Τζούντο: Ο Ναγκαγιάμα, υποψήφιος για το Παρίσι 2024, ανάμεσα στους 3 Ιάπωνες νικητές στην Ουγγαρία

Ο Ριούτζου Ναγκαγιάμα, που ελπίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου την Παρασκευή. Η Ιαπωνία κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια την πρώτη ημέρα του Judo Masters στην Ουγγαρία.

Ο Nagayama κέρδισε στην κατηγορία των 60 κιλών των ανδρών, η Wakana Koga πήρε το χρυσό στην κατηγορία των 48 κιλών των γυναικών, ενώ ο Ryoma Tanaka κέρδισε στην κατηγορία των 66 κιλών των ανδρών.

Ο Ιάπωνας Ryuju Nagayama (πάνω) αγωνίζεται με τον Μογγόλο Enkhtaivan Ariunbold στον τελικό της κατηγορίας των 60 κιλών ανδρών στο Hungary Judo Masters στη Βουδαπέστη στις 4 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Nagayama σημείωσε δύο waza-ari για να νικήσει τον Enkhtaivan Ariunbold της Μογγολίας στον τελικό. Ο Ναοχίσα Τακάτο, χρυσός Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Τόκιο και φαβορί για την Ολυμπιακή επιλογή για τους Αγώνες του Παρισιού, κέρδισε το χάλκινο μετά την ήττα του στα προημιτελικά.

“Προσέχοντας τα λάθη, ήθελα να στοχεύσω σε ρίψεις με επιθετικό τζούντο στον τελικό”, δήλωσε ο Ναγκαγιάμα, ο οποίος κέρδισε τους τέσσερις από τους πέντε αγώνες του με ippon. “Ήμουν σε θέση να τελειώσω τον αγώνα με τον δικό μου ρυθμό.

Ο 27χρονος Nagayama πρέπει να καλύψει τη διαφορά αν θέλει να εξασφαλίσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήταν αισιόδοξος για τις πιθανότητές του μετά τη νίκη του στη Βουδαπέστη.

“Θα φροντίσω να προηγηθώ και να κερδίσω την επιλογή”, δήλωσε.

Η Γιαπωνέζα Wakana Koga (L) αγωνίζεται εναντίον της Maria Celia Laborde από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του τελικού των 48 κιλών των γυναικών στον τελικό του Hungary Masters Judo στη Βουδαπέστη στις 4 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Η Koga νίκησε την Maria Celia Laborde από τις Ηνωμένες Πολιτείες με ippon στον τελικό των 48 κιλών γυναικών, ενώ η Tanaka σημείωσε επίσης ippon για να νικήσει τον Denis Vieru από τη Ρουμανία για το χρυσό στα 66 κιλά.

Στα τέλη Ιουνίου, η Ιαπωνική Ομοσπονδία Τζούντο όρισε τους αδελφούς Hifumi και Uta Abe, χρυσούς Ολυμπιονίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ως εκπροσώπους για τους Αγώνες του Παρισιού στις κατηγορίες των 66kg ανδρών και 52kg γυναικών αντίστοιχα, μεταξύ των τεσσάρων πρώτων προκριματικών για το 2024.

Η τρεις φορές κυρίαρχη παγκόσμια πρωταθλήτρια των 48 κιλών Natsumi Tsunoda και η εναρκτήρια παγκόσμια πρωταθλήτρια των 70 κιλών Saki Niizoe έλαβαν επίσης εισιτήρια για το Παρίσι.

Ο Ιάπωνας Ryoma Tanaka (μπροστά) περνάει στην επίθεση εναντίον του Ρουμάνου Denis Vieru κατά τη διάρκεια του τελικού των 66kg ανδρών στον τελικό του Hungary Masters Judo στη Βουδαπέστη, 4 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)