Από τη D2 στο Champions League! Ο Βρετανός αμυντικός φτάνει στις “καρακάξες

Ο Βαλεντίνο Λιβραμέντο, η τρίτη πρόσληψη για τους ασπρόμαυρους

Valentino Livramento υπέγραψε συμβόλαιο με την Newcastle United για την επόμενη σεζόν. Ο 20χρονος δεξιός μπακ-χαφ εντάχθηκε στις “καρακάξες” από την Southampton η οποία υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ την περασμένη σεζόν.

Το ποσό που πλήρωσε η Νιούκαστλ στη Σαουθάμπτον για τον Λιβαραμέντο είναι της τάξης των. 35 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, ο αμυντικός και ο ασπρόμαυρος σύλλογος έχουν συμφωνήσει και σε άλλους όρους που θα μπορούσαν να αυξήσουν τα έσοδα του παίκτη κατά τη διάρκεια της παραμονής του.

Σύμφωνα με το Sky Sports, η Σαουθάμπτον θα λάβει κάτι παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για αυτή την υπογραφή. Από την άλλη πλευρά, ο Βρετανός παίκτης θα επωφεληθεί από τα μπόνους για αγώνες αγγλικών συλλόγων.

Η Σαουθάμπτον δεν θα δεχόταν λιγότερα από 30 εκατομμύρια για τον παίκτη. Στην πραγματικότητα, μια άλλη περίπτωση παρόμοιας φύσης ήταν αυτή του Mohammed Salisu, κεντρικός αμυντικός που πωλήθηκε στη Μονακό. Οι Άγιοι, παρά τον υποβιβασμό τους, δεν έχουν μειώσει τις τιμές των παικτών τους.

Από την άλλη πλευρά, ο Λιβραμέντο φτάνει στις “καρακάξες” αφού έπαιξε… δύο σεζόν με τους Αγίους. Είχε 34 συμμετοχές και σκόραρε ένα γκολ με τους Ερυθρόλευκους. Το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο του Βαλεντίνο στα πρώτα παιχνίδια της περασμένης σεζόν εμποδίστηκε από έναν τραυματισμό στο γόνατο. χιαστός σύνδεσμος.

Στα νιάτα του, ο Λιβραμέντο έπαιξε στην Τσέλσι, όπου ήταν παίκτης-σταρ. Ως αποτέλεσμα, κλήθηκε στις ομάδες νέων της Αγγλίας από την ηλικία κάτω των 18 έως την ηλικία κάτω των 21 ετών. Ο Τίνο έλαβε μέρος στο τουρνουά Maurice Revello το 2021 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20.

Η Livramento δημιουργεί έσοδα για τους συλλόγους της

Ενώ έπαιζε στην Τσέλσι, ο Βαλεντίνο πωλήθηκε στη Σαουθάμπτον για πέντε εκατομμύρια ευρώ. Οι Άγιοι είχαν εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του Άγγλου παίκτη.

Ο Λιβραμέντο εντάσσεται Sandro Tonalli και Harvey Barnes ως τρεις πρώτες υπογραφές από την οικονομική δύναμη του Νιούκαστλ. Οι “ασπρόμαυροι” διαθέτουν μια αμυντική γραμμή με επικεφαλής τους και τον Fabian Schar, αμφότεροι έμπειροι. Με τον Λιβραμέντο, η αγγλική άμυνα έχει πλέον ένα φρέσκο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Δείτε τις τελευταίες προσλήψεις στην αγορά: