Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ: Πώς τα πάνε οι Πολίτες;

Μάντσεστερ Σίτι ανταγωνίζονται Inter Milan στον τελικό του Champions League. Δείτε εδώ πώς προσεγγίζουν οι Άγγλοι τον αγώνα.

Η μορφή της πόλης σε εθνικό επίπεδο

Οι άνδρες της Pep Guardiola κέρδισε όλες τις εθνικές διοργανώσεις. Παρά το ασταθές ξεκίνημα στο τουρνουά, τελείωσε με εξαιρετική απόδοση χάρη στη μεγάλη φυσική κατάσταση που είχε.

Κατέκτησαν τον τίτλο της Premier League με υπεροχή έναντι της Άρσεναλ. Τερμάτισαν με 89 βαθμούς. Αποτέλεσμα 28 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες. Είχαν την καλύτερη επίθεση με 94 γκολ και κατά μέσο όρο 2,47 γκολ ανά ημέρα. Έχει τον πρώτο σκόρερ του τουρνουά τον Erling Haaland με 36 γκολ.

Η Μάντσεστερ ήταν η δεύτερη ομάδα που περισσότερα σουτ στο τέρμα με 5,8, πίσω από την Μπράιτον. Δημιούργησε επίσης τις περισσότερες ευκαιρίες με 103.

Η ομάδα αποδείχθηκε επίσης φερέγγυα αμυντικά με μέσο όρο 0,86 γκολ ανά εμπλοκή. Αυτά τα στοιχεία τους χάρισαν το καλύτερη άμυνα του τουρνουά.

Ξεχώρισαν ως η πέμπτη ομάδα με τον υψηλότερο αριθμό καθαρά φύλλα. Παραδόξως κατέγραψε τα λιγότερα μαρκαρίσματα ανά παιχνίδι με 5,9, αριθμός που μαρτυρά τον τρόπο παιχνιδιού της.

Η μπλε πλευρά του Μάντσεστερ είχε μόνομία ήττα στις τελευταίες 17 συναντήσεις Την 38η αγωνιστική. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα ταξίδεψε στην Μπρέντφορντ και έχασε με 1-0 χάρη σε γκολ του Ίθαν Πίννοκ.

Στο Κύπελλο Αγγλίας, η ομάδα διασκέδασε επίσης. Στον τελικό νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάρη σε ένα διπλό του Ιλκάι Γκουντογκάν.

Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ Μιλάνο

Η Μάντσεστερ Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ

Το skyblues Έχετε πιθανότητες να κερδίσετε το τρεμπλ. Έπεσαν στο Group G του Τσάμπιονς Λιγκ και κυριάρχησε στον όμιλο με 14 βαθμούς, χάρη στους 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Στη φάση των 16 νίκησαν RB Leipzig με συνολικό σκορ 1-8, μετά από ισοπαλία 1-1 στο πρώτο παιχνίδι και νίκη 7-0 στη ρεβάνς.

Στη συνέχεια αντιμετώπισαν Μπάγερν Μονάχου και κέρδισε την ισοπαλία με 4-1. Στον πρώτο αγώνα κέρδισε με 3-0 και στον δεύτερο έφερε ισοπαλία 1-1.

Στον ημιτελικό είχαν καθαρή νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά την ισοπαλία 1-1 στο πρώτο παιχνίδι, οι Μαδριλένοι δεν έδειξαν έλεος στο Eithad και συνέτριψαν τους φιλοξενούμενους με 4-0.

Πέτυχαν τα περισσότερα γκολ με 2,6 ανά μονομαχία. Ξεχώρισε ως η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, δεχόμενη κατά μέσο όρο 0,4 γκολ. Επίσης, άφησαν την καθαρό φύλλο αγώνα 7 φορές, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε αυτή την κατηγορία.

Θα παίξουν το δεύτερο τελικό μετά από εκείνον της σεζόν 2020-21, όταν ηττήθηκε με 1-0 από την Τσέλσι.

Οι τελευταίοι αγώνες της Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις.

  • Μάντσεστερ Σίτι 2-1 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 3/6/2023.
  • Brentford 1-0 Μάντσεστερ Σίτι. 28/5/2023.
  • Μπράιτον 1-1 Μάντσεστερ Σίτι. 24/5/2023.
  • Μάντσεστερ Σίτι 1-0 Τσέλσι. 21/5/2023.
  • Μάντσεστερ Σίτι 4-0 Ρεάλ Μαδρίτης. 17/5/2023.