Ίντερ – Μίλαν Ποιος είναι ο διαιτητής αυτού του αγώνα;

L’Inter Milan τώρα αναλαμβάνειAC Milan στο Stadio Giuseppe Meazza για τον επαναληπτικό αγώνα των ημιτελικών του Champions League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Μαΐου στις 21:00 (τοπική ώρα). Διαβάστε εδώ ποιος θα είναι ο διαιτητής του αγώνα Ίντερ – Μίλαν

Διαιτησία για το παιχνίδι Ίντερ – Μίλαν

Clément Turpin θα διευθύνει το δεύτερο παιχνίδι του ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο εν λόγω διαιτητής είναι περισσότερο γνωστός από το γεγονός ότι διηύθυνε τον τελικό του Champions League μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας στην πρόβλεψή σας για το παιχνίδι Ίντερ – Μίλαν.

Οι βοηθοί του θα είναι Nicolas Danos και Benjamin Pages και τέταρτος διαιτητής θα είναι η Stéphanie Frappart. Το VAR θα παρέχει ο Jéròme Brisard και βοηθός του θα είναι ο Benoit Millot.

Η καριέρα του Κλεμάν Τερπέν

Ο Clément Turpin είναι Γάλλος διαιτητής που γεννήθηκε στην κοινότητα Oulins, μέλος της γαλλικής επιτροπής διαιτητών και μέλος της UEFA. Turpin κατέχει το ρεκόρ του νεότερου Γάλλου διεθνούς διαιτητή.

Το πρώτος αγώνας ως διαιτητής ήταν το 2008 και δύο χρόνια αργότερα έκανε το ντεμπούτο του ως διαιτητής της FIFA. Το 2020, διαιτήτευσε τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον οποίο κέρδισε το Κίτρινο Υποβρύχιο στα πέναλτι.

Ο τελευταίος του σημαντικός ρόλος ήταν τον Μάιο του 2022. όταν ηγήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας έληξε 1-0 υπέρ της Casa Blanca, η οποία κατέκτησε το 14ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και απέδειξε την κυριαρχία της στη γηραιά ήπειρο.

Ο Κλεμάν Τερπέν εξελέγη ως καλύτερος Ευρωπαίος διαιτητής για την αγωνιστική περίοδο 2021/2022. Η αναγνώρισή του ήρθε μετά τη διαιτησία του τελικού του Champions League και 3 αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μεταξύ άλλων.

Αφού ορίστηκε να διαιτητεύσει την αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων του Μιλάνου, ο Turpin θα σφυρίξει τον έβδομο αγώνα του Champions League αυτή τη σεζόν.

Ο Γάλλος διαιτητής έχει ήδη διευθύνει έναν αγώνα της Μίλαν και έναν της Ίντερ τη φετινή σεζόν.

Ο Τερπέν διαιτήτευσε τον αγώνα της Μίλαν με την Τότεναμ στη ρεβάνς της 16ης αγωνιστικής. Ο αγώνας έληξε 0-0, αλλά η Μίλαν προκρίθηκε χάρη στο γκολ του πρώτου αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Κλέμεν απέβαλε τον Cristian ‘Cuti’ Romero από την Τότεναμ στο 77ο λεπτό.

Διαιτήτευσε επίσης την Ίντερ στη φάση των ομίλων του Γ’ ομίλου. Η Ίντερ αντιμετώπισε την Μπάγερν Μονάχου την πρώτη ημέρα της φάσης των ομίλων και ο αγώνας έληξε 0-2 υπέρ των Ιταλών.

Από το ντεμπούτο του ως αρχιδιαιτητής, ο Γάλλος έχει διευθύνει 552 αγώνες κατά τη διάρκεια των οποίων έχει μοιράσει 1.762 κίτρινες κάρτες.106 κόκκινες κάρτες και 188 πέναλτι. Μεταξύ των διοργανώσεων που έχει διαιτητεύσει είναι η Ligue 1, το UEFA Champions League και το UEFA Europa League.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Κλεμάν έχει διαιτητεύσει αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και στο Euro 2022.

Στατιστικά στοιχεία του Clément Turpin

Τα στατιστικά στοιχεία του Clement Turpin για την τρέχουσα σεζόν έχουν ως εξής:

  • UEFA Champions League5 αγώνες, 23 κίτρινες κάρτες, 1 κόκκινη κάρτα, 4 πέναλτι.
  • UEFA Europa League1 αγώνας, 6 κίτρινες κάρτες, καμία κόκκινη κάρτα και 1 πέναλτι.
  • Πρόκριση στο Euro1 αγώνας, 3 κίτρινες κάρτες, καμία κόκκινη κάρτα και κανένα πέναλτι.
  • Βαθμολογία UEFA Champions League1 αγώνας, 2 κίτρινες κάρτες, καμία κόκκινη κάρτα και κανένα πέναλτι.
  • UEFA Nations League A2 αγώνες, 6 κίτρινες κάρτες, 1 κόκκινη κάρτα και κανένα πέναλτι.
  • Ligue 118 αγώνες, 49 κίτρινες κάρτες, 4 κόκκινες κάρτες και 1 πέναλτι.
  • Saudi Pro League1 αγώνας, 4 κίτρινες κάρτες, καμία κόκκινη κάρτα και κανένα πέναλτι.
  • Κύπελλο Προέδρου ΗΑΕ 1 αγώνας, χωρίς κίτρινες κάρτες, χωρίς κόκκινες κάρτες και χωρίς πέναλτι.
  • Κύπελλο Γαλλίας2 αγώνες, χωρίς κίτρινες κάρτες, χωρίς κόκκινες κάρτες και 2 πέναλτι.
  • Πρωτάθλημα 2 1 αγώνας, 3 κίτρινες κάρτες, καμία κόκκινη κάρτα και κανένα πέναλτι.