Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Βασικοί παίκτες του αγώνα

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο στάδιο Etihad, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ημιτελικών του Champions League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου στις 21:00 (ώρα Γαλλίας).

Βασικοί παίκτες Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης

Μάντσεστερ Σίτι

Erling Haaland

Νορβηγός επιθετικός διανύει την πρώτη του σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι και έχει γίνει βασικός πυλώνας της προσέγγισης του Πεπ Γκουαρντιόλα στα τελειώματα των φάσεων. Έχει 52 γκολ και 8 ασίστ, αριθμοί που μαρτυρούν τη μεγάλη προσαρμογή του killer στην ομάδα των πολιτών.

Ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 12 γκολ σε 9 αγώνες. Στο πρώτο παιχνίδι, δεν είχε πολύ καλή απόδοση και δεν μπόρεσε να προηγηθεί λόγω του δυνατού μαρκαρίσματος της Antonio Rüdiger.

Μάντσεστερ Σίτι vs Ρεάλ Μαδρίτης
Φωτογραφία: Diario MARCA | Ο Σκανδιναβός γίγαντας έχει πετύχει 36 γκολ στην τρέχουσα Premier League.

İlkay Gündoğan

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός είναι παίκτης-κλειδί στη διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι. Επιπλέον, εμφανίζεται συχνά στην περιοχή πέναλτι του αντιπάλου για να να τελειώσει το παιχνίδι. Για παράδειγμα, σκόραρε ένα μπρατσάκι το περασμένο Σαββατοκύριακο εναντίον του Everton.

Συνολικά, περιλαμβάνει 9 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Στα τελευταία 3 παιχνίδια, έχει συμμετάσχει σε 6 γκολ για την ομάδα του, με 3 γκολ και 3 ασίστ.

Μπερνάρντο Σίλβα

Ο Πορτογάλος μάγος πρέπει να είναι πιο ενεργός στη μεταφορά της μπάλας για να δημιουργήσει τις επικίνδυνες ευκαιρίες που χρειάζεται η Σίτι. Στο πρώτο ματς, τον φύλαγε καλά ο Εντουάρντο Καμαβίνγκα. Έχασε τις 11 από τις 17 μονομαχίες στις οποίες αγωνίστηκε, …3 φορές τον ντρίμπλαραν… και δεν μπόρεσε να σουτάρει καθ’ όλη τη διάρκεια της μονομαχίας.

Φοράει 5 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ρεάλ Μαδρίτης

Vinicius Jr.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι εξαιρετικός στο δύο συνεχόμενες σεζόν. Καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Vinicius συμμετείχε σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως το Champions League πέρυσι. Σημείωσε επίσης το πρώτο γκολ στον πρώτο αγώνα.

Ο Vinicius σκόραρε ή έδωσε ασίστ στο όλους τους αγώνες νοκ άουτ φέτος, με 3 γκολ και 4 ασίστ σε 5 αγώνες.

Συνολικά, έχει 23 γκολ και 18 ασίστ.

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης
Φωτογραφία: Noticias RPP | Ο Καριόκα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τους Los Merengues στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό του Champions League.

Antonio Rüdiger

Η απόδοση του κεντρικού αμυντικού θα είναι σημαντική για την ομάδα να να κρατήσει την αντίπαλη επίθεση μακριά από το τέρμα. Η στρατηγική πρέπει να είναι διαφορετική, ειδικά καθώς ένας προπονητής υψηλού επιπέδου όπως ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πάντα σε αναζήτηση νέων παικτών.εναλλακτικές λύσεις όταν κάτι πάει στραβά.

Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα δώσω τη γνώμη μου στον Julián Álvarez για να αποσπάσει την προσοχή του Γερμανού. Γι’ αυτό είναι σημαντικό το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να είναι ασφαλής και γρήγορος για να διασφαλιστεί ότι η τροπολογία αυτή δεν θα τεθεί σε ισχύ.

Luka Modric

Ο Κροάτης θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό το ματς. Πιθανότατα θα ξεκινήσει στη μεσαία γραμμή και οι πάσες που θα σπάσει τη γραμμή για να βρει τους ακραίους θα είναι μια χρήσιμη πηγή για τους Los Merengues.

Αυτή τη σεζόν έχει 6 γκολ και 6 βοηθήματα σε όλες τις διοργανώσεις.