Το ελληνικό κομμάτι βάζει τον Sinner εκτός ισορροπίας στο Μαϊάμι, αλλά απλώς χάνει το κόλπο

WeLoveSports.gr

Ο Tallon Greekpoor κόντεψε να γίνει αίσθηση στον τρίτο γύρο του τουρνουά masters του Μαϊάμι. Παραλίγο να γονατίσει τον Τζάννικ Σίνερ, αλλά ο Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής τον νίκησε τελικά: 7-5, 5-7, 1-6.

Ο Greekpoor δεν κέρδισε σετ τον νικητή του Australian Open και του ABN Amro Open στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις του. Πήρε ένα σημαντικό μάθημα από αυτές τις μονομαχίες: προσπαθήστε να συνεχίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο παγκόσμιος νούμερο τρία θεωρείται ως κάποιος που παίζει όλο και καλύτερα όταν έχει προβάδισμα.

«Νομίζω ότι έμεινα ψυχικά δυνατός, παρόλο που δυσκολεύτηκα σήμερα», είπε ο Sinner στη συνέχεια. «Αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα, αλλά είμαι χαρούμενος που την πέρασα καλά».

Η αποστολή της ελληνικής πίστας αρχικά πετυχαίνει

Το Greekpoor πέτυχε αρχικά στο έργο του, συμβαδίζοντας με τον Sinner για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εναρκτήριο σετ. Ο Ολλανδός έπρεπε επίσης να δείξει αμέσως την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, γιατί ο πρωταθλητής του Australian Open ήταν αρχικά ανέγγιχτος στο δικό του σερβίς.

Ο Greekpoor επέζησε από τρεις ευκαιρίες στο break στο τέταρτο game του πρώτου σετ και ανέβασε το επίπεδο του. Στο πρώτο πόντο στο 5-5, ένας φλογερός νικητής φορ από τους Χάρλεμερ οδήγησε σε ένα εκπληκτικό break στο σερβίς του Σίνερ, ο οποίος ένιωσε ξαφνικά πίεση από τον Ολλανδό.

Στη συνέχεια ο Greekpoor σέρβιρε το σετ με άσο, παρότι έμεινε πίσω με 0-30.

Ο Greekpoor ξεκίνησε καλά και στο δεύτερο σετ, αν και έπρεπε να παλέψει για να διατηρήσει το σερβίς του στο 2-3. Το νούμερο 26 του κόσμου τα κατάφερε, μετά το οποίο ο αγώνας διεκόπη για πενήντα λεπτά λόγω βροχής.

Και οι δύο παίκτες βγήκαν καλά από τα αποδυτήρια. Ο Sinner φαινόταν να προχωρά στο 5-4 με μερικούς καλούς πόντους στο σερβίς της ελληνικής πίστας, αλλά ο Ολλανδός επέζησε από ένα set point στο 30-40 με νικητή forehand.

Απασχολημένος στο Greek Spoor

Ο Sinner παρέμενε ανέγγιχτος στο δικό του σερβίς, κάτι που σήμαινε ότι η πίεση ήταν συνεχώς στα ελληνικά παιχνίδια σέρβις στίβου. Στο 6-5 για τον Ιταλό, ο 27χρονος γηγενής Χάρλεμ συνθηκολόγησε στο τρίτο σετ του Sinner.

“Έλα αγόρι μου, αυτό που κάνεις είναι πολύ καλό. Θα τα καταφέρουμε μαζί!”, ο Greekpoor δέχτηκε ένα pep talk από τον προπονητή του Kristof Vliegen στην αρχή του τρίτου σετ, ο οποίος μπορεί να ένιωσε ότι ο Sinner θα μπορούσε ξαφνικά να πάρει να απαλλαγεί από την κόρη του πολύ γρήγορα.

Ο Greekpoor φάνηκε επίσης να είναι λίγο αναστατωμένος όταν έκανε δύο αποβολές με το forehand του στο πρώτο του σερβίς game. Ο Sinner μύρισε αίμα, χτύπησε έναν backhand winner και έσπασε το Greekpoor σερβίς.

Τα καλύτερα

Ο Sinner έπαιξε πιο ελεύθερα και προχώρησε σε 4-1, αν και ο Greek Spoor δεν παραδόθηκε εντελώς στο τρίτο σετ. Ωστόσο, το καλύτερο ήταν για τον Ολλανδό, ο οποίος πρέπει να είχε την αίσθηση μετά από δύο σετ ότι ήταν κοντά στην πιο σημαντική νίκη της καριέρας του.

Λόγω της ήττας της Greek Spoor, όλοι οι Ολλανδοί παίκτες στο απλό αποκλείστηκαν στο Μαϊάμι. Οι Arantxa Rus και Botic van de Zandschulp αποκλείστηκαν στον δεύτερο γύρο.