Το Greek Spoor θα συναντήσει το αγαπημένο Sinner του ABN Amro Open στους ημιτελικούς μετά την αποχώρηση του Raonic

WeLoveSports.gr

Ο ελληνικός στίβος κέρδισε τον Ruusuvuori και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του ABN Amro Open

Ο Tallon Greekpoor έφτασε στα ημιτελικά του ABN Amro Open στο Ρότερνταμ. Ο 27χρονος ελληνικός στίβος κέρδισε με 7-5, 7-6 τον Φινλανδό Emil Ruusuvuori το βράδυ της Παρασκευής.

Στα ημιτελικά η Φράνσεσπορ θα παίξει με τον Γιάννικ Σίνερ. Ο Ιταλός είδε τον αντίπαλο Milos Raonic να αποσύρεται στον ημιτελικό του το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Ράονιτς, ο οποίος επέστρεψε από τραυματισμό, βρέθηκε στα προημιτελικά τουρνουά ATP για πρώτη φορά από το 2020. Ο πάντα καλός σερβίς Ράονιτς δυσκόλεψε τον Σίνερ στο πρώτο σετ, αλλά χρειάστηκε θεραπεία τραυματισμού.

Αμέσως μετά πήρε άλλα δύο σετ πόιντ στο 5-4, αλλά τα έχασε. Στο τάι μπρέικ, ο Sinner κράτησε την ησυχία και παρόλα αυτά πήρε το σετ.

Στην αρχή του δεύτερου σετ, ο Ράονιτς είχε ξεκάθαρα πρόβλημα στην κίνηση. Στο 1-1 αναγκάστηκε να τα παρατήσει,

Δεν εκδόθηκε σετ

Ο Greekpoor έπαιξε με τον Φινλανδό τρεις φορές πέρυσι και δεν έχασε σετ σε αυτούς τους αγώνες. Τώρα ο Ρουσουβουόρι είχε τα καλύτερα του παιχνιδιού για πολύ καιρό. Στο πρώτο σετ, όλα τα παιχνίδια πήγαν στο 5-5 στο σερβίς, αλλά στη συνέχεια ο Φινλανδός μπήκε σε μπελάδες. Στο σημείο διακοπής χτύπησε διπλό σφάλμα, που σημαίνει ότι το σετ πήγε στον Greek Spoor.

Πολύς καιρός

Το δεύτερο σετ ήταν σχεδόν αντίγραφο του πρώτου. Αυτή τη φορά το σκορ ήταν ισόπαλο 6-6 και δεν παραχωρήθηκε παιχνίδι. Έγινε τάι μπρέικ, στο οποίο ο Ρουσουβουόρι έκανε πολλά περιττά λάθη.

Με τη νίκη η Greek Spoor ισοφαρίζει την περσινή της απόδοση. Μετά έφτασε και στα τέσσερα τελευταία. Ήταν ο Jannik Sinner, ο νούμερο τέσσερα στον κόσμο, που κράτησε τον ελληνικό δρόμο εκτός τελικού.

Η Greekspor κερδίζει πλήρως τον προημιτελικό Ahoy: «Γι’ αυτό παίζω τένις»

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου απόψε. Έπρεπε να κάνω καλά σερβίς και τα κατάφερα. Επιπλέον, μου αρέσει να χρησιμοποιώ το backhand slice εναντίον αυτού του αντιπάλου, γιατί τα χτυπάει όλα δυνατά”, είπε στη συνέχεια ο Greekpoor.

Στο νούμερο 29 στον κόσμο αρέσει να παίζει στη χώρα του. Πέρυσι κέρδισε τον τίτλο του χόρτου στο Rosmalen, τώρα ονειρεύεται να κερδίσει στο Ahoy. “Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στους ημιτελικούς. Μου αρέσει να παίζω στην Ολλανδία. Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσα να κερδίσω και εδώ, αλλά απολαμβάνω την κάθε στιγμή τώρα.”