Έχουν έρθει σε ρήξη ο Κέβιν Ντε Μπρούινε και ο Γκουαρδιόλα; Ο Γκουαρντιόλα βάζει τα πράγματα στη θέση τους στη συνέντευξη Τύπου!

Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 4×0 τη Ρεάλ Μαδρίτης και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, για την ακρίβεια στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ απέναντι στην Ίντερ Μιλάνο. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για να αναδειχθεί η καλύτερη ομάδα της γηραιάς ηπείρου.

Ο προπονητής των πολιτών Πεπ Γκουαρντιόλα κέρδισε από την αρχή τον αγώνα τακτικής απέναντι στον Κάρλο Αντσελότι. Η ομάδα του Μάντσεστερ κυριάρχησε σε κάθε πτυχή του αγώνα και Μαδρίτες, που δεν είχαν τη βραδιά τους στο στάδιο Etihad, ήταν ανώτεροι.. Οι “μερένγκες” έφυγαν από τη διοργάνωση με μια πολύ θλιβερή εικόνα για τον εαυτό τους.

Ο έλεγχος του παιχνιδιού δεν εμπόδισε τον Καταλανό προπονητή να δίνει μανιωδώς εντολές από τον τεχνικό χώρο. Ήταν πολύ ταραγμένος, ήθελε η ομάδα να μην χάσει την τακτική τάξη και να αποφύγει μια πιθανή επιστροφή της Λευκής.

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι την περασμένη σεζόν η Σίτι είχε αποκλειστεί από το Champions League από τους Los Blancos λόγω αμυντικών κενών. Δύο γκολ σε ενάμιση λεπτό από τον Βραζιλιάνο Ροντρίγκο στέρησαν από τους Sky Blues μια θέση στον τελικό της σεζόν 21/22.

Η ανταλλαγή λέξεων μεταξύ του Kevin de Bruyne και του προπονητή του έλαβε χώρα μετά την κούρσα του Βέλγου μεσοεπιθετικού που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή και την αντεπίθεση των ανδρών τηςAncelotti. Ο Γκουαρντιόλα ζήτησε από τον 17ο παίκτη των Μπλε να κρατάει την μπάλα και να παίζει με τους συμπαίκτες του.

Ο Γκουαρντιόλα εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου την οργή του για τον Βέλγο. Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο Γκουάρντιλα δεν έχει καμία σχέση με τον Γκουάρντιλα:

“Αμέσως μετά την ανάπαυλα ο Γκουντογκάν έχασε μια μπάλα, ο Κέβιν έκανε τρεις μεταβιβάσεις που δεν ήταν απαραίτητες και μας πίεσαν πολύ ενώ έπρεπε να κάνουμε το αντίθετο, να τις βουλιάξουμε και να τις γυρίσουμε, να τις βουλιάξουμε και να τις γυρίσουμε”.

διαβεβαίωσε ο προπονητής

Τόνισε ότι είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ειδικά όταν το σκορ είναι υπέρ του.

“Αλλά είναι φυσιολογικό. Πλησιάζουμε, βιαζόμαστε και αυτό μας κόστισε περισσότερο, παρόλο που συνολικά κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι”.

Ο Πεπ αναλυτικά

Τα στατιστικά στοιχεία του Kevin De Bruyne

Παρά την κριτική, ο Βέλγος έδειξε για άλλη μια φορά γιατί εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο. Σήμερα, κόντρα στους πρωταθλητές στον ημιτελικό του Champions League, κατέγραψε τα ακόλουθα στοιχεία:

Kevin De Bruyne εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης (84 λεπτά):

  • 65 αγγίγματα
  • 29 ακριβείς πάσες
  • 2 βασικές πάσες
  • 1 μεγάλη ευκαιρία που δημιουργήθηκε
  • 2 βοήθειες
  • 4 κερδισμένες μονομαχίες
  • 1 αναχαίτιση
  • 3 κερδισμένα τάκλιν

Παράλληλα, ο γεννημένος στο Σαμπεντόρ τόνισε την απόδοση του μεσοεπιθετικού του, Ροντρίγκο Ερνάντες, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν ως κεντρικός άξονας της μεσαίας γραμμής των Πολιτών.

“Τι χρονιά! Όλοι μιλούν για τον Χάαλαντ, αλλά χωρίς αυτόν δεν θα ήταν δυνατόν. Έχει γίνει ο καλύτερος μέσος μας, ήταν μια αυτοκρατορική χρονιά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πολύ, πολύ χαρούμενοι,

δήλωσε ο Καταλανός

Ο Γκουαρντιόλα παίζει στον τέταρτο τελικό του Champions League και τον δεύτερο με τη Μάντσεστερ Σίτι. Το ρεκόρ του είναι δύο νίκες και μία ήττα. Στην Μπαρτσελόνα κατάφερε να αγγίξει τη δόξα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δύο φορές, την πρώτη το 2009 και τη δεύτερη το 2011. Ωστόσο, δεν κατάφερε να σηκώσει το στέμμα του Champions League το 2021 απέναντι στην Τσέλσι του Τόμας Τούχελ.