Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε από την κόλαση για να νικήσει τη Βόλφσμπουργκ και να κατακτήσει το Champions League γυναικών

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-2 τη Βόλφσμπουργκ και κατέκτησε το Champions League γυναικών.

Μετά από ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο, η ομάδα από την Barcelona έγινε ο κανόνας. Το επέστρεψε από το 0-2 και έδωσε για άλλη μια φορά ένα μάθημα για το πώς να ανατρέψεις ένα παιχνίδι τέτοιου μεγέθους.

Η ομάδα του Τζόναθαν Χιραλντές, που δεν αρκέστηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση να σκοράρει και έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ικανή να γυρίσει το ματς. Αυτό το είναι οι σημερινές βασίλισσες της Ευρώπης.

Ο Πατρί Γκιγιάρο άνοιξε το σκορ για τους “μπλαουγκράνα” στο 48ο λεπτό μετά από μπαλιά της Καρολίν Χάνσεν. Όμως η Ισπανίδα μεσοεπιθετικός φόρεσε και πάλι τον μανδύα του ήρωα και ισοφάρισε στο 50ο λεπτό. με ασίστ από την Αϊτάνα Μπονμάτι.

Από τη στιγμή που ισοφάρισαν, ήταν ξεκάθαρο για τους Καταλανούς ότι δεν υπήρχε θέμα να τα παρατήσουν και πίστεψαν μέχρι τέλους ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Η Fridolina Rolfö ήρθε για να σώσει τους Blaugranas, και το έκανε ακριβώς αυτό.

Η Σουηδέζα αμυντική χαφ πέτυχε το τρίτο και τελευταίο γκολ της αναμέτρησης στο 70ο λεπτό, με ασίστ της Μαριόνα Καλντέι. Το γκολ ήταν αρκετό για τους Culés για να κατακτήσει το τρόπαιο του Champions League.

Με αυτή τη νίκη επί της Βόλφσμπουργκ, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το δεύτερο Champions League γυναικών στην ιστορία του

Η Alexia Putellas είχε επίσης τη στιγμή της δόξας της, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο στο 90ό λεπτό υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των οπαδών της Culé. Η δύο φορές νικήτρια της Χρυσής Μπάλας επέστρεψε να παίξει για λίγα λεπτά στον τελικό μετά την αποκατάσταση του τραυματισμού του στους χιαστούς συνδέσμους.

Στατιστικά στοιχεία Μπαρτσελόνα – Βόλφσμπουργκ

Οι Μπλε και οι Κόκκινοι κυριάρχησαν στο 65,5% της κατοχής και κέρδισαν το 53% των τετ-α-τετ. Η Βόλφσμπουργκ, από την άλλη πλευρά, είχε την μπάλα στο 34,4% του χρόνου και κέρδισε το 47% των τετ-α-τετ.

Όσον αφορά τις πάσες, η Μπάρτσα ολοκλήρωσε 593 με ακρίβεια 83%. Η Γουλβς, από την άλλη πλευρά, ολοκλήρωσε 311 πάσες με ποσοστό ακρίβειας 66%.

Η Μπαρτσελόνα έκανε 7 σουτ προς την εστία, έχασε 8 καλές ευκαιρίες για γκολ, είχε 2 οφσάιντ και πέτυχε 3 γκολ. Η ομάδα του Tommy Stroot έκανε 6 σουτ προς την εστία, έχασε 1 ευκαιρία και πέτυχε 2 γκολ.

Επιπλέον, η ομάδα της Culé έκανε 7 φάουλ και δέχτηκε 2 κίτρινες κάρτες, ενώ η ομάδα των Πρασίνων έκανε 13 φάουλ και δέχτηκε 3 κίτρινες κάρτες.