Σκληρή απόφαση στη Williams: Ο Sargeant πρέπει να παραχωρήσει το αυτοκίνητο στον ομόσταυλό του Albon

WeLoveSports.gr

Ο οδηγός της Williams F1, Αλεξάντερ Άλμπον, συνεχίζει το Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία με το αυτοκίνητο του ομόσταυλού του Λόγκαν Σάρτζαντ, ο οποίος έχει τεθεί εκτός μάχης, λόγω του αποτελέσματος. Ο Albon συγκρούστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών και το μονοθέσιό του έχει υποστεί ζημιές που δεν μπορούν να επισκευαστούν. Καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο εφεδρικό σασί στη Μελβούρνη, η ομάδα είχε μόνο ένα μονοθέσιο στη διάθεσή της.

Αυτό κανονικά θα ήταν το αυτοκίνητο του Sargeant, αλλά η Williams επέλεξε να το δώσει στον Albon ενόψει πιθανών βαθμών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

“Στη σύγχρονη Formula 1, είναι απαράδεκτο να μην έχουμε ένα εφεδρικό σασί, αλλά είναι μια αντανάκλαση του πόσο πίσω ήμασταν φέτος το χειμώνα και μια εικόνα του γιατί πρέπει να κάνουμε σημαντικές αλλαγές για να βρεθούμε σε καλύτερη θέση στο μέλλον”, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας James Vowles για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Williams. Η ομάδα που κάποτε έφερνε σε σειρά νίκες και τίτλους αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά ξεπερασμένες εγκαταστάσεις.

“Ενώ ο Logan δεν πρέπει να υποφέρει για ένα λάθος που δεν έκανε, όταν η μεσαία ζώνη είναι πιο κοντά μεταξύ τους, κάθε αγώνας μετράει, οπότε βασιστήκαμε σε αυτή την απόφαση με βάση τις καλύτερες δυνατότητές μας να κερδίσουμε βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία και δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε αρκετά τον Logan που δέχτηκε, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή του στην ομάδα”.

‘Δεν θα το ήθελα αυτό’

Ο ίδιος ο Albon λέει ότι κανένας οδηγός δεν θα ήθελε να εγκαταλείψει τη θέση του έτσι απλά. “Δεν θα ήθελα ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Λόγκαν ήταν πάντα επαγγελματίας και ομαδικός παίκτης και αυτό δεν θα είναι εύκολο να το δεχτεί”.

Ο Sargeant μιλάει για την “πιο δύσκολη στιγμή” που μπορεί να θυμηθεί στην καριέρα του. “Ωστόσο, βρίσκομαι εδώ απόλυτα για την ομάδα και θα συνεχίσω να συνεισφέρω με κάθε δυνατό τρόπο για να μεγιστοποιήσω τα πάντα”.

Θυμίζει λίγο μια κατάσταση που είχε συμβεί το 2010. Οι οδηγοί της Red Bull, Sebastian Vettel και Mark Webber, πήραν και οι δύο νέες εμπρός πτέρυγες στο Silverstone. Αυτή του Vettel χάλασε, μετά την οποία ο Webber αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δική του. Με την παλαιότερη μπροστινή πτέρυγα, ωστόσο, ο Webber κέρδισε τον αγώνα. “Καθόλου άσχημα για δεύτερο οδηγό”, φώναξε στον ασύρματο του σκάφους προς την ομάδα του μετά.

Ωστόσο, αυτό το έπος αφορούσε μόνο μια μπροστινή πτέρυγα- για τον Sargeant, το Σαββατοκύριακο GP τελείωσε μετά από μία μόνο ημέρα.