα αναμένει ότι η Ιαπωνία θα κερδίσει όταν οι δύο ομάδες συναντηθούν ξανά στον αγώνα της φάσης των ομίλων στην Τουλούζη στις 28 Σεπτεμβρίου.

“Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα τουρνουά που μεταδίδει μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Αν δεν αγωνιστούμε σαν μια γροθιά, μπορεί να χάσουμε από τη Σαμόα στη φάση των ομίλων”, δήλωσε.

“(Αλλά) είναι απίστευτο ότι η Ιαπωνία αγωνίστηκε τόσο καλά με 14 άνδρες. Νομίζω ότι θα είναι καλοί στο παιχνίδι (τον Σεπτέμβριο) και θα πρέπει να κερδίσουν.

Ενώ η Ιαπωνία ξεκίνησε νευρικά εναντίον της Ρωσίας στο πρώτο της παιχνίδι το 2019, ο Τανάκα αναμένει ότι θα τα πάει καλύτερα εναντίον της Χιλής στο πρώτο της παιχνίδι αυτή τη φορά, δεδομένου του αυξημένου αριθμού παικτών με εμπειρία από Παγκόσμια Κύπελλα.

Ο Τανάκα δήλωσε ότι η αποχώρηση του Τζόουνς από την προπονητική της Αγγλίας του έδωσε την εντύπωση ότι οι αντίπαλοι της Ιαπωνίας στη δεύτερη φάση του ομίλου “αρχίζουν να παίζουν περισσότερο σαν άτομα παρά σαν ομάδα” , και προειδοποίησε τους Brave Blossoms για τους αντιπάλους τους στον τελευταίο όμιλο, την Αργεντινή, η οποία νίκησε πρόσφατα τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Αγγλία.

“Είναι καλοί στο λάκτισμα και βελτιώνουν επίσης την άμυνά τους. Έχουν γίνει πιο δυνατοί στο σημείο επαφής και πιο έξυπνοι από τότε που μπήκαν στο πρωτάθλημα ράγκμπι”, είπε. “Το ρεκόρ και η διαφορά πόντων πηγαίνοντας στο τελευταίο παιχνίδι (του ομίλου) θα είναι επίσης σημαντικά.

Η Ιαπωνία έχει θέσει τον τολμηρό στόχο της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι βασικοί παίκτες της λένε ότι έπρεπε να βάλουν τον πήχη πολύ ψηλά, δεδομένων των όσων πέρασαν το 2019.

Αφού κέρδισαν και τους τέσσερις αγώνες της φάσης των ομίλων απέναντι στην Ιρλανδία και τη Σκωτία, η Ιαπωνία έχασε 26-3 στο Τόκιο από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Νότια Αφρική στον πρώτο κιόλας αγώνα της νοκ άουτ φάσης.

“Όταν στοχεύεις στην οκτάδα, η οκτάδα γίνεται στόχος μόλις την πετύχεις”, δήλωσε ο αμυντικός Leitch, ο οποίος βρίσκεται σε πορεία για την τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο σε ηλικία 34 ετών. “Έχουμε την ικανότητα να κάνουμε το επόμενο βήμα. Έχουμε την ικανότητα να κάνουμε το επόμενο βήμα. Θα επιδιώξουμε να γίνουμε οι καλύτεροι των καλύτερων.

Ο Ιάπωνας αμυντικός Michael Leitch (2ος από δεξιά) προπονείται στο Urayasu, ανατολικά του Τόκιο, στις 22 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο απώτερος στόχος τέθηκε τον Φεβρουάριο, όταν οι υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας συγκεντρώθηκαν για ένα μίνι προπονητικό καμπ. Συμφώνησαν στην ανάγκη να έχουν ενιαία νοοτροπία από την περίοδο της προετοιμασίας και μετά, να στοχεύουν υψηλότερα από την τελευταία οκτάδα και να προπονούνται σκληρότερα από ό,τι στο τελευταίο τουρνουά.

Αυτό σήμαινε υψηλότερους και βαρύτερους στόχους για κάθε παίκτη όσον αφορά την προπόνηση δύναμης σε σχέση με το 2019. Μια καθημερινή προπόνηση χωρίς διακοπή διάρκειας μιας ώρας κατά τη διάρκεια του καμπ του Ιουνίου περιγράφηκε από τους παίκτες ως “πιο σκληρή από ποτέ”, με οποιοδήποτε σημάδι ή χειρονομία κόπωσης από οποιονδήποτε παίκτη να οδηγεί σε συλλογική ποινή.

Ο Ιάπωνας προπονητής Keita Inagaki προπονείται στο Urayasu, ανατολικά του Τόκιο, στις 22 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports)

Το σλόγκαν της ομάδας του Τζέιμι Τζόζεφ για το 2019 “One Team” έχει εξελιχθεί σε “Our Team” ενόψει του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, με κάθε παίκτη να ενθαρρύνεται να παίρνει πρωτοβουλίες και να συνεισφέρει στην ομάδα.

“Η νοοτροπία μας ήταν καθορισμένη”, δήλωσε ο υποστηρικτής Keita Inagaki, 33 ετών, για τη συζήτηση του Φεβρουαρίου. “Μπορούμε ακόμα να βελτιωθούμε.