Σούμο: Takakeisho, μια νίκη στη φθινοπωρινή συνάντηση, με κίνητρο την επιθυμία και την ευθύνη

Με την κατάκτηση του Κυπέλλου του Αυτοκράτορα για τέταρτη φορά, ο Τακακέισο έδειξε την ακλόνητη αποφασιστικότητά του και την αίσθηση ευθύνης του ως παλαιστής υψηλού επιπέδου, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωταθλητής του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο.

Ο Takakeisho ξεκίνησε την 15η και τελευταία ημέρα του τουρνουά την Κυριακή στο Ryogoku Kokugikan με μια νίκη αργά επί του 15ου maegashira Atamifuji, προτού ο 27χρονος παλαιστής συσπειρωθεί και κερδίσει το πρωτάθλημα σε έναν αγώνα αποκλεισμού.

Ο Ozeki Takakeisho μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, μία ημέρα μετά την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας της καριέρας του στο 15ήμερο Autumn Sumo Grand Tournament. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Μια ήττα για τον διεκδικητή και μια νίκη για τον Τακακέισο στους κανονικούς αγώνες έστησαν τους αποκλεισμούς του πρωταθλήματος και ο Τακακέισο, κάπως αμφιλεγόμενα για έναν τόσο υψηλόβαθμο παλαιστή, χτύπησε κατευθείαν τον Αταμιφούτζι για να σφραγίσει το αποτέλεσμα.

Ο Takakeisho ξεκίνησε τον τελευταίο αγώνα ως απειλούμενος με υποβιβασμό “kadoban” ozeki και χρειαζόταν τουλάχιστον οκτώ νίκες για να παραμείνει στη δεύτερη θέση, αφού υπέστη τραυματισμούς και στα δύο γόνατα τον Ιούλιο, χάνοντας ολόκληρο τον αγώνα της Ναγκόγια.

Είπε ότι η απουσία λόγω τραυματισμού είχε αναζωπυρώσει την επιθυμία του για την υψηλότερη διάκριση, καθώς παρακολουθούσε τη δράση από την πλάγια γραμμή.

“Οι επιδόσεις όλων των παλαιστών στον αγώνα της Ναγκόγια ήταν η έμπνευσή μου και ήθελα να κερδίσω τον τίτλο ούτως ή άλλως”, δήλωσε ο Τακακέισο αφού σήκωσε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αγώνες.

Το αποτέλεσμα 11-4 είναι το χειρότερο αποτέλεσμα για νικητή τουρνουά από τότε που καθιερώθηκε η 15ήμερη μορφή το 1949, και είναι η τέταρτη περίπτωση.

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη για τον τελευταίο του τίτλο, σε συνδυασμό με τον τρόπο που κέρδισε τον 21χρονο Atamifuji στον αποκλεισμό.

Αλλά ο Takakeisho, ο οποίος έχει καταταγεί στο υψηλότερο επίπεδο αυτό το μήνα μαζί με τους συναδέλφους του ozeki Kirishima και Hoshoryu, ελλείψει του τραυματισμένου yokozuna Terunofuji, δήλωσε ότι αισθάνεται ότι ήταν στο χέρι του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

“Ήθελα να αποφύγω να κηλιδώσω όλους τους κορυφαίους παλαιστές της ανώτερης βαθμίδας, οι οποίοι έχουν δείξει (με την κατάκτηση τίτλων) το βάρος της κατάταξής τους”, δήλωσε ο Τακακέισο.

Ο Takakeisho έγινε μόλις ο δεύτερος ozeki που σηκώνει το κύπελλο απευθείας αφού έχασε ολόκληρη την προηγούμενη αναμέτρηση – κάτι που είχε πετύχει μόνο ο Chiyotaikai στην εαρινή αναμέτρηση του 2003.