Ο διευθύνων σύμβουλος της Playtech καταγγέλλει τους ανταγωνιστές για τις δραστηριότητές τους σε μη ρυθμιζόμενες αγορές

The Διευθύνων Σύμβουλος της Playtech, Mor Weizer, a επέκρινε τους εισηγμένους αντιπάλους της για τη λειτουργία τους σε αυτό που αποκαλεί “μαύρες αγορές”. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Evening StandardΟ Weizer εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι, παρά τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και την εκτόξευση των τιμών των μετοχών, δημοφιλείς εταιρείες λειτουργούν σε χώρες όπου ο διαδικτυακός τζόγος είναι παράνομος.

Η Playtech υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στις ρυθμιζόμενες αγορές απέναντι στις μη ρυθμιζόμενες πρωτοβουλίες των αντιπάλων της

Αν και ο κ. Weizer δεν κατονόμασε συγκεκριμένους ανταγωνιστές, επεσήμανε ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν αναπτυχθεί αστρονομικά, ενώ έχουν μειώσει την εξάρτησή τους από τις ρυθμιζόμενες αγορές. Τόνισε ότι Η δέσμευση της Playtech να αναπτυχθεί σε αυστηρά ρυθμιζόμενες αγορές και εξέφρασε την ανησυχία του για τους ανταγωνιστές που χρησιμοποιούν κεφάλαια από μη ρυθμιζόμενες αγορές για να εισέλθουν σε ρυθμιζόμενες αγορές. Ανέφερε μάλιστα ότι ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης είναι παρόντες σε αγορές που περιλαμβάνονται στον κατάλογο κυρώσεων των ΗΠΑ.

Playtech λειτουργεί σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ασία και Λατινική Αμερική όπου ο διαδικτυακός τζόγος δεν ρυθμίζεται αλλά δεν απαγορεύεται ρητά. Ωστόσο, η εταιρεία είδε μείωση των εσόδων από αυτές τις αγορές κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς εστιάζει σε χώρες όπου ο στοιχηματισμός είναι πλήρως ρυθμισμένος.

Weizer επεσήμανε ότι η Playtech επικεντρώνεται κυρίως στις ρυθμιζόμενες αγορές, όπου η εταιρεία έχει σημειώσει διψήφια ανάπτυξη. Επισήμανε επίσης ότι Οι μετοχές της Playtech διαπραγματεύονται με χαμηλότερο πολλαπλάσιο από ορισμένους από τους ανταγωνιστές τους που είναι εισηγμένοι εκτός Λονδίνου.

Παρά τις ανησυχίες σχετικά με την αποτίμηση της Playtech, Weizer συγχαίρει τους επενδυτές του Λονδίνου για την επιτήδευσή τους και την κατανόηση της στρατηγικής της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσής της σε αυστηρά ρυθμιζόμενες αγορές.

Η Playtech αναφέρει εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων της κατά 8% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2023

Η Playtech ανακοίνωσε σταθερή αύξηση των εσόδων της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 κατά 8%. το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η εταιρεία αποκάλυψε ένα 8% ετήσια αύξηση των εσόδων, τα οποία ανήλθαν σε 859,6 εκατ. ευρώ (919,9 εκατ. δολάρια) το εξάμηνο έως τις 30 Ιουνίου 2023. Αυτή η εντυπωσιακή αύξηση αποδίδεται στις ισχυρές επιδόσεις του τμήματος B2B της Playtech, το οποίο περιλαμβάνει τις Snaitech, HAPPYBET και Sun Bingo, με έσοδα ύψους 334,5 εκατ. ευρώ (358 εκατ. δολάρια), αυξημένα κατά 1,5% σε ετήσια βάση. Αύξηση 7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Εκτός από την επιτυχία της στο Β2Β, η Playtech έχει σημειώσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Americasμε τα έσοδα να αυξάνονται 43% σε 99,7 εκατ. ευρώ (106,7 εκατ. δολάρια)Αυτό οφείλεται κυρίως στην επέκταση στο Caliente και στις συνεργασίες με διάφορους φορείς σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορέςΗ Playtech κατάφερε να επιτύχει κύκλο εργασιών 5% αύξηση των εσόδων σε 96,6 εκατ. ευρώ (103,3 εκατ. δολάρια) στην Ευρώπη, εξαιρουμένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5% στα 96,6 εκατ. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣτο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2% σε 62,9 εκατ. ευρώ, λόγω των προληπτικών ελέγχων της οικονομικής προσιτότητας. Ιδιαίτερα ο τομέας B2C της εταιρείας σημείωσε αξιοσημείωτη ανάπτυξη, με πωλήσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Αύξηση 9% 532 εκατ. ευρώ (569,5 εκατ. δολάρια), χάρη στα καλά αποτελέσματα της Snaitech στην Ιταλία και την ισχυρή ζήτηση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Mor Weizer, Διευθύνων Σύμβουλος της Playtechεξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρείας, αναφέροντας τα σχέδια επέκτασης στις ΗΠΑ, τις σημαντικές συνεργασίες και τη στρατηγική συμφωνία με την Hard Rock Digital. Ο Weizer υπογράμμισε επίσης τον ισχυρό ισολογισμό της Playtech, τη χαμηλή μόχλευση και την ισχυρή παραγωγή μετρητών, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της εταιρείας.