Λαουτάρο Μαρτίνεθ: θα ανταποκριθεί στην κληρονομιά του Ντιέγκο Μιλίτο;

Ίντερ Μίλαν θέλει να κατακτήσει το τέταρτο Champions League στην ιστορία της. Για να το πετύχει αυτό, βασίζεται σε αυτό που έχει δουλέψει γι’ αυτήν: έναν Αργεντινό επιθετικό.

Lautaro MartinezΟ σημερινός αρχηγός της Ιταλίας, θέλει να ολοκληρώσει μια ονειρεμένη χρονιά: το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Δεκέμβριο και το Champions League αυτό το Σάββατο. Ο Λαουτάρο έχει ραντεβού με το πεπρωμένο στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι αδύνατο να μην συγκρίνει κανείς τον αρχηγό της Ίντερ με τον πρίγκιπα Ντιέγκο Μιλίτο.

Είναι μια δύσκολη κληρονομιά που πρέπει να ξεπεραστεί, αλλά ο Λαουτάρο βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα να το κάνει. Ο αρχηγός της Ίντερ και ο πρίγκιπας Μιλίτο είναι πολύ συγκρίσιμοι.

Ο Μιλίτο απόλαυσε τα καλύτερα χρόνια του στην Ιταλία και έμεινε στην ιστορία για τα δύο γκολ που πέτυχε στον τελικό με την Μπάγερν Μονάχου το 2010.

Εκείνη τη σεζόν, ο πρίγκιπας ήταν ο πρώτος σκόρερ της ιταλικής ομάδας. Πέτυχε τριάντα γκολ, εκ των οποίων έξι στο Champions League .

Από την πλευρά του, ο Λαουτάρο σημείωσε είκοσι οκτώ γκολ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, το καλύτερο ρεκόρ του στην Ευρώπη. Ήταν ένας από τους παίκτες-κλειδιά της έκτης παρουσίας των Νερατζούρι στον τελικό. Βρήκε δίχτυα τρεις φορές στη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελ Τόρο έχει ήδη ξεπεράσει τον Ντιέγκο στον αριθμό των γκολ. Ο πρώην παίκτης έχει πετύχει 75 γκολ. Ο αρχηγός της Ίντερ έχει ήδη πετύχει 102 γκολ.

Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι θα είναι ο επόμενος σημαιοφόρος που που θα οδηγήσει τους Μαύρους και τους Μπλε στον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο τους.


Inter Milan - Lautaro - Champions League

Ένα βήμα πιο κοντά στο να γράψει ιστορία

Αυτό το Σάββατο 11 Ιουνίου ο Αργεντινός και η Ίντερ ξεκινούν να κατακτήσουν την Ευρώπη. Ποιον θα αντιμετωπίσουν; Την καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή: τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, παρά τον φόβο που προκαλεί στους αντιπάλους της το νικηφόρο σερί της αγγλικής ομάδας, η Ίντερ έχει ένα είδος “ραχοκοκαλιάς” στην ιστορία της.

Εκείνη την εποχή (2010), η Μπάγερν Μονάχου είχε επίσης φτάσει στην τελευταία φάση με νταμπλ πρωταθλήματος, όπως και οι Πολίτες.

Νωρίτερα, είχαν αποκλείσει στα ημιτελικά την Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα, η οποία θεωρούνταν από πολλούς ως η καλύτερη ομάδα στον κόσμο εκείνη την εποχή. Οι Ιταλοί ξέρουν πώς να ανταποκρίνονται σε τέτοιες προκλήσεις.

Και στις δύο φάσεις, ο Ντιέγκο Μιλίτο μεταμορφώθηκε για να βοηθήσει την ομάδα του.

Lauta βρήκε επίσης δίχτυα στον ημιτελικό με τη Μίλαν, αλλά θα είναι η σειρά του Τόρο στον τελικό;